HolidayTour

Vacantele noastre poartă numele tău. Ideile tale de vacanță reprezintă o nouă provocare pentru noi.

Follow Me
TOP
Circuit Thailanda de Nord
Amazing tour

Misterele Indochinei : Circuit Thailanda de Nord – Laos – Cambodgia 17 Februarie – 3 Martie 2023 – 14 zile/12 nopti

Misterele Indochinei : Circuit Thailanda de Nord – Laos – Cambodgia 17 Februarie – 3 Martie 2023 – 14 zile/12 nopti

2590 Euro 2390 Euro / per person
(0 Reviews)

Pregateste-te pentru o aventura de neuitat. Vino alaturi de noi in circuitul Thailanda de Nord – Laos – Cambodgia – taramuri pline de mister, cu oameni calzi si primitori, un amestec de culturi care se îmbină între râuri, jungle şi plaje, printre temple și terasele de orez de pe pantele munților.

Thailanda de Nord este, poate, cea mai bine pastrata parte, de la traditiile thailandeze, arhitectura templelor , pana la viata ceva mai molcoma a localnicilor. Chiang Mai, capitala Nordului, este al doilea oras ca marime al Thailande, un oras linistit si zen. Iar in imprejurimi vei descoperi satele thailandeze traditionale, unele parca neatinse de vreme.

Vom continua cu exoticul şi misteriosul Laos, care se remarcă prin peisajele naturale spectaculoase, aproape neatinse de mâna omului, cu vârfuri muntoase calcaroase înconjurate de păduri tropicale și terase de orez, si peisajele neasemuite ale râului Mekong.

Cambodgia, si fascinantul Siem Reap, locul faimoaselor temple angkoriene și a celui mai mare lac din Asia de Sud – Est.

Și cum s-ar putea termina aceasta aventura, decât cu un mini sejur pe o plajă din Thailanda.

Itinerar: Bangkok – Chang Mai – Chang Rai – Pakbeng – Luang Prabang – Siem Reap – Pattaya

Perioada: 17 Februarie – 3 Martie 2023  (14 zile – 12 nopti)

Pret: 2390 Euro/ pers./loc in camera dubla – Pret Promo pana la 3 octombrie 2022 in limita locurilor disponibile

Pret: 2590 Euro/pers./loc in camera dubla – dupa data de 3 octombrie 2022

 • Supliment camera single 450 Euro
 • Reducere de copii în funcție de vârstă
 • Pretul este exprimat in euro /persoana /sejur, cazare in camera dubla, si include toate taxele (inclusiv aeroport), bagaj de mana si de cala, si insotitor de grup.
 • Oras de plecare: Bucuresti

Conditii de plata: avans la inscriere 500 Eur/pers, 500 de euro/pers pana in data de 01.11.2022, rest de plata pana in data de 10.01..2023

Principalele repere:

Thailanda:

 • Bangkok:  Wat Pho, Grand Palace, croazieră de-a lungul canalului Thonburi
 • Chang Mai: Wat Phra Singh, Templul Doi Suthep.
 • Chiang Rai: Wat Rong Khun, sat Karen (femeile cu gât lung), Triunghiul de Aur.

Laos:

 • Vizita sat traditional de pe raul Mekong
 • Peșterile sacre din Pak Ou
 • Luang Prabang  – ceremonia de Tak Bath, Muntelui Phousi, Vat Mai, Palatul Regal, Vat Xieng Thong, Vat Visoun si That Makmo
 • Cascadele Kuang Sy

Cambodgia- Siem Reap:

 • Angkor Thom – Templul Bayon, Baphuon, Terasa elefanților, Terasa Regelui lepros, Angkor Wat, Ta Prohm

Thailanda – plaja in Pattaya

Itinerar Thailanda de Nord – Laos – Cambodgia:

In data de 17 Februarie dis de dimineata ne intalnim in aeroportul Henri Coanda Otopeni pentru a lua zborul de la ora 11:50 spre Bangkok

In data de 18 Februarie ajungem in Airportul Bangkok dimineata la ora 6.30,  unde vom face formalitatile vamale, dupa care vom porni intr-un tur panoramic, pentru a ne familiariza cu viata Thailandeza.

Vom lua un mic dejun traditional la un restaurant local, fiecare dupa preferintele culinare, dupa care  ne vom indrepta spre hotel pentru check in.

Zi libera pentru relaxare si explorat orasul pe cont propriu.

Spre seara ne vom revedea la o cina organizata pe un vas de croaziera.

Cazare cu mic dejun la hotel Baiyoke Sky sau similar

Circuit Thailanda Holiday Tour Mures

Mic dejun la hotel, dupa care vom porni in explorarea impresionantei capitale thailandeze, Vom vizita Grand Palace, cel mai important și impresionant palat regal din Thailanda. Aici, il vom vedea pe enigmaticul Buddha de Smarald, cea mai venerată imagine a lui Buddha din Thailanda. Vom continua apoi catre Wat Pho, unul dintre cele mai vechi temple din Bangkok. Wat Pho este renumit pentru adăpostirea celebrului Buddha culcat lung de 45 de metri, precum și pentru faptul că este școala originală de masaj thailandez tradițional.

Mai tarziu, daca timpul ne va permite, vom lua o barcă long tail cu care vom face o croazieră de-a lungul canalului Thonburi  de unde vom vedea viața de zi cu zi a  „oamenilor de pe apă” din Thailanda.

Spre dupamiaza ne vom indrepta spre aeroport pentru zborul catre Chiang Mai.

La sosire in Chang Mai vom fi preluati de catre ghidul local care ne va insoti la hotel.

Banthai Village 4* cazare cu mic dejun

Circuit Thailanda de Nord - Laos - Cambodgia- Holiday Tour Mures
Circuit Thailanda de Nord - Laos - Cambodgia- Holiday Tour Mures
Circuit Thailanda de Nord - Laos - Cambodgia- Holiday Tour Mures

Mic dejun la hotel.

Astăzi vom descoperi Wat Phra Singh în interiorul zidurilor antice inconjurate de santuri de aparare din Chiang Mai. Acest templu expansiv, compus din cladiri cu structuri spectaculoase, cu acoperișuri înalte poleite cu aur, precum și un chedis inalt.

După aceea, ne vom indrepta spre unul dintre cele mai pline de spiritualitate locuri din Chiang Mai – Templul Doi Suthep din vârful muntelui.

După-amiază timp liber.

Circuit Thailanda de Nord - Laos - Cambodgia- Holiday Tour Mures

După micul dejun vom porni spre zona Chiang Rai.
Pe drum vom avea cateva opriri, prima va fi la Wat Rong Khun (Templul alb)
Vom vizita minunatul Wat Rong Khun, cunoscut și sub numele de Templul Alb, unul dintre punctele culminante unice în nordul Thailandei. Vârfurile zimțate ale acestui templu alb strălucitor ies dintr-o grădină inverzita ca un foc alb, iar întreaga structură este reflectată elegant în iazul din apropiere. Această operă de artă magnifică și complexă este o combinație de artă antică și arhitectură contemporană, care a fost întreprinsă de un artist local, Chalermchai Kositpipat. Juxtapunerea atât a temelor budiste tradiționale  , cât și a influențelor moderne, inclusiv a picturilor murale ale lui Mickey Mouse, Superman, Kung Fu Panda și Michael Jackson, toate se adaugă intrigii și surprizei acestei faimoase atracții turistice

Circuit Thailanda de Nord - Laos - Cambodgia- Holiday Tour Mures

Pentru urmatoare oprire va trebui sa schimbam vehiculul, vom lua o camioneta locala (Song Thaew) cu care vom ajunge sa vizitam un fascinant sat Karen (femeile cu gât lung)  minoritate etnică. Karens sunt un grup etnic care locuiește la granița dintre Thailanda și Myanmar și au o cultură distinctă, cu o populație creștină semnificativă.

Vom ajunge in zona Triunghiul de Aur unde ne vom caza.

Teak Garden Spa Resort sau similar, cazare cu mic dejun.

Circuit Thailanda de Nord - Laos - Cambodgia- Holiday Tour Mures

Vom fi preluati de la hotel și  transfer pana la granița Chiang Khonhg.

După formalitățile vamale in Laos, ne vom intalni cu ghidul laoțian și la bordul unei bărci tradiționale vom pleca spre Pakbeng. Pe drum, ne vom opri într-un sat de langa râu, vom servi prânzul la bord și vom ajungem la Pakbeng dupamiaza tarziu.

Pakbeng este un punct de întâlnire pentru triburile locale de deal, inclusiv Hmong, Lue și Khamu.

După check-in la lodge, vei avea posibilitatea de a descoperi zona pe jos sau doar relaxare și privelistea unui  apus de soare peste râul Mekong.

Cazare cu mic dejun Le Grand Pakbeng 4* sau similar.

Circuit Thailanda de Nord - Laos - Cambodgia- Holiday Tour Mures
Circuit Thailanda de Nord - Laos - Cambodgia- Holiday Tour Mures

Astăzi vom naviga pe raul Mekong prin peisaje frumoase și foarte diverse pana la Luang Prabang.

Râul Mekong se află pe fundul unei văi abrupte, cu păduri tropicale invadându-i malurile și unde din când în când va apărea cate un sat și locuitorii săi. Pranzul se serveste la bord. Pe drum, ne vom opri pentru a vizita peșterile sacre din Pak Ou, care adăpostesc sute de statuete ale lui Buddha și sunt cu adevărat o priveliște de văzut. Din aceasta zona  a pesterilor, vom avea o priveliste splendidă asupra Mekongului.

Ziua de croazieră pe râul Mekong se va termina când ajungem la Luang Prabang vechea capitală regală și un site de patrimoniu mondial UNESCO.

Cazare cu mic dejun Santi Resort & Spa 4* sau similar.

Circuit Thailanda de Nord - Laos - Cambodgia- Holiday Tour Mures

Dimineața devreme, vom merge la templu pentru a vedea ceremonia  Tak Bath. În timpul ceremoniei locuitorii devotați din Luang Prabang îngenunchează pe trotuar, purtând mâncare în mâini, pe care o oferă călugărilor în timp ce merg îmbrăcați în hainele lor portocalii de șofran. Vom fi cuprinsi de atmosfera acestui moment semnificativ din punct de vedere cultural,  care are loc într-un mod respectuos, fără schimb de cuvinte între călugări și cei care fac ofrandele. După această experiență plina de modestie, ghidul ne va duce într-o piață locală, un loc foarte animat in aceasta ora a dimineații. După turul pieței, vom merge la un restaurant local primitor lângă râul Mekong pentru a gusta o supă traditionala, care să vă dea energie pentru ziua care va urma. Dacă nu sunteți adeptii unei supe de dimineața, puteți savura si doar o cafea în timp ce observam rutina de zi cu zi a localnicilor.

Circuit Thailanda de Nord - Laos - Cambodgia- Holiday Tour Mures

După aceasta experienta locala, ne vom întoarce la hotel pentru micul dejun complet.

Orașul Luang Prabang este unul dintre cele mai frumoase orașe din Asia de Sud-Est, cu locația sa perfectă la punctul de întâlnire al râurilor Mekong și Nam Khan și la poalele unui lanț muntos vechi.

Descoperirea orasului si imprejurimilor din Luang Prabang va continua prin site-urile sale cele mai emblematice și bogate in cultura. Pentru a intelege pe deplin acest oraș pitoresc, ghidul local ne va împărtăși toate cunoștințele sale despre istoria, arhitectura și cultura orașului.

 • Vom avea o vedere panoramică asupra orașului Luang Prabang și a împrejurimilor sale, după ce vom urcat cele 328 de trepte care duc la vârful Muntelui Phousi.
 • Vat Mai, construit la sfârșitul secolului al XVIII-lea, este un altar foarte respectat, acoperit de un acoperiș uimitor.
Circuit Thailanda de Nord - Laos - Cambodgia- Holiday Tour Mures
Circuit Thailanda de Nord - Laos - Cambodgia- Holiday Tour Mures
 • Palatul Regal, care astăzi găzduiește Muzeul Național, are o colecție imensă de obiecte prețioase care aparțineu anterior familiei regale și o gamă vasta de statuete descoperite în templele din regiune. Aici, il putem vedea pe Buddha Phrabang, considerat ca fiind cel mai sacru artefact din Laos, de la care și-a luat numele orașului.
 • Vat Xieng Thong, templul orașului regal, este un complex de altare și temple sacre, afișând unele dintre cele mai bune arte tradiționale lao și, fără îndoială, cel mai frumos loc din Luang Prabang.
 • Vat Visoun, cel mai vechi templu din oraș, se deosebește de celelalte datorită That Makmo, o stupă de piatră reprezentând o floare de Lotus.
Circuit Thailanda de Nord - Laos - Cambodgia- Holiday Tour Mures
Circuit Thailanda de Nord - Laos - Cambodgia- Holiday Tour Mures
Circuit Thailanda de Nord - Laos - Cambodgia- Holiday Tour Mures
Circuit Thailanda de Nord - Laos - Cambodgia- Holiday Tour Mures

Dimineata devreme, dupa micul dejun, vom porni catre cascadele Kuang Sy, unul dintre punctele culminante ale Luang Prabang. Aceste căderi în cascadă sunt alcătuite din formațiuni calcaroase și numeroase bazine de culoare turcoaz și au devenit o destinație obligatorie pentru cei care vizitează nordul Laosului. Nivelul inferior al cascadelor a fost transformat într-un parc public și este locul unde vom lua o pauză și ne vom bucura de umbra și atmosfera răcoritoare a cascadelor. Cu toate acestea, principalul punct de interes este mai departe pe traseu,  numeroase bazine mici, naturale, calcaroase care s-au format prin procesul de eroziune al apei, este locul unde vom avea posibilitatea sa petrecem putin timp pentru relaxare si sa inotam în unele dintre aceste piscine.

Circuit Thailanda de Nord - Laos - Cambodgia- Holiday Tour Mures

După micul dejun facem check out in jurul orei 11, si plecam la aeroportul Luang Prabang pentru zborul spre Siem Reap. La sosirea pe aeroportul Siem Reap, ne vom întâlni cu ghidul local care ne va conduce la hotel.

Cazare cu mic dejun la Tara Angkor Hotel 4* sau similar.

În această dimineață, vom incepe calatoria din Siem Reap pe un drum flancat de copaci uriași seculari pana ajungem la o ușă de piatră maiestuoasă unde este intrarea în Angkor Thom, „marele oraș”. Fețele zâmbitoare curioase și masive sculptate în piatră ne vor aparea in cale – Templul Bayon, construit în jurul secolelor 12-13. Acest edificiu uimitor este înconjurat de 54 de turnuri, fiecare dintre ele împodobite cu 4 fețe.

După care vom vizita Baphuon, templul munte construit în secolul al XI-lea, a cărui restaurare, condusă de arhitecții francezi, s-a încheiat nu cu mult timp în urmă. Apoi vom admira Terasa elefanților, care, cu lungimea sa de 350 de metri, era folosită pentru audiențe regale și ceremonii publice. Vom continua cu vizita la Terasa Regelui lepros, construită în secolul al XII-lea, acoperită de sculpturi magnifice Apsara.

Circuit Thailanda de Nord - Laos - Cambodgia- Holiday Tour Mures

După-amiaza, vom vizita cel mai faimos templu: Angkor Wat, un sit al patrimoniului mondial cu turnuri înalte și basoreliefuri extraordinare.

Această minunată realizare arhitecturală, vă va impresiona nu doar prin elementele sale structurale, ci și prin detaliile sale artistice.

Circuit Thailanda de Nord - Laos - Cambodgia- Holiday Tour Mures

Terminam ziua vizitând Ta Prohm, un templu care pare aproape inghitit de vegetatia  tropicală care îl înconjoară, radacini imense cresc din pietre oferind un peisaj de film, cunoscut sub denumirea “templul din jungla”

Circuit Thailanda de Nord - Laos - Cambodgia- Holiday Tour Mures

În această dimineață vom pleca spre granita cu Thailanda de la Poipet de unde ne vom indrepta spre Pattaya, pentru doua zile de relaxare la plaja.

Circuit Thailanda de Nord - Laos - Cambodgia- Holiday Tour Mures

Mic dejun la hotel

Timp liber pentru relaxare si plaja.

Mic dejun la hotel

De dimineata vom mai avea cateva ore la dispozitie pentru soare si plaja, dupa pranz facem check out si plecam spre Bangkok unde vom mai putea face ultimele cumparaturi de suveniruri, dupa care ne indreptam spre aeroport de unde vom lua zborul spre casa de la ora 19:44.

In data de 3 Martie, in jurul orei 6 dimineata, sosim pe aeroportul din Bucuresti.

Ne luam ramas bun de la noii prieteni si luam cu noi amintiri de neuitat

Orar de zbor:

  QR 220  17FEB  OTP DOH   1150 1730
  QR 830  17FEB   DOH BKK  2010 0630+1
  QR 837  02MAR  BKK DOH  1945 2310
  QR 219  03MAR  DOH OTP  0140 0550

Pretul include:

 • Bilet de avion: Otopeni –Bangkok – Otopeni (cu 1 escala)
 • Bilet de avion pe doua rute interne: Bangkok – Chang Mai , Luang Prabang – Siem Reap
 • Bagaj de mana si de cala; taxele de aeroport;
 • 12 nopti Cazare in camera dubla conform program
 • Mese conform program: 12 mic dejun si 2 pranzuri.
 • Ghid local licentiat, vorbitor de limba Engleza.
 • Insotitor de grup din partea agentiei organizatoare Holiday Tour Mures
 • Intrarile de la obiectivele mentionate in program.
 • Transfer privat cu autocar cu aer conditionat.
 • Transfer cu barca pe raul Mekong

Pretul nu include:

 • Bauturile alcoolice si racoritoare.
 • Excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
 • Asigurarea medicala de calatorie (obligatorie);
 • Asigurarea storno cu extensie COVID-19 (optionala) – se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
 • Taxele de Viza si formalitati de obtinere a vizei.
 • Taxele locale impuse de primariile oraselor vizitate (se achita personal la receptia hotelului) DOAR DACA SE CERE;
 • Bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, ghizi): aprox 50 EURO/persoana, se practica in tarile vizitate, se achita la sosirea in tara de destinatie;
 • Early check-in, late check-out
 • Cheltuieli personale (produse din minibar, telefon, internet, seif, servicii curatatorie, etc.)

Termene si Conditii de plata:

Conditii de plata: avans la inscriere 500 Eur/pers, 500 de euro/pers pana in data de 01.11.2022, rest de plata pana in data de 10.01..2023

 • Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
 • In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.
 • Pretul este exprimat in EUR pentru 1 adult- loc in camera DBL / program complet conform descrierii din continutul itinerarului si include toate serviciile la sol mentionate in program si zborurile internationale specificate.
 • tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in oferta.
 • Itinerarul si/sau perioada se pot modifica in functie de factori obiectivi care tin de conditiile de calatorie in perioada mentionata in itinerar.

 CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI: 100% penalizare din pretul achitat la data renuntarii.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, inclusiv in cazul infectarii cu SARS-COV2, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

GRUP MINIM:  20 persoane.

 • Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.
 • De asemenea, in cazul unui grup mai mic, organizatorul isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.
 • Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie dedisponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare

Note:

 • Tarifele aferente zborurilor sunt calculate pentru clasa economic, si includ taxele de aeroport.
 • Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna Februarie 2022. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.
 • Mentionam ca variantele de cazare sunt disponibile la data realizarii ofertei. In cazul in care una dintre optiunile de cazare devine indisponibila va vom oferi alternative similare.
 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de catre ministerul de resort ale tarilor respective si ca atare, respecta normativele locale.
 • Insotitorul de grup poate modifica programul circuitului pe zile, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice, in functie de anumite conditii obiective (conditii meteo nefavorabile, etc.), dar fara a se afecta structura generala a programului. Holiday Tour Mures nu este responsabila de eventualele modificari ale zilelor sau ale orarului zborurilor, operate de companiile aeriene si nici pentru eventualele modificari ale programului survenite datorita acestora.
 • Agentia noastra nu poate fi facuta raspunzatoare de modificarea programului turistic, cand aceasta se datoreaza unor cauze de forta majora sau unor imprejurari pe care nici Agentia, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita (intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroport sau de program, datorate miscarilor politice, grevelor, calamitatilor naturale, inclusiv pandemia Covid19 etc). In aceste cazuri agentia va depune toate eforturile pentru depasirea situatiilor ivite, dar nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente. Holiday Tour Mures nu este raspunzatoare pentru situatiile in care autoritatile vamale sau aeroportuare refuza imbarcarea Turistului sau nu ii acorda acestuia permisiunea de intrare sau de iesire dintr-o tara si nu i se pot imputa Agentiei sumele generate de aceasta situatie.
 • Holiday Tour Mures nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale ale turistului (indiferent de cauza).
 • Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte autoritatilor vamale acordul ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), autentificat la notariat. Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro; Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
 • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
 • Distribuirea camerelor la hotel se face la receptie si orice problema legata de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre client direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei.
 • ASIGURAREA MEDICALA DE CALATORIE ESTE OBLIGATORIE; avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanitate, formalitati vamale).
 • hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
 • pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
 • in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii;
 • persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
 • agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
 • agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
 • in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
 • conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
 • conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
 • politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect;
 • agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
 • excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza;
 • oferta a fost calculata pe baza paritatii euro/dolar valabile in luna Februarie 2022; in situatia modificarii cu mai mult de 3% a acestei paritati, agentia isi rezerva dreptul de a modifica atat pretul excursiei, cat si pretul excursiilor optionale;
 • in situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului;
 • nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu o saptamana inaintea plecarii in calatorie;
 • prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

 

Va dorim vacanta placuta!

Rezerva acuma vacanta!

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.