Follow Me
TOP
Image Alt
Amazing Tour

Circuit Filipine 20 Noiembrie – 6 Decembrie 2024

Circuit Filipine 20 Noiembrie – 6 Decembrie 2024

2990 2790 EURO
(0 Reviews)

Un amestec inegalabil de culturi:

Cauzat de istoricul colonial și amestecul diferitelor culturi – chineză, malaeziana, spaniolă, americană și japoneză. Rezultat este cel mai curios creuzet de diferite trăsături și practici.

Călătorii familiarizați cu oricare dintre aceste culturi vor fi surprinși și amuzați de paralelele pe care filipinezii le fac, în stilul lor de viață.

Filipine este un arhipelag tropical format din peste 7.000 de insule, binecuvântat cu nenumărate minuni și frumuseți naturale, care așteaptă să fie explorate și descoperite.

În această vacanță, vei avea ocazia să descoperi câteva dintre frumuseţile naturale ale acestui arhipelag, peisaje spectaculoase, un stil de viaţă tropical, relaxant, dar şi cu posibilități infinite de explorare si aventura. Un paradis insular cameleonic al Oceanului Pacific.

Plajele filipineze și insulele sunt cu siguranță printre motivele cele mai convingătoare pentru care ar trebui să vizitezi Filipine.

Iar Boracay este renumit pentru nisipul său alb si fin, pentru apele albastre limpezi si pentru activitățile uimitoare in apă, dar si pentru petrecerilor de noapte.

Filipine este cunoscuta pentru atât de multe lucruri: plaje superbe, munți uluitori, lagune și oameni ospitalieri, incat chiar este o destinatie de neratat! Fiind o țară atât de versatilă, ea se adresează tuturor tipurilor de călători. Iata câteva dintre atracţiile acestui arhipelag: înot cu rechini-balenă, sardine, broaşte ţestoase sau snorkeling în apele cristaline din lagune, scufundări, drumeţii, petreceri, festivaluri si bineinteles o bucatarie senzaţională…Este tot ce ţi-ai putea dori!

Boracay Filipine

Spre deosebire de alte locuri, o aventură în Filipine te duce direct într-o țară a minunilor,  unde ai senzatia că te afli într-o carte poștală.

Verdeața luxurianta, dealurile, privelistile sale uimitoare de la apusul soarelui și valurile care se sparg de tarmurile plajelor, îți taie cu siguranță respirația! Filipine este misterioasa, grandioasa și ospitaliera, în același timp.

Deci, dacă ar trebui sa descriem Filipinele într-un singur cuvânt, este uluitoare.

Itinerar: Cebu – Puerto Princesa – El Nido – Boracay – Manila

Perioada: 20 Noiembrie-6 Decembrie 2024 (17 zile/14 nopti)

CIRCUIT CU INSOTITOR DE GRUP DIN PARTEA AGENTIEI HOLIDAY TOUR MURES
Circuitul cuprinde elemente de explorare istorico-culturale, si repere turistice unice, site-uri protejate UNESCO, incursiuni in viata localnicilor.

 

GRAD DE DIFICULTATE: MODERAT

 • Include trasee de drumetii de durata mai lunga, pe poteci bine amenajate; numeroase plimbari cu barca; trasee mai lungi cu autocarul
 • Activitatile optionale pot necesita o anumita conditie fizica (ex: snorkeling, zipline, canyoneering)

Itinerar pe zile:

In data de 20 Noiembrie ne intalnim in aeroportul Henri Coanda Otopeni, pentru zborul de la ora 16:50 spre Filipine – Cebu (cu o escala in Doha)

A doua zi, sosim in Cebu in jurul orei 18, aici ne va intampina ghidul local, care ne va conduce spre cazarea din Cebu City, Cebu Seaview Dive Resort, cu mic dejun inclus, sau similar.

Mabuhay! Welcome to Philippines! Bun venit in Filipine!

Seara libera pentru explorat pe cont propriu.

După micul dejun vom avea toată ziua la dispoziție pentru plajă și relaxare.

 

OPȚIONAL – Excursii Cebu
Pornim spre Oslob pentru o experiență incredibilă: înot cu Rechinul-Balenă (Whaleshark)!

Oslob este unul dintre puținele locuri din lume în care poți înota și interacționa cu acești giganți blânzi. Ne vom putea apropia atât de mult de ele încat va trebui să avem grijă sa nu le atingem!

Înotul cu rechinii-balenă în Oslob este o experiență de viață. Este o experiență magică când îi privești pe acești uriași blânzi alunecând prin apa albastră cristalină a mării, ceva ce nu vei uita curând. Veți avea șansa de a înota aproape cu rechinii-balenă, de a admira priveliștile uluitoare ale oceanului și de a simți energia acestor creaturi uimitoare. Experiența este una cu adevărat memorabilă și la care te vei gândi mult după ce vei părăsi Filipine.

Inot cu Balena-rechin la Oslob Filipine

Următoarea oprire, Cascada Tumalog, este o cădere masivă de apă, cu o piscină turcoaz la bază, unde vom avea ocazia să înotăm. Acesta este un loc minunat pentru relaxare, datorită atmosferei liniștite și a sunetelor naturale care ne vor oferi o pace sufletească incredibilă.

Spre dupamiază ne îndreptăm spre Vârful Osmena, o formațiune muntoasă distinctă, și una dintre cele mai populare atracții turistice din Cebu.

Aflați în vârf, vom avea o priveliște de 360 de grade ale insulei Cebu, fiind cel mai înalt punct din Cebu, cu o altitudine de 1.013m deasupra nivelul mării. Muntele este un grup de dealuri zimțate verzi, ca o versiune distorsionată a dealurilor de ciocolată din Bohol. Drumeția până în vârf este destul de ușoară, de aprox. 20-25 de minute.

Seara ne întoarcem la cazarea din Cebu.

cascada Tumalog Cebu Filipine

După micul dejun avem toată ziua la dispoziție pentru plajă și relaxare.

 

OPȚIONAL – Excursii Cebu

BADIAN CANYONEERING Filipine

Dacă ești în căutarea unei aventuri palpitante, Badian Canyoneering-ul este pentru tine!

Badian Canyoneering este una dintre cele mai palpitante aventuri în aer liber pe care le puteți experimenta în Filipine. Această activitate din Cebu vă oferă șansa de a vă descurca într-o serie de cascade, de a naviga prin râpe și stânci adânci și de a sări de pe marginile stâncoase într-un bazin turcoaz fascinant de apă răcoritoare de dedesubt. De la mersul într-un râu până la genunchi până la săritul peste bolovani și coborârea în rapel pe stânci uriașe, Badian Canyoneering se va asigura că îți ridici nivelul de adrenalină!
Pe lângă marea experiență de canionism care vă așteaptă la Badian, vă puteți bucura și de o gamă largă de obiective și activități înainte și după aventura principală. Simțiți fiorul înotului și săritul stâncii alături de cascade cristaline și minunați-vă de frumusețea priveliștilor montane, a verdeață luxuriantă și a râului în cascadă format natural.
Dacă sunteți în căutarea unei aventuri cu adevărat captivante în aer liber, mergeți la Badian pentru o experiență de canotaj pe care nu o veți uita niciodată!

Ieșim la finalul cursei pe Cascada Kawasan, o locație perfectă pentru a ne răcori și liniști inimile după efortul palpitant depus, apele turcoaz fiind ideale pentru o baie înainte de masa de prânz, cu ape clare și pitorești, un final excelent unei zile interesante.

Seara ne întoarcem la cazarea din Cebu.

După micul dejun pornim către Puerto Princesa, unde ne vom caza la Hotel Hue Puerto Princesa 4* cu mic dejun inclus sau similar.

Vom avea toată ziua liberă pentru relaxare și explorarea orașului pe cont propriu.

Underground river Palawan Filipine

De dimineață, dupa micul dejun și check-out,cei care doresc vor avea ocazia de a se aventura prin râul subteran din Puerto Princesa.

 

OPȚIONAL – Râul Subteran din Puerto Princesa
Parcul național al Râului Subteran din Puerto Princesa este o arie protejată de guvernul din Filipine. Parcul este situat în Munții Saint Paul de pe coasta de vest a insulei Palawan, la aproximativ 80 km nord de orașul Puerto Princesa.
Râului Subteran din Puerto Princesa este unul dintre cele mai lungi râuri subterane din lume.
Parcul are un ecosistem divers. Formațiunile sale forestiere includ mangrove, o pădure montană, o pădure de plajă și pădure de mlaștină de apă dulce, pentru a numi doar câteva.
Lungimea totală a sistemului de peșteri este de aproximativ 24 km. Lungimea totală a râului subteran este de 8,2 km, dar numai 4,3 km sunt navigabili pentru public.
Experții au descoperit că parcul găzduiește 165 din cele 252 de specii de păsări din provincia Palawan.

 

După acea, vom porni spre ferryboat-ul cu care vom traversa spre insula Palawan.
Dupamiaza ajungem în El Nido, ne cazăm la Hotelul S Resort 4* cu mic dejun inclus, sau similar.

Pentru restul zilei ne vom putea relaxa pe plaja, sau se pot face activități pe cont propriu.

Una dintre recomandarile noastre, dacă sunteți în căutare de ceva un pic mai aventuros, ar fi să încercați Las Cabanas Zipline. Această tiroliană de aprox. 800 de metri te poartă deasupra oceanului de culoare turcoaz până la insula vecină, Depleted Island, complet înconjurată de frumusețea tropicală și plină de nimic altceva decât adrenalină pură.
Deși plaja Las Cabanas este cunoscută pentru spectaculoasele sale apusuri de soare aurii, această tiroliană este cireașa de pe tort a unei destinații deja perfecte.

Las Cabanas Zipline

După micul dejun avem toată ziua la dispoziție pentru plajă și relaxare.

 

OPȚIONAL – El Nido Tur A
Dis-de-dimineață, după micul dejun vom porni într-o nouă aventură (optional)!
El Nido este un paradis pe pământ și Turul A deține unele dintre cele mai bune obiective turistice din Palawan. El Nido are unele dintre cele mai frumoase ape și plaje, și este cu siguranță unul dintre cele mai
spectaculoase locuri din Filipine.
Itinerar tur A: Small Laguna, Shimizu Island, Secret Laguna, și 7 Commando Beach.

SMALL LAGOON El Nido Filipine

SMALL LAGOON
După o scurtă plimbare prin golf, prima oprire va fi la Small Lagoon. Aceasta se află la capătul nordic al insulei Miniloc și este asemanatoare unei catedrale de calcar fără acoperiş. Pereții verticali din piatră
formează o lagună de apă puțin adâncă în formă de cerc aproape perfect.

SIMIZU ISLAND
Locul de oprire pentru prânz este încă o insulă ridicol de frumoasă, un peisaj uimitor, de unde nu vei vrea să pleci niciodată!

Secret-Lagoon- El Nido Filipine

SECRET LAGOON
O mulţime de bărci opresc în timp ce pasagerii lor sar peste bord şi înoată prin gaura dintre roci, care duce la laguna secretă… deși, în aceste zile este mai mult specială decât este secretă. Secret Lagoon pare a fi cea mai populară atracţie a Turului A și pentru un motiv bun. Peisajul pe care îl poti vedea este uimitor!

El Nido Filipine

7 COMMANDOS BEACH
7Commandos Beach ar fi o plajă uimitoare dacă o găseai în orice altă parte a lumii, dar este doar bine dupa standardele Palawan. Cele mai multe tururi se termină aici, deoarece este aproape de El Nido și
este un loc accesibil pentru a opri.
Povestea din spatele plajei este, fără îndoială, mai interesantă decât plaja în sine. După cum spune legenda, șapte comando-uri japoneze s-au refugiat aici în timpul celui de-al doilea război mondial și au
ajuns să trăiască aici pentru un timp.
Bucurați-vă de un prânz-picnic somptuos în timpul turului. Nu uita să încerci o plimbare cu caiacul, și să faci fotografii demne de Instagram a plajelor cu nisip alb și formațiuni de rocă uimitoare!

Seara ne întoarcem la cazarea noastră din El Nido.
Durata tur 9AM-5PM

Astăzi vom avea la dispoziție o zi libera pentru relaxare și pentru plimbări pe cont propriu, pentru a descoperi minunatele plaje din jurul El Nido .

La o distanta de 45 de minute de EL Nido se afla Nacpan Beach, un adevarat colt de rai. Nacpan Beach este fără îndoială, cea mai frumoasă plajă din Palawan și una dintre cele mai populare plaje din Filipine si din lume.

Aceasta plaja in forma de semiluna, se intinde pe o suprafata de 4 km si are o zona inconjuratoare aproape in intregime neamenajata.  Frumusetea salbatica si privelistea de sus sunt incredibile,  Nisipul alb, palmierii si apa cristalina de un turquoise vibrant sunt  insasi definitia paradisului. Este visul devenit realitate al oricarui fotograf.

Nacpan Beach Glamping ne va oferi experienta tropicala completa! Acest concept a fost creat pentru evadarea din stresul cotidian si pentru a oferi  sansa de a trăi în mijlocul unei jungle luxuriante, fara a fi privat insa, de climatul interior confortabil.

Acest camping de lux oferă o serie de facilități, inclusiv un birou de turism, un restaurant, servicii de masaj și o zonă de lounge comună. Corturile de ultima generatie au un design interior de înaltă calitate si sunt dotate inclusiv aer condiționat și două paturi queen size, de cinci stele. Oaspeții se pot bucura de priveliștile uluitoare ale plajei, de apusuri superbe, de explorare a grădinii vaste cu toate plantele sale, de a sta în jurul focului de tabără noaptea sau de aventuri și excursii pe insula.

Cazare la Statiunea Nacpan Beach Glamping.

După micul dejun avem toată ziua la dispoziție pentru plajă și relaxare.

 

OPȚIONAL – El Nido Tur B
El Nido este renumit pentru plajele sale și nu există o modalitate mai bună de a vedea cele mai bune locuri de plajă din zonă decât prin acest tur uimitor.

Prima noastră oprire pe minunile cu nisip alb din El Nido este Insula Șerpilor, o insulă unică în apele albastre, cu un banc de nisip care îi dă numele iconic, șerpuind prin mare ca un șarpe.

Apoi mergem spre Insula Pinagbuyatan, o insulă renumită pentru formațiunile de calcar care s-au format cu mii de ani în urmă.

După prânz, ne vom îndrepta către o altă plajă superbă la Papaya Beach. Plaja este cu nisip alb, apă albastră perfectă, care arată ca o scenă dintr-un film de la Hollywood.

Vom explora apoi minunile ascunse ale Peșterii Cudugnon. Ne vom deplasa prin pasajele de stâncă și explora minunatele caverne naturale ale acestei formațiuni.

Ultima oprire va fi Peştera Catedralei, o locaţie foarte specială, fiind o peşteră cu intrare cu barca.

El Nido este bogat în splendoarea naturală neatinsă, iar acesta este un tur care cu siguranţă va rămâne în amintirile tale!

Seara ne întoarcem înapoi la cazarea noastră din El Nido.

După micul dejun avem toată ziua la dispoziție pentru plajă și relaxare.

 

OPȚIONAL – El Nido Tur C
În acest tur vom vizita cele mai bune părți ale acestui arhipelag uimitor.
Vizităm Hidden Beach, Secret Beach, Star Beach, Talisay Beach și Helicopter Island. Bucurați-vă de un prânz-picnic în timpul turului.
Nu uita să faci fotografii demne de Instagram cu plajele cu nisip alb și formațiunile stâncoase care îți taie răsuflarea!

Hidden Beach
După o croazieră de mai putin de o oră, turul începe cu o oprire la Hidden Beach. În spatele unei perdele de calcar zimțat se află un golf puțin adânc care se deschide într-o catedrală de ziduri de piatră neagră umplute cu apă cristalină.

Matinloc Shrine
Un vechi altar abandonat, blocat între două insule și înconjurat de apă cristalina, piesa principală a altarului este o structură în formă de cupolă, cu câteva statui și câteva lucrări de vitralii. Cea mai bună parte a opri este punctul de observare. Urcarea scărilor foarte învechite va merita pe deplin, pentru priveliștea care ni se va arata.

Tapuitan Island – Talisay Beach
După altarul de la Matinloc, este ora prânzului pe o altă plajă puțin mai jos pe canal. Masa de prânz va fi compusă din pește proaspăt la grătar, pui, orez, salată și fructe.

 

Secret Beach
Singura modalitate de a intra spre Secret Beach este prin înot. Barca ne va lasa la gura unei peșteri, cu echipament de snorkeling, iar noi vom înota prin intrarea în piatră direct în golful de mică adâncime. Pe drumul spre plajă, vom vedea recifuri de corali și pești multicolori înotand prin apele din jur.
Golful se adâncește treptat, iar la celălalt capăt este un petic de nisip alb pe care ne vom putea relaxa după înot. Același calcar dramatic, de culoare închisă, încadrează golful, oferindu-i intimitate.

Helicopter Island
Această insulă și-a luat numele, ei bine, de la asemanarea ca un elicopter. Inainte de vremea elicopterelor, avea un alt nume, Insula Dilumacad. Ne vom petrece ultima oră de relaxare pe plaja înainte de a porni înapoi spre El Nido.

Durata tur 9AM -6PM

Boracay Filipine

După micul dejun facem check-out și ne îndreptăm spre aeroport pentru a lua zborul spre Boracay, cu escala în Manila.
În Boracay, vom fi preluați din aeroport și conduși spre cazarea noastră la Hotelul Mandarin Nest 4 * cu mic dejun inclus, sau similar, unde vom petrece 4 nopți.
Boracay este o mică insulă din Filipine, cunoscută pentru nisipul său fin, alb, și o plajă de 4 km recunoscută ca fiind „cea mai frumoasă plajă din lume”. White Beach este mărginită de palmieri, baruri și restaurante.

Vom avea 3 zile libere de relaxare, pentru a descoperi plajele și terasele de pe insula.

Aici poti găsi nenumarate activități și sporturi nautice, cum ar fi parasailing, scuba-diving și multe altele, sau poți avea o zi relaxantă pe plajă, cu o băutură răcoritoare, sau chiar la unul dintre multele jocuri de pe plajă, la soare, să te bucuri de acest cadru uimitor.

Spre seară experimentează scena de viață de noapte nebună de pe plajele din Boracay, pline de petreceri și voie buna! Nu poți rata petrecerea de pe plajă!

Poți explora insula Boracay cu tricicleta motorizată, modul clasic de transport în Boracay.

Cazare la Hotelul Mandarin Nest 4* cu mic dejun inclus, sau similar.

După micul dejun mai avem puțin timp să ne mai bucurăm de plajă și soare, după care la aproximativ ora 10 vom face check-out și ne îndreptăm spre aeroport pentru zborul către Manila.
Ajungem în Manila în jurul orei 2, unde ne vom  caza la Hotelul Manila Celeste 4* cu mic dejun inclus pentru o noapte.

Vom avea dupamiaza liberă, pentru vizitarea împrejurimilor. Hotelul este situat în zona Makati, cea mai sigură zonă din Manila.

După micul dejun, vom avea timp de o excursie opțională de jumătate de zi pentru a vizita capitala Manila. Vom face un tur panoramic cu principalele repere istorice, cât și zona nouă Makati, inima financiară a Filipinelor.
În jurul orei 18 ne îndreptăm spre aeroport pentru zborul spre casă.

Vom ajunge în Bucureşti în jurul orei 07.

Sperăm că aţi avut o vacanţă excepţională alături de echipa noastră!

Informatii Pret:

Pret pachet: 2990-2790 euro/pers./loc in camera dubla

 • Pretul este exprimat in euro /persoana /sejur, cazare in camera dubla, si include toate taxele (inclusiv aeroport), bagaj de mana si de cala, transferuri, insotitor de grup si ghid.
 • Supliment camera single: 720 EURO
 • Reducere 1 copil  2-11 ani, in camera cu 2 adulti: 400 EURO;

PRETUL INCLUDE:

Bilet de avion: Otopeni – Cebu / Manila – Otopeni (cu 1 escala)
Bilete de avion pe rutele interne: Cebu> Puerto Princesa, El Nido> Boracay, Boracay> Manila
Ferry Boat Coron> El Nido.
Bagaj de mana de maxim 8 kg, 1 bagaj de cala de maxim 20 kg/ pers. Pe rutele interne / 25kg pe ruta internationala
14 nopti cazare cu mic dejun, in camera dubla conform itinerar:

 • Cebu city – Cebu Seaview Dive Resort  sau similar- 3 nopti
 • El Nido – S Resort and Beach Club sau similar – 4 nopti
 • Nacpan Beach – Nacpan Beach Glamping – 1 noapte
 • Puerto Princesa – Hotel Hue sau similar – 1 noapte
 • Boracay  – Mandarin Bay sau similar – 4 nopti
 • Manila – Hotel Celeste sau similar- 1 noapte

Ghid local vorbitor de limba Engleza.
Insotitor de grup din partea agentiei organizatoare Holiday Tour Mures
Transfer privat.

PRETUL NU INCLUDE:

 • Pachet de excursii optionale;
 • Bauturile alcoolice si racoritoare;
 • Asigurarea medicala de calatorie si Asigurarea storno;
 • Taxa de Viza si formalitati de obtinere a vizei;
 • Taxele locale impuse de primariile oraselor vizitate (se achita personal la receptia hotelului) DOAR DACA SE CERE;
 • Bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, ghizi): 5 EURO/persoana pe zi de activitati, se practica in tarile vizitate;
 • Early check-in, late check-out
 • Cheltuieli personale (produse din minibar, telefon, internet, seif, servicii curatatorie, etc.)

Excursii optionale: Pachet 7 zile de excursii: 455 Euro/ persoana

Excursii insula Cebu

 • Tumalog Falls, Osmena Peak, Oslob Swimming with the Whaleshark
 • Badian Canyoneering with Kawasan Falls and Zipline

Excursii insula Palawan – El Nido

 • Puerto Princesa Underground River
 • Tour A El Nido Island Hopping – pranz inclus
 • Tour B El Nido Island Hopping – pranz inclus
 • Tour C El Nido Island Hopping – pranz inclus

Manila – city tour / sau vizita vulcanul Taal

TERMENE SI CONDITII DE PLATA:

Conditii de plata: 

 • Se plateste un avans de 1000 de Euro/ persoana la inscriere
 • Transa a doua se plateste 1000 de Euro / persoana pana in data de 20 Septembrie 2024
 • Restul de plata se va face pana in data de 01 Octombrie 2024
 • Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
 • In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.
 • Pretul este exprimat in EUR pentru 1 adult- loc in camera DBL / program complet conform descrierii din continutul itinerarului si include toate serviciile la sol mentionate in program si zborurile specificate.
 • tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in oferta.
 • Itinerarul si/sau perioada se pot modifica in functie de factori obiectivi care tin de conditiile de calatorie in perioada mentionata in itinerar.

 CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI: 100% penalizare din pretul achitat la data renuntarii.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, inclusiv in cazul infectarii cu SARS-COV2, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

GRUP MINIM:  15 persoane.

 • Pentru un numar mai mic de 15 participanti pretul se recalculeaza astfel: se va aplica o majorare de tarif de 120 Euro/ pers.
 • De asemenea, in cazul unui grup mai mic, organizatorul isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.
 • Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare

Orar de zbor(se afiseaza in orele locale):
1.QR 222 20NOV OTOPENI-DOHA 16:50-22:20
2.QR 936 21NOV DOHA-CEBU 03:45-17:55
3.QR 933 05DEC MANILA-DOHA 18:30-23:20
4.QR 219 06DEC DOHA-OTOPENI 02:30-06:40

Condiţii de intrare şi regim de şedere

Cetăţenii români care deţin paşapoarte simple sau paşapoarte simple temporare nu au nevoie de viză de intrare pe teritoriul Republicii Filipine pentru o perioadă de şedere de maximum 30 de zile. Pentru prelungirea perioadei de şedere, cetăţenii români trebuie să se prezinte la Biroul de Imigrări cu minimum 5 zile înainte de expirarea perioadei legale de şedere (30 zile). Cetǎţenii romȃni, posesori de paşapoarte diplomatice şi de serviciu nu au nevoie de viza pentru o perioadǎ de maximum 90 de zile.

Condiţiile pentru intrarea fără viză pe teritoriul acestui stat:

 • Valabilitatea paşaportului să depăşească cu cel puţin 6 luni perioada şederii în Filipine
 • Bilet de călătorie pentru întoarcerea în ţara de origine sau pentru o altă ţară de destinaţie.

Pentru verificarea condiţiilor particulare de intrare prevăzute de legislaţia naţională filipineză şi necesitatea obţinerii vizei, vă sfătuim să consultaţi informaţiile oficiale furnizate de autorităţile filipineze:

 • Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Filipine (www.dfa.gov.ph)
 • Ambasada Republicii Filipine la Budapesta, Ungaria, acreditată și pentru România.

 

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Cetățenii străini pot intra în Filipine, dacă sunt vaccinați cu schema completă împotriva COVID-19, trebuind să prezinte una din următoarele dovezi de vaccinare recunoscute conform reglementărilor în vigoare ale Grupului Operativ Inter-Agenţii pentru Managementul Bolilor Infecţioase (Inter-Agency Task Force for the Management of Emerging Infectious Diseases  – IATF):
 • Certificat Internaţional de Vaccinare și Profilaxie al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii;
 • VaxCertPH (certificat de vaccinare filipinez);
 • Certificat manual/digital emis de guvernul străin, care este recunoscut de Filipine

(menționăm că certificatele de vaccinare românești sunt recunoscute de Filipine; certificatul de vaccinare digital European COVID este, de asemenea,  recunoscut de autoritățile filipineze);

 • Orice altă dovadă a vaccinării acceptată de IATF.
 • Un cetățean străin este considerat vaccinat cu schema completă, dacă a primit ultima doză de vaccin cu cel puțin 14 zile înainte de data și ora plecării din țara de origine/portul de îmbarcare.
 • Persoanele vaccinate care călătoresc în Filipine nu mai trebuie să prezinte nici un fel de test anti COVID-19.
 • Persoanele nevaccinate care călătoresc în Filipine trebuie să prezinte un test antigen rapid efectuat cu cel mult 24 de ore înainte de data și ora plecării din țara de origine/primul port de îmbarcare, în condițiile unei călătorii continue către Filipine, excluzând escalele (cu condiția ca, pe durata escalelor aceștia să nu părăsească spațiul aeroportului).

Alte circuite marca Holiday Tour Mures:

Circuit Asia Centrala: Cele 5 „STAN-URI” 9 – 25 Iunie 2024
3890 3690 EURO
Circuit Bali PAȘTE 29 Aprilie – 12 Mai 2024
2390 2190 EURO
Circuit Etiopia "Leaganul Omenirii" 22 mai - 4 Iunie 2024
Circuit Etiopia: „Leaganul omenirii” 22 Mai – 4 Iunie 2024
3390 3190 EURO
Sejur la plajă în Zanzibar 27 Iulie – 8 August 2024 + Safari Tanzania
2290 2090 EURO
Note:
 • Tarifele aferente zborurilor sunt calculate pentru clasa economic, si includ taxele de aeroport.
 • Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna Ianuarie 2024. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.
 • Mentionam ca variantele de cazare sunt disponibile la data realizarii ofertei. In cazul in care una dintre optiunile de cazare devine indisponibila va vom oferi alternative similare.
 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de catre ministerul de resort ale tarilor respective si ca atare, respecta normativele locale.
 • Insotitorul de grup poate modifica programul circuitului pe zile, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice, in functie de anumite conditii obiective (conditii meteo nefavorabile, etc.), dar fara a se afecta structura generala a programului. Holiday Tour Mures nu este responsabila de eventualele modificari ale zilelor sau ale orarului zborurilor, operate de companiile aeriene si nici pentru eventualele modificari ale programului survenite datorita acestora.
 • Agentia noastra nu poate fi facuta raspunzatoare de modificarea programului turistic, cand aceasta se datoreaza unor cauze de forta majora sau unor imprejurari pe care nici Agentia, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita (intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroport sau de program, datorate miscarilor politice, grevelor, calamitatilor naturale, inclusiv pandemia Covid19 etc). In aceste cazuri agentia va depune toate eforturile pentru depasirea situatiilor ivite, dar nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente. Holiday Tour Mures nu este raspunzatoare pentru situatiile in care autoritatile vamale sau aeroportuare refuza imbarcarea Turistului sau nu ii acorda acestuia permisiunea de intrare sau de iesire dintr-o tara si nu i se pot imputa Agentiei sumele generate de aceasta situatie.
 • Holiday Tour Mures nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale ale turistului (indiferent de cauza).
 • Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte autoritatilor vamale acordul ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), autentificat la notariat. Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro; Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
 • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
 • Distribuirea camerelor la hotel se face la receptie si orice problema legata de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre client direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei.
 • ASIGURAREA MEDICALA DE CALATORIE nu este inclusa; avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanitate, formalitati vamale).
 • hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
 • pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
 • in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii;
 • persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
 • agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
 • agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
 • in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
 • conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
 • conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
 • politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect;
 • agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
 • excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza;
 • oferta a fost calculata pe baza paritatii euro/dolar valabile in luna Ianuarie 2024; in situatia modificarii cu mai mult de 3% a acestei paritati, agentia isi rezerva dreptul de a modifica atat pretul excursiei, cat si pretul excursiilor optionale;
 • in situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului;
 • nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu o saptamana inaintea plecarii in calatorie;
 • Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
Rezerva acuma vacanta!

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.