HolidayTour

Vacantele noastre poartă numele tău. Ideile tale de vacanță reprezintă o nouă provocare pentru noi.

Follow Me
TOP
Costa Rica- Circuit Tortuguero- Holiday Tour Mures
Aventura de neuitat

Costa Rica & Panama – circuit de grup: 7-20 Ianuarie 2022

Costa Rica & Panama – circuit de grup: 7-20 Ianuarie 2022

3590 Euro / per person
(0 Reviews)
Jungla, Vulcani, Plaje, Aventura 100%

Itinerar:  Panama City, Insula San Blas, San Jose, Vulcanul Poas, Cascadele Gradinilor La Paz, Tortuguero,  Arenal,  Monteverde, Manuel Antonio

Durata: 07 – 20 Ianuarie 2022 (14 zile/ 12 nopti)

Pret pachet: 3590 euro/pers / loc in camera dubla 

Conditii de plata: Avans 800 Euro la inscriere, 800 Euro pana in data de 05 Octombrie 2021,  diferenta de plata pana in data de 30 Noiembrie 2021

Stiai ca?

Salutul traditional al costaricanilor este “Pura Vida”  care inseamna – viata pura;

Costa Rica este considerata tara cu unii dintre cei mai fericiti oameni din lume;

Repere principale:
 • Panama:
  • Întâlnire cu comunitatea indigenă Embera și descoperirea culturii lor extraordinare.
  • Canalul Panama si Ecluza Miraflores
  • Excursie de o zi in arhipelagul  San Blas.
  • Descopera gastronomia traditionala
 • Costa Rica:
  • Vizita la minunatele cascade „La Paz” cu vederi spectaculoase;
  • Vizita la Vulcanul Poas;
  • Vizita in satul tipic din Caraibe Tortuguero;
  • Explorați canalul Parcului Național Tortuguero situat pe coasta Caraibelor;
  • Vizită la o fermă de cafea din La Fortuna;
  • Relaxare la izvoarele termale Hot Paradise
  • Aventura in Parcul National Arenal
  • Vizita la Rezervația Biologică Monteverde
  • Bucurați-vă de plajele uimitoare din Parcul Național Manuel Antonio, o frumusețe incredibilă și vizita in Parcul National.
Itinerar Panama

Panama City - comunitatea Embera - Canalul Panama - Arhipelagul SAN BLAS

Sosim in aeroportul din Panama in jurul orei 16

Ghidul ne va întâmpina in aeroport si ne va insoti la hotel Western Panama Zen unde ne vom caza pentru 3 nopti

Circuit Costa Rica si Panama cu Holiday Tour Mures

Mic dejun la hotel.

Pornim intr-o excursie în lumea băștinașilor. Navigam la bordul unei canoe pentru a urca pe râul Chagres în inima junglei. Observam diferite tipuri de păsări (tucan, kingfishers, vultur etc.) și alte animale în timpul traversării. Aici vom intalni comunitatea Embera pentru a afla mai multe despre modul lor de viață. In pădure, însotiti de ghid și un membru al tribului, ne vor povesti despre utilizarea plantelor pentru hrană, vindecare și îmbrăcăminte. Pentru noi vor face dansurie lor tradiționale, picturi corporale realizate cu fructe tagua și meșteșuguri.

Vom servi un prânz traditional în comunitate.

Optional si in functie de conditiile locale- mai tarziu vom face o vizita la ecluza Miraflores, unde vom observa tranzitul vapoarelor, prin canalul Panamá. Aici vasele sunt ridicate la 16.5 m inaltime – o priveliste uimitoare- pentru a intra sau iesi din Oceanul Pacific.

Cazare cu mic dejun, pranz si cina

Circuit Costa Rica Panama

De dimineața, dupa micul dejun la hotel, pornim cu masinile 4×4 spre arhipelagul San Blas, teritoriul indigenilor Guna Yala. La sosirea în port, vom lua o barcă spre Isla Perro (Insula Câinilor) pentru a vă relaxa pe frumoasa plajă cu nisip alb și pentru a face snorkel în vârful Barco Hundido (barca scufundată). Vom merge apoi la o “ Piscina Naturală”  unde ne vom bucura de apa cristalină cu stele de mare pe care le vom gasi pe fundul lacului.

Prânz traditional pe insulă.

Ne intoarcem în Panama City unde vom face o scurta vizita si vom lua cina la un restaurant local.

Cazare, mic dejun , pranz si cina

Mic dejun la hotel

Transfer de la hotel la Aeroportul Internațional . Zbor către Costa Rica .

Itinerar Costa Rica

San Jose -Vulcanul Poas - Gradinile La Paz - Tortuguero - Arenal - Monteverde - Manuel Antonio

San Jose Costa Rica circuit Holiday Tour

Sosim in aeroportul din San Jose, unde ghidul ne va întâmpina si ne va insoti la hotel

Tur de oras San Jose.

Cazare cu mic dejun la hotel Auténtico sau similar

Costa Rica- Circuit Tortuguero- Holiday Tour Mures

Mic dejun la hotel. In jurul orei 7:30 ne vom intalni cu ghidul nostru pentru a incepe o aventura care ne va purta in cele mai frumoase locuri din Costa Rica. Dupa circa 2 ore de traseu pe drumuri cu privelisti spectaculoase, vom ajunge la Parcul National Vulcanul Poas. Vulcanul Poas este unul dintre cele mai mari geysere din lume, avand un crater de circa 1,5 km diametru. Urcand spre vulcan vom traversa diferite niveluri de altitudine si vom vedea treptat vegetatia in schimbare. Vom traversa plantatii de cafea, zona padurilor tropicale, ferme de capsuni pana cand ne vom apropia de craterul spectaculos al vulcanului. Dupa ce vom admira peisajul spectaculos, in cazul in care vremea va permite, vom face o scurta drumetie pana la o laguna tropicala impresionanta de un verde smarald. (Aceasta excursie poate suferi modificari deoarece vulcanul este activ si in anumite situatii zona poate fi inchisa si vizitele anulate fara notificare prealabila si fara returnarea sumelor platite. Pentru vizita este obligatoriu sa prezentati un document de identificare).

Dupa aceasta experienta de pe Vulcanul Poas, continuam programul spre una dintre cele mai vechi plantatii de cafea, localizata pe pantele fertile ale vulcanului. Climatul unic creeaza conditiile perfecte pentru cresterea plantelor de cafea, producandu-se una dintre cele mai de calitate cafele din lume. Ghidati de un expert vom face un tur complet si vom invata procedeul prin care cafeaua ajunge de la un simplu lastar la bautura savuroasa din ceasca noastra in fiecare dimineta;

Apoi veți fi fermecați de aromele din cuptoarele in care se prajeste cafeaua, unde veți descoperi modul în care diferite tehnici de prăjire afectează boabele si “licoarea magica”. Vom degusta diferite tipuri de cafea si dulciuri pe baza de cafea si vom putea achizitiona direct de la sursa produse pentru acasa.

Ziua se incheie cu o experienta interesanta in gradinile cascadelor La Paz– o rezervatie privata de 28 de hectare in mijlocul padurii tropicale, care adaposteste peste 40 de specii de pasari, mamifere, centre de cercetare, conservare si protectie a speciilor in pericol. Simturile ne vor fi delectate de plimbarile pe potecile amenajate, de caderile impresionante de apa ale celor 5 cascade si de sunetele padurii tropicale, un concert continuu care ne reaminteste ca natura nu doarme niciodata. Se recomanda imbracaminte si incaltaminte confortabile deoarece sunt multe carari de explorat, cateva sute de scari iar vremea este racoroasa daca se innoreaza.

Spre seara revenim la hotel pentru odihna si pentru a rememora experientele pe care le-am trait in aceasta zi plina in Costa Rica.

Cazare la Hotel Auténtico cu mic dejun

Pranz inclus – la un restaurant local.

Cina pe cont propriu

Tortuguero - circuit Holiday Tour

Mic dejun la hotel.

Pornim devreme spre Guápiles în regiunea Tortuguero. Vom traversa impresionantul Parc National Braulio Carrillo, apoi pe lângă niște plantații de banane pana la dock-ul din La Pavona, de unde ne vom urca pe bărcile care ne vor duce prin canalele din Tortuguero până în inima pădurii tropicale. Observați fauna și flora bogată din Caraibe (maimuțe, ibis verde, crocodili, jacanas mexicane, tucani …).

Parcul Național Tortuguero este una dintre cele mai incredibile destinații din Costa Rica pe coasta Caraibelor. Plajele sale atrag mii de broaște țestoase marine. Pădurea tropicală din jur este plină de animale sălbatice. Și pentru că nu există drumuri către Parcul Național Tortuguero, doar a ajunge aici este o aventură.

Ne vom caza la Pachira Lodge -unde vom avea prânzul si cina incluse

După-amiază, ne vom plimba prin satul tipic de coastă din Caraibe, care are o cultură profundă.

Informații program Tortuguero:

 • Vă sfătuim să pregătiți separat bagajul (aprox. 12 kg) pentru cele 3 zile petrecute aici, toate transferurile cu barca în Tortuguero sunt servicii publice.
 • Ordinea excursiilor la Tortuguero se poate modifica în funcție de condițiile meteo si locale.
Costa Rica- Circuit Tortuguero- Holiday Tour Mures

Micul dejun la hotel, langa care vom savura faimoasa cafea din Costa Rica sau ceai, înainte de a pleca în căutarea aventurii.

După-amiaza, pornim intr-un tur ghidat pe Canal pentru a experimenta jungla care înconjoară canalele din apropiere. Printr-o rețea infinită de canale fluviale și mangrove veți experimenta un contact cu adevărat unic cu natura. Ghidul ne va explica despre această frumoasă floră și faună a junglei. Experiența lor în domeniu le-a oferit o mulțime de cunoștințe despre numeroasele specii de animale sălbatice care numesc această casă a junglei.

Și pentru a avea ziua perfecta, spre seara ne vom plimba prin grădina botanică a hotelului.

Cazare cu pensiune completa

Costa Rica Paradise Hot Spring

După micul dejun, pornim spre barca cu care ne vom intoarce la Caño Blanco / La Pavona, unde ne va astepta autocarul.

Vom servi pranzul intr-un restaurant local, dupa care vom continua drumul cu autocarul, insotiti de ghidul local, până la orașul La Fortuna, situat la baza vulcanului Arenal, o imagine emblematică pentru Costa Rica datorită formei sale conice perfecte.

Vom face un tur ghidat prin La Fortuna dupa care ne vom caza la hotel.

Spre seara ne vom relaxa la izvoarele termale Hot Paradise Springs.

Cazare cu mic dejun la Montaña de Fuego sau similar

Costa Rica- Circuit Tortuguero- Holiday Tour Mures

Mic dejun la hotel, dupa care pornim insotiti de ghidul vorbitor de lb. Engleza spre versanții vulcanului Arenal. Această minune naturală a erupt continuu din 1968, până în urmă cu câțiva ani era unul dintre primii 10 vulcani cei mai activi din lume. Principala sa caracteristică este conul maiestos, aproape perfect și bubuiturile sale constante. Vom admira o faună și o floră foarte variata. Dacă sunteți pasionati de observarea păsărilor, atunci veți fi încântați, deoarece aici vom găsi mai mult de jumătate din speciile de păsări de pe teritoriul național.

Ne vom plimba prin “fustele” vulcanului si vom ajunge pana la siroaiele de lavă acum uscate.

Vom continua aventurile prin inima junglei din Costa Rica

Vom admira exuberanța peisajului și, cu puțin noroc, vom observa maimuțe și mai multe specii de păsări. Mai jos, vom găsi câteva tipuri de plante tropicale, cum ar fi orhideele și ferigile, si ne vom delecta cu miresmele și aerul proaspăt al pădurii tropicale.

Taxa de intrare în Parcul Național inclusa.

Cazare cu mic dejun la Montaña de Fuego sau similar

Circuit Costa Rica cu Holiday Tour Mures

După micul dejun, ceck-out si pornim cu autobuzul privat spre Monteverde

Podurile suspendate din parcul Selvatura

Selvatura’s Tree Top Walkways este alcătuit dintr-un traseu de aproximativ 3 kilometri care vă conduce prin pădurea norilor Monteverde. Aici vizitatorii vor merge pe opt poduri diferite, cu diferite lungimi cuprinse între 50 metri și 170 de metri, și altitudini cuprinse între 12 metri și 60 de metri. Fiecare pod are o capacitate de până la 80 de persoane, ceea ce le face atât cele mai lungi, cât și cele mai puternice poduri din Pădurea Norilor Monteverde. TheTree Top Walkways sunt potrivite pentru oameni de toate vârstele.

Deoarece vremea este destul de rece și de ceață, din cauza faptului că parcul este situat sus în lanțul muntos Tilaran, vor fi necesare niște haine mai groase și o jachetă.

Monteverde Costa Rica Circuit Holiday Tour

Dupa micul dejun vom porni intr-un tur al rezervatiei Monteverde.

Pădurea Monteverde este una dintre cele mai renumite zone de conservare din America Centrală. Este o pădure tropicală, dar datorită altitudinii sale (1400 metri), se numește “pădurea cu nori”. Este o pădure de munte caracterizată prin umiditate de aproape 100% pe tot parcursul anului. Aici, în Monteverde, vânturile calde dinspre nord-est, pline de umezeală, suflă din Atlantic, iar pe masura ce se îndreaptă spre continent, se răcesc și se formeaza condensul formând norii care scalda pădurea într-o ceață moale constantă. Pădurea cu nori găzduiește animale sălbatice rare și neobișnuite, cum ar fi jaguarii și pumele, și peste 450 de specii de păsări, inclusiv cea mai mare populație de Quetzal din lume.

Mai tarziu pornim spre o alta zona mirifica, Parcul National Manuel Antonio,  un loc in care palmierii se legana in vant, vedem maimuțe jucăușe, apă albastră strălucitoare și o multime de păsări tropicale.

Parcul National Manuel Antonio este cel mai mic dar si cel mai popular parc național al țării. Trasee clar marcate șerpuiesc prin plaje cu nisip alb, păduri tropicale si vai stâncoase. Viața sălbatică (iguane, leneși, maimuțe) este abundentă, iar priveliștile din golf către insulele sunt superbe. Parcul Național Manuel Antonio combină pădurea tropicală cu plajele uluitoare cu nisip alb, printre cele mai frumoase din Costa Rica.

Pădurea tropicală umedă din Manuel Antonio rămâne verde pe tot parcursul anului. Orașul în sine este întins pe un drum deluros serpuitor, de-a lungul caruia aproape de vârful dealului, sunt cele mai luxoase hoteluri și restaurante rafinate din zonă, înconjurate de pădure tropicală, cu vederi uimitoare la plaje și insule singuratice.

Cazare cu mic dejun -Hotel Parador Resort & Spa

Parcul National Manuel Antonio - Circuit Costa Rica cu Holiday Tour Mures

Dupa micul dejun, vom explora frumusețea naturală a acestui faimos parc național Manuel Antonio, plin de animale sălbatice exotice, cum ar fi maimuțe, leneși, păsări, reptile și fluturi.

Dupa plimbarea prin pădurea tropicală luxuriantă, ne vom opri pe plajele cu nisip alb unde ne vom racori in apele albastre cristaline.

Inclusa intrarea în Parcul Național Manuel Antonio

Dupamiaza vom putea face o excursie optionala (cost separat) cu catamaranul și snorkeling in golful Biesanz

Plimbare cu catamaranul  care va ancora în golful Biesanz, pentru o aventură de neuitat de snorkeling în apele calde din Pacific. Vom observa viata subacvatica, și vom descoperi peste 50 de specii de pești tropicali colorați. Pe barcă ne vom bucura de prânzul delicios din pește proaspăt la grătar, sosuri si salată, fructe tropicale proaspete, cafea, cocktailuri și băuturi naturale din fructe.

Inclus: Transport (zona Quepos și zona Manuel Antonio), echipament pentru snorkeling, sucuri naturale, apă, cocktailuri, prânz și ghid limba engleza.

Costa Rica- Circuit Holiday Tour Mures

Dupa micul dejun in jur de ora 9 vom face ceck out si ne vom indrepta spre San Jose.

In San Jose vom avea posibilitatea sa mai facem ultimele cumparaturi de suveniruri, dupa care ne indreptam spre aeroport, de unde vom porni inapoi spre casa.

Transfer la aeroport

Pretul include:

 • 12 nopti de cazare la Hotelurile mentionate in program(sau similar- in functie de disponibilitate in momentul formarii grupului)
 • Mesele: 12x mic dejun; 5x pranz + 2x cine
 • Zbor Otopeni- Panama City- San Jose– Otopeni
 • Taxe de aeroport si bagaj de cala.
 • Servicii ghid vorbitor de limba engleza
 • Toate tururile si programele descrise in itinerariu
 • Intrarile la toate obiectivele turistice mentionate in program
 • Asistenta turistica 24/7 asigurata de partenerii directi in Costa Rica
 • toate transferurile de la aeroport

Pretul nu include:

 • Bauturile la mese
 • Taxa de iesire din Costa Rica (aprox 29USD/persoana) – se achita la plecare in aeroport
 • Alte cheltuieli personale
 • Asigurare storno si medicala ( recomandat)
 • tips – aprox 45$/pers

Nota:

 • Insotitorul de grup poate modifica programul circuitului pe zile, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice, in functie de anumite conditii obiective (conditii meteo nefavorabile, etc.), dar fara a se afecta structura generala a programului. Holiday Tour Mures nu este responsabila de eventualele modificari ale zilelor sau ale orarului zborurilor, operate de companiile aeriene si nici pentru eventualele modificari ale programului survenite datorita acestora.
 • Agentia noastra nu poate fi facuta raspunzatoare de modificarea programului turistic, cand aceasta se datoreaza unor cauze de forta majora sau unor imprejurari pe care nici Agentia, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita (intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroport sau de program, datorate miscarilor politice, grevelor, calamitatilor naturale, inclusiv pandemia Covid19 etc). In aceste cazuri agentia va depune toate eforturile pentru depasirea situatiilor ivite, dar nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente. Holiday Tour Mures nu este raspunzatoare pentru situatiile in care autoritatile vamale sau aeroportuare refuza imbarcarea Turistului sau nu ii acorda acestuia permisiunea de intrare sau de iesire dintr-o tara si nu i se pot imputa Agentiei sumele generate de aceasta situatie.
 • Holiday Tour Mures nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale ale turistului (indiferent de cauza).
 • Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte autoritatilor vamale acordul ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), autentificat la notariat.
 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este este cea atribuita oficial de catre ministerele de resort ale tarilor respective si ca atare, respecta standardele locale.
 • Distribuirea camerelor la hotel se face la receptie si orice problema legata de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre client direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei.

Alte detalii va rugam sa cititi pe pagina Termeni si c onditii >>

Documente necesare pentru achizitionarea unui pachet turistic

 • Copie dupa pasaport (pasaportul trebuie sa aiba valabilitate minim 6 luni de la data terminarii excursiei);
 • Copie dupa cartea de identitate;
 • Adresa de domiciliu (daca difera de cea din CI);
 • Numar de telefon valabil;
 • Adresa e-mail;
 • Adresa de corespondenta (adresa la care vor fi trimise documentele de calatorie).

NOTĂ: Grup minim pentru realizarea circuitului 15 persoane.

Pretul este exprimat in EUR pentru 1 adult in camera DBL / program complet conform descrierii din continutul itinerarului si include toate serviciile la sol mentionate in program si zborurile OTP – Panama – San Jose – OTP.

Itinerarul si/sau perioada se pot modifica in functie de factori obiectivi care tin de conditiile de calatorie in perioada mentionata in itinerar.

Rezerva acuma vacanta!
Facebook Like
You don't have permission to register