Follow Me
TOP
circuit madagascar 04-20 sep 2024

Circuit in Madagascar: Taramul Lemurilor 4 – 20 Septembrie 2024

Circuit in Madagascar: Taramul Lemurilor 4 – 20 Septembrie 2024

4190 3990 EURO
(0 Reviews)

17 zile/15 nopti

'Saraca Tara Bogata'

Madagascar. Un loc fascinant, o Afro-Asia reala, naturala, nemodernizata, extrem de bogata si in acelasi timp de saraca. Tara in care oamenii vand in strada smaralde, dar nu au apa sa bea. Unde se gaseste cel mai scump lemn din lume, dar unde copiii nu au cu ce sa se imbrace.

La aproximativ 480 de km est de sudul Africii, peste Canalul Mozambic, se afla insula Madagascar. Cunoscuta pentru lemurii (rudele primitive ale maimutelor), cameleonii colorati, orhideele uimitoare si arborii de baobab falnici, Madagascarul gazduieste una dintre cele mai unice flore si faune din lume. Aproape toate speciile de reptile si amfibieni din Madagascar, jumatate dintre pasarile sale si toti lemurii sai sunt endemice pe insula, adica nu pot fi gasite altundeva pe pamant.

Itinerar:  Antananarivo – Andasibe – Antananarivo – Morondava – Ambivy – Morondava – Antananarivo – Antsiranana – Ambilobe – Ankify – Nosy Be – Antananarivo

Perioada: 04 – 20 Septembrie 2024 (17 zile/15 nopti)

CIRCUIT CU INSOTITOR DE GRUP DIN PARTEA AGENTIEI HOLIDAY TOUR MURES
Circuitul cuprinde elemente de explorare istorico-culturale si repere turistice unice, site-uri protejate UNESCO, incursiuni in viata localnicilor si vizite la rezervatii naturale.

 

GRAD DE DIFICULTATE: MODERAT

Itinerar pe zile:

Ne intalnim pe aeroportul din Otopeni pentru zborul catre Antananarivo de la ora 21:40, cu o escala in Istanbul.

circuit madagascar 04-20 sep 2024

Dupa o lunga calatorie ajungem in Antananarivo (Tana mai popular). Ne intalnim cu ghidul local si suntem tranferati la hotel.

Antananarivo, capitala Madagascarului, este situata in zona muntoasa centrala a insulei. Este cel mai mare oras din tara si gazduieste peste 2 milioane de oameni. Orasul este cunoscut pentru arhitectura coloniala franceza, pietele vibrante si numeroasele sale parcuri si gradini. Este, de asemenea, un centru cultural si economic major in Madagascar, cu o gama larga de industrii, inclusiv textile, dar si de prelucrare a alimentelor si produselor farmaceutice. Orasul gazduieste numeroase universitati si institute de cercetare, precum si o gama larga de atractii turistice.

 

 • Cazare: Le Louvre Hotel & Spa sau similar
 • Transfer: Avion, vehicul privat
circuit madagascar 04-20 sep 2024

Luam micul dejun si pornim spre Andasibe (Perinet). Drumul va dura aproximativ 3 ore. Campurile de orez si cultura legumelor formeaza prima parte a peisajului. Perinet este cunoscut ca fiind casa lemurilor. Prima oprire este:

Reserve Peyrieras Madagascar Exotic

Rezervatia Peyrieras sau Ferma Peyrieras, oficial Madagascar Exotic, a fost proiectat pentru a „satura” comertul international de „creaturi exotice”. In cele din urma, a devenit o gradina zoologica si o atractie turistica inegalabila, eclipsand chiar si unele parcuri nationale. Aici putem sa descoperim si sa fotografiem cameleoni, broaste, fluturi, serpi, lilieci si tenreci, pe tot parcursul anului. Nu sunt influentate de clima sau de starea vremii de afara, deoarece beneficiaza de conditii optime pentru o viata activa. Avem posibilitatea sa observam, de aproape, fiecare ‘locatar’ in parte. Acest lucru ar fi foarte complicat, daca s-ar afla in habitatul lor natural, chiar si pentru un ghid local cu multa experienta.

Ne continuam drumul spre Andasibe. Seara facem o plimbare, impreuna cu ghidul, pentru a observa speciile de animale nocturne, ce vietuiesc in regiune. Apoi ne intoarcem la cazare.

 

 • Cazare: Eulophiella Lodge/ Vakona Lodge sau similar
 • Mese: Mic dejun, Cina
 • Transfer: Vehicul privat
 • Obiective: Rezervatia Peyrieras
circuit madagascar 04-20 sep 2024

Luam micul dejun, dupa care incepem o aventura in padurea tropicala in zori, deoarece observarea lemurilor mai mari, se face dis de dimineata.

Parcul National Andasibe (Perinet)

Un tinut cunoscut sub mai multe denumiri, Parcul National Andasibe este alcatuit din Rezervatia Anamalazaotra si Parcul National Mantadia. Padurea tropicala luxurianta din Rezervatia Perinet are o suprafata de 810 hectare. Aici traiesc 11 specii de lemuri, cameleoni endemici si pasari, si este singurul loc unde putem vedea cel mai mare lemur din Madagascar, Indri.

Indri are o coada abia observabila, culoare alb cu negru si o fata de ursulet uimit. Acest lemur este unul dintre putinele animale din lume, care nu poate supravietui in captivitate. „Cantarea ” lui specifica,  poate fi auzita de la o distanta de 3 km in padure. Dupa masa ne intoarcem in Tana.

 

 • Cazare: Hotelul Le Relais Des Plateux sau similar
 • Mese: Mic dejun
 • Trnsfer: Vehicul privat
 • Obiective: Parcul National Andasibe

Dupa micul dejun mergem la aeroport si zburam spre Morondava.

Morondava

Este capitala regiunii Menabe Region, localitate situata in vestul insulei Madagascar,  de-a lungul raului cu acelasi nume. Aeroportul orasului se numeste Aeroportul Anstakoameloky, tradus „copacul nervos” si este principala poarta de acces in localitate.

Atmosfera de statiune litorala caracterizeaza orasul, cu o clima foarte uscata si calda. Centrul orasului – Bazary Be este compus din multe strazi inguste pline de tarabe, cu produse traditionale si fructe exotice.

Principala atractie turistica din Morondava o reprezinta Aleea Baobabilor. Acesti copaci cresc de obicei solitari, in spatii largi. Nu si in cazul de fata, aici formeaza un adevarat zid. Cu trunchiuri masive care depoziteaza circa 300 de litri de apa si depasesc varsta de 600 de ani.

Dupa masa facem o plimbare pe acesta aleea superba sa admiram un apus de soare magic. Facem cateva poze sa ne ramana ca amintire si ne intoarcem la hotel unde suntem asteptati cu cina.

 • Cazare la Palissandre Cote Ouest/ Laguna Beach sau similar
 • Mese: Mic dejun si cina
 • Transfer: Avion, vehicul privat
 • Obiective: Aleea Baobabi
circuit madagascar 04-20 sep 2024

Dupa un mic dejun matinal pornim la drum. Astazi avem o excursie de o zi pana la Padurea Kirindy.

Pornim dimineata devreme, cu masini de teren si Imbracati corespunzator pentru plimbare. Este important sa avem gleznele acoperite si eventual un spray anti – intepaturi de insecte, si pregatiti sa infruntam aerul cald si uscat. Ajungem la destinatie.

Kirindy Forest

La 400 km de Africa de Sud, pe coasta canalului Mozambic, se afla rezervatia privata Kirindy. Calatorim aproximativ 50 km de la Morondava, la nord de Aleea Baobab.

Cu un pic de noroc vom vedea mai multe animale salbatice, in mod special „locuirorii” nativi din Madagascar. Unul dintre aceste animale este Fossa, pe cale de disparitie, cel mai mare pradator de pe insula. Se spune ca este jumatate caine, jumatate pisica in aparenta, dar face parte din familia mangustelor. Au cozi neobisnuit de lungi pentru a-i ajuta sa se echilibreze in copaci, in timp ce vaneaza lemuri, prada lor preferata. Trebuie sa fim atenti sa nu ne apropiem prea mult, pentru ca pot fi agresivi si cu oamenii.

In timpul plimbarii prin padurea uscata, cautam lemuri, deoarece se presupune ca parcul gazduieste in jur de 32 de specii, ca de exemplu: lemurul sangeriu (Bijuteriile blanoase a Madagascarului), lemurul maroniu comun, lemur cu coada inelara si multe altele.

Printre punctele de atractii enumeram si Vazaha Tree, copacul „nostru”, pentru ca in traducere, Vazaha inseamna strain, si-a primit numele dupa comportament. Se cojeste ca si un strain ars de soare.

Terminam plimbarea si ne intoarcem in Morondava la cazare, sa luam cina.

 

 • Cazare: Palissandre Cote Ouest/ Laguna Beach sau similar
 • Mese: Mic dejun, cina
 • Transfer: Vehicul Privat 4×4
 • Obiective: Padurea Kirindy
circuit madagascar 04-20 sep 2024

Dupa micul dejun si check-out ne vom indrepta spre aeroport pentru zborul intern Morondava – Tana.

Odata ajunsi in Tana, suntem transferati la hotel, pentru check-in.

 

 • Cazare: Hotelul Le Relais Des Plateux sau similar
 • Mese: Mic dejun
 • Transfer: Vehicul privat, avion
circuit madagascar 04-20 sep 2024

Ne trezim foarte devreme si dupa micul dejun suntem transferati la aeroport, pentru  zborul spre Diego Suarez (Antsiranana). Ne lasam bagajele la hotel si mergem sa exploram plajele.

Diégo-Suarez

Situat in partea nordica a insulei, Diégo-Suarez sau Antsiranana se remarca prin frumusetea golfurilor si a lagunelor sale. Vom incepe turul cu plajele Dunelor, Ramena si Sakalava, de unde vom putea admira copacii de baobab care ne inconjoara si cele trei golfuri. Toate trei sunt destinatii cautate pentru plajele lor magnifice cu nisip alb, despartit de albastrul turcoaz al marii. Avem parte si de un grill party Beach.

Drumul ne calauzeste inapoi in Diego la cazare, unde vom lua cina.

 • Cazare la Grand Hotel sau similar
 • Mese: Mic dejun, Grill pe plaja, cina
 • Transfer: Vehicul privat, avion
 • Obiective: Ramena and Sakalava beach, Dunes Beach
circuit madagascar 04-20 sep 2024

Dupa ce servim micul dejun  si facem check out, calatorim spre Anivorano. Pe drum ne vom oprii pentru a vizita un munte mai deosebit.

Tsingy Rouge

Este o formatiune geologica remarcabila situata in nord – vestul insulei. Cunoscuta si sub numele de Red Tsingy se caracterizeaza prin stancile rosii abrupte, sculptate in forme bizare si cu fisuri adanci.

Vizibil in mai multe regiuni din Madagascar, Tsingy sunt zone largi cu eroziuni de calcar si roci formate, din scoici fosilizate.

Tsingy este unul dintre cele mai spectaculoase peisaje din Madagascar, cu reteaua sa de fisuri si blocuri de calcar care sunt sculptate in forma unor „lame” ascutite. Cu milioane de ani in urma, aceasta regiune a fost sub apa. Coralii si scoicile au fost stivuite si sudate impreuna pentru a forma o placa uriasa de 200 m grosime. Apa s-a retras treptat, lasand calcarul in aer liber, creand diaclaze si canioane. Dupa aceea, ploaia a terminat munca de eroziune indelungata la suprafata si in adancime. „Acoperisul” Tsingy poate atinge temperaturi foarte ridicate, in timp ce in partea de jos a canionului, vegetatia are dificultati de-a ajunge la lumina vitala.

Este o atractie turistica populara datorita peisajului sau unic si a culorilor vibrante. Avem ocazia sa facem fotografii memorabile. Dupa acest mic popas ne continuam drumul traversand Anivorano, pana la Ankarana Est. Avem timp sa cercetam imprejurimile, dupa care ajungem la cazare si luam cina.

 

 • Cazare: Kozobe Hotel / Ankarana Lodge sau similar
 • Mese: Mic dejun, pranz, cina
 • Transfer: Vehicul privat
 • Obiective: Red Tsingy
circuit madagascar 04-20 sep 2024

Dis-de-dimineata, dupa micul dejun si check-out, ne vom indrepta spre port pentru a lua barca spre Nosy Be. Pe drum vom avea oportunitatea de-a admira plantatiile vaste de ardei, cacao si ylang ylang. Vom ajunge intr-un final in zona Rezervatiei Naturala Ankarana, bijuteria naturala a zonei, datorita retelei extinse de rauri subterane.

Parcul national Ankarana

Este unul dintre cele mai vechi parcuri din Madagascar si a fost infiintat in 1956. Este situat langa parcul national Amber, iar numele Ankarana a fost inspirat de la localnicii Antankarana, care locuiesc in zona de langa parc. Cuvantul Antankarana este un cuvant malgas, care in traducere libera inseamna omenii de pe stanci, iar acest lucru se datoreaza naturii stancoase a peisajului, in care este situat parcul. Este unul dintre putinele parcuri care este inconjurat de rauri si acest lucru ii confera un peisaj admirabil. Raurile sunt unite cu diferite defileuri si stanci facute din calcar. Parcul este plin de numeroase specii de plante, care condimenteaza vegetatia parcului, cum sunt copacii Vazaha, Baobabii, Adenia sau altele care ofera un fundal minunat atunci cand vine vorba de a face fotografii. Raurile sunt pline de crocodili, motiv pentru care trebuie sa fim atenti atunci cand traversam raul, dar sa ne bucuram ca avem sansa de a privi crocodilii de Nil, inotand in rau. Tsingy-urile impart parcul in doua: padurea uscata si verde (copaci inalti cu infatisarea unui copoac uscat, iar la sol totul verde) si peisajul de savana uscata. Aceste doua zone au habitate diferite, de exemplu, unsprezece specii de lemuri traiesc in peisajul de savana uscata, in timp ce restul traiesc in peisajul verde. Parcul se confrunta cu multe temperaturi ridicate. Dupa aceasta plimbare ne continuam drumul spre port. Suntem transfertati cu barcile pe insula Nosy Be, iar in timpul ramas avem program liber. Seara luam cina la hotelul unde suntem cazati.

 

 • Cazare: Nosy Be Hotel 4*  sau similar.
 • Mese: Mic dejun, cina
 • Transfer: Vehicul propriu, barca
 • Obiective: Parcul National Ankarana
circuit madagascar 04-20 sep 2024

Ajunsi in acest colt de rai vom avea timp liber pentru destindere. Luam micul dejun fara sa ne grabim undeva si ne relaxam toata ziua.

Nosy Be

Nosy Be este o insula de langa coasta de nord-vest a Madagascarului. Capitala, Hell-Ville, are cladiri coloniale franceze si o piata acoperita. In sud-est, padurile din Rezervatia Lokobe adapostesc cameleoni, gekko-uri si broaste, iar Lemuria Land gazduieste o varietate de lemuri si reptile. De asemenea, in parc se afla o distilerie din secolul al XIX-lea folosita si in ziua de azi pentru a extrage uleiuri esentiale din arborele ylang-ylang.

Nosy Be inseamna „insula mare” in limba malgasa. Pe parcursul anilor insula a avut mai multe denumiri: Insula Assada, in timpul epocii coloniale a secolului al XVII-lea sau Nosy Manitra adica insula parfumata.

Seara, vom admira apusul de soare din varful muntelui Passot. Chiar daca acest varf nu este cel mai inalt de pe Nosy Be (cum este Muntele Lokobe) si are doar 326 de metri inaltime, acesta ofera o vedere panoramica uimitoare a insulei.

 • Cazare: Nosy Be Hotel 4* sau similar
 • Mese: mic dejun si cina
circuit madagascar 04-20 sep 2024

Mic dejun il servim la hotel dupa care vom avea toata ziua la dispozitie pentru relaxare si plaja, sau pentru excursia optionala pe insulele Nosy Komba si Nosy Tanikely.

OPTIONAL – Vom vizita Insulele Nosy Komba si Nosy Tanikely.

Nosy Komba este legatura dintre Nosy Be, celebra insula a parfumurilor si marele pamant al Madagascarului. Acest munte mare, acoperit cu vegetatie tropicala densa, seamana in mod ciudat cu o carapace de testoasa.
Micile plaje mangaiate de apa de culoarea smaraldului, precum si o varietate de fauna si flora, fac din Nosy Komba o bijuterie din ce in ce mai ravnita a naturii.
Formata din multe roci, in principal granit si ardezie, Nosy Komba a fost numita initial Nosy Ambariovato, ceea ce inseamna „insula inconjurata de stanci”. Acestea sunt amintirea unui trecut vulcanic si protejeaza insula atunci cand apele sunt furioase.

Insula Nosy Tanikely este situata in mijlocul golfului Nosy Be, la doar 5 mile marine vest de Nosy Komba, adica la aproximativ 15 minute cu barca cu motor.
Cu marea sa diversitate biologica subacvatica, Tanikely a devenit oficial in 2010 parcul natural marin al regiunii Nosy Be. O raza de 700m in jurul farului delimiteaza zona rezervatiei naturale.
Tanikely seduce mai ales iubitorii de scuba diving sau snorkeling.
Putem observa delfini, testoase, multi pesti, corali, bureti, scoici si multe alte specii subacvatice.
Vizitatorii care nu sunt interesati de atractia acvatica Tanikely se pot bucura de peisajele magnifice oferite de insula, pot observa lemurii, liliecii de fructe sau pot face o scurta plimbare pana la farul din varful insulei.

 

 • Cazare: Hotel Nosy Be 4* sau similar
 • Mese: Mic dejun, cina/ Excursie optionala cu pranz
 • Transfer: Barca
 • Optional: Nosy Komba, Nosy Tanikely

Mic dejun la hotel, dupa care vom avea toata ziua libera pentru relaxare la plaja si explorarea pe cont propriu a imprejurimilor. Cine doreste ne poate insoti in Excursia optioala „Nosy Iranja”.

OPTIONAL – Nosy Iranja

Nosy Iranja este o insula tropicala situata in nord – vestul Madagascarului, renumita pentru plajele sale cu nisip fin si ape cristaline. Este formata din doua insulite conectate printr-o fasie de nisip, creand o imagine pitoreasca. Aceasta destinatie exotica este apreciata de turisti pentru recifurile de corali bogate in biodiversitate si perfecte pentru activitati precum snorkeling-ul, diving-ul sau navigarea cu barci, cu panze.

 • Cazare: Nosy Be Hotel 4* sau similar.
 • Mese: Mic dejun, cina, (picnic pranz inclus in timpul excursiilor)
 • Transfer: Barca in timpul excursiilor optionale
 • Obiective: Optional Nosy Iranja
circuit madagascar 04-20 sep 2024

Servim micul dejun la hotel, apoi vom avea toata ziua libera pentru relaxare la plaja si explorarea pe cont propriu a imprejurimilor fascinante, ale Madagascarului.

 

 • Cazare: Nosy Be Hotel 4* sau similar
 • Mese: micu dejun si cina
circuit madagascar 04-20 sep 2024
Dimineata dupa micul dejun si check out suntem transferati la aeroportul din Nosy Be. Zburam inapoi in Tana. O sa avem timp pentru o ultima sesiune de cumparaturi si sa ne pregatim pentru incheierea calatoriei.
 • Cazare la Le Louvre Hotel & Spa sau similar.
 • Mese: Mic dejun

Ne trezim de dimineata, luam micul dejun si facem check out. Suntem transferati la aeroprtul din Tana. Ne luam la revedere de la Madagascar si zburam spre casa cu o escala la Istanbul.

 

 • Mese: mic dejun
 • Transfer: Vehicul privat

Ne continuam drumul din Istanbul cu zborul spre Otopeni, unde ajungem de dimineata.

Ne luam la ramas bun  si  speram sa ne revedem intr-o alta calatorie marca Holiday Tour Mures!

Informații Preț:

Pret pachet: 4190 3990 Euro/pers /loc in camera dubla in limita locurilor disponibile

 • Pretul este exprimat in euro /persoana /circuit, cazare in camera dubla, si include toate taxele (inclusiv aeroport), bagaj de mana si de cala, si insotitor de grup.
 • Oras de plecare: Bucuresti
 • Supliment camera single: 700 Euro.

PREȚUL INCLUDE:

 • Zbor international Bucuresti – Antananarivo – Bucuresti cu escala in Istanbul
 • Pentru confortul dv. am inclus  zboruri interne: Antananarivo – Morondava,
 • Morondava – Antananarivo, Antananarivo – Diego, Nosy Be –  Antananarivo;
 • Taxe de aeroport si bagaj de cala pentru toate zborurile;
 • Transfer cu barca  Nosy Be -Ankify
 • Transfer aeroport – hotel – aeroport
 • Cazare 15 nopti conform itinerar;
 • Mese incluse: 14 mic dejun 2 pranzuri si 10 cine.
 • Transfer catre si de la obiectivele turistice din itinerar
 • Insotitor de grup din partea agentiei Holiday Tour Mures si ghid local vorbitor de limba Engleza si Franceza,
 • Taxe de intrare la obiectivele turistice metionate in itinerar

PREȚUL NU INCLUDE:

 • Asigurarea medicala de calatorie si Asigurarea storno;
 • Bacsisuri pentru prestatorii locali (soferi, ghizi): aprox 5 EURO/persoana/zi de activitati – pentru cei care fac excursiile optionale
 • Mesele de prinz si cina – in afara celor mentionate ca incluse – se vor organiza individual dupa preferinta gastronomica a fiecaruia;
 • Formalitati de obtinere a vizei la sosire
 • Cheltuieli personale (produse din minibar, telefon, internet, seif, servicii curatatorie, etc.

Excursii optionale:

Nosy Be – insulele Nosy Komba si Nosy Tanikely

Nosy Be – insula Nosy Iranja

TERMENE SI CONDITII DE PLATA:

Conditii de plata: avans la inscriere 1000 Euro/persoana, 1000 Euro/persoana pana la data de 20 Iunie 2024, iar restul de plata pana la data de 20 Iulie 2024.

 • Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
 • In cazul nerespectarii termenelor de plata, Turoperatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.
 • Pretul este exprimat in EUR pentru 1 adult- loc in camera DBL conform descrierii si include toate serviciile la sol mentionate in program si zborurile specificate.
 • tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in oferta.
 • Itinerarul si/sau perioada se pot modifica in functie de factori obiectivi care tin de conditiile de calatorie in perioada mentionata in itinerar.

 

Conditii de anulare / penalizari:

 • 100% penalizare din pretul achitat la data renuntarii.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, inclusiv in cazul infectarii cu SARS-COV2, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

ORAR DE ZBOR (sunt afisate orele locale):

04SEP Otopeni – Istanbul 21:40 – 23:10 TK1046
05SEP Istanbul – Antananarivo 01:55 – 14:35 TK 160
19SEP Antananarivo – Istanbul 15:55 – 04:50 TK 161
20SEP Istanbul – Otopeni 07:00 – 08:15 TK1043

 

* Sunt mentionate orele locale
* Orarul de zbor se poate modifica fara notificari prealabile, de catre compania aeriana, cu pana la 7 zile inainte de plecare.
* Biletele de avion sunt rezervate in sistem “de grup”, care impune anumite limitari in privinta check-in-ului online, cat si upgrade de la clasa Economy.
* Cu aprox. 7 zile inainte de plecare se poate solicita upgrade pentru loc, in limita disponibilitatii si in termenii companiei aeriene. Va rugam solicitati oferta.

Conditii de calatorie Madagascar

Viza, conditii de intrare si de sedere:

 • Se obtine la sosirea pe aeroport
 • Valoarea taxei de viza: 31 EUR

Pentru mai multe informatii despre calatoriile in Madagascar in contextul COVID-19 accesati website-ul MAE aici.

Documente necesare pentru obtinerea vizei de intrare:

 • Pasaport valabil minimum 6 luni de la data intrarii in Madagascar
 • Biletul de avion care sa ateste plecarea din Madagascar
 • Formular de debarcare completat (se primeste in avion, inainte de sosire)
 • Formular emis de Ministerul Sanatatii Publice completat (se primeste in avion, inainte de sosire)

Important: Verificati ca perioada sederii inscrisa in pasaport de ofiterul vamal (X jours) sa coincida cu numarul de zile care vor fi petrecute in Madagascar.

Alte circuite marca Holiday Tour Mureș:

Circuit Bali PAȘTE 29 Aprilie – 12 Mai 2024
SOLD OUT
Circuit SUA - Escapada pe Coasta de Vest si Hawaii 29 Aug-13 Sep 2024
Circuit SUA – Escapada pe Coasta de Vest si Hawaii 29 Aug – 13 Sep 2024
4890 4690 Euro
Marele Circuit China si Hong Kong 29 Aprilie – 16 Mai 2024
SOLD OUT
Sejur la plajă în Zanzibar 27 Iulie – 8 August 2024 + Safari Tanzania
SOLD OUT
Note
 • Tarifele aferente zborurilor sunt calculate pentru clasa economic, si includ taxele de aeroport.
 • Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna Februarie 2024. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.
 • Mentionam ca variantele de cazare sunt disponibile la data realizarii ofertei. In cazul in care una dintre optiunile de cazare devine indisponibila va vom oferi alternative similare.
 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de catre ministerul de resort ale tarilor respective si ca atare, respecta normativele locale.
 • Insotitorul de grup poate modifica programul circuitului pe zile, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice, in functie de anumite conditii obiective (conditii meteo nefavorabile, etc.), dar fara a se afecta structura generala a programului. Holiday Tour Mures nu este responsabila de eventualele modificari ale zilelor sau ale orarului zborurilor, operate de companiile aeriene si nici pentru eventualele modificari ale programului survenite datorita acestora.
 • Agentia noastra nu poate fi facuta raspunzatoare de modificarea programului turistic, cand aceasta se datoreaza unor cauze de forta majora sau unor imprejurari pe care nici Agentia, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita (intarzieri sau anulari ale traficului aerian, schimbari de aeroport sau de program, modificari datorate miscarilor politice, grevelor, calamitatilor naturale, inclusiv pandemia Covid19 etc). In aceste cazuri agentia va depune toate eforturile pentru depasirea situatiilor ivite, dar nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente. Holiday Tour Mures nu este raspunzatoare pentru situatiile in care autoritatile vamale sau aeroportuare refuza imbarcarea Turistului sau nu ii acorda acestuia permisiunea de intrare sau de iesire dintr-o tara si nu i se pot imputa Agentiei sumele generate de aceasta situatie.
 • Holiday Tour Mures nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale ale turistului (indiferent de cauza).
 • Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte autoritatilor vamale acordul ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), autentificat la notariat. Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro; Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
 • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
 • Distribuirea camerelor la hotel se face la receptie si orice problema legata de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre client direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei.
 • ASIGURAREA MEDICALA DE CALATORIE ne este inclusa; avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanitate, formalitati vamale).
 • hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
 • pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
 • in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii;
 • persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
 • agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
 • agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
 • in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
 • conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
 • conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
 • politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect;
 • agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
 • excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza;
 • oferta a fost calculata pe baza paritatii euro/dolar valabile in luna Februarie 2024; in situatia modificarii cu mai mult de 3% a acestei paritati, agentia isi rezerva dreptul de a modifica atat pretul excursiei, cat si pretul excursiilor optionale;
 • in situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului;
 • nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu o saptamana inaintea plecarii in calatorie;
 • prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
Viza, conditii de intrare si de sedere:
 • Se obtine la sosirea pe aeroport
 • Valoarea taxei de viza: 31 EUR
 • Pentru mai multe informatii despre calatoriile in Madagascar in contextul COVID-19 accesati website-ul MAE aici.
Documente necesare pentru obtinerea vizei de intrare:
 • Pasaport valabil minimum 6 luni de la data intrarii in Madagascar
 • Biletul de avion care sa ateste plecarea din Madagascar
 • Formular de debarcare completat (se primeste in avion, inainte de sosire)
 • Formular emis de Ministerul Sanatatii Publice completat (se primeste in avion, inainte de sosire)
 • Important: Verificati ca perioada sederii inscrisa in pasaport de ofiterul vamal (X jours) sa coincida cu numarul de zile care vor fi petrecute in Madagascar.
Rezerva acuma vacanta!

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.