Follow Me
TOP
japonia sakura

Circuit Japonia 17-29 Aprilie 2024

Circuit Japonia 17-29 Aprilie 2024

3590 3490 EURO
(0 Reviews)
Sakura - Sarbatoarea ciresilor infloriti !

Sezonul ciresilor infloriti, care marcheaza inceputul primaverii in Japonia, este unul dintre cele mai asteptate evenimente ale anului in aceasta tara. Aparitia florilor roz-pal, sakura, inseamna o ocazie de a reflecta asupra vremelniciei si a reinnoirii.

japonia sakura

Pentru mulți turiști, Japonia este una dintre cele mai exotice destinații de pe pământ. Oricine este curios să viziteze „Țara Soarelui Răsare” va găsi o mulțime de activități de făcut atât în ​​orașe, cât și în mediul rural.

Muntele Fuji este unul dintre cele mai iconice obiective turistice din Japonia, cu piscul sau maiestuos și putem profita, de asemenea, de o oprire la Hakone, o faimoasă stațiune din apropiere, si chiar o croazieră cu barca pe lacul Ashi.

Japonia este ultimul imperiu din lume cu statut de monarhie constituțională. Capitala țării este Tokyo, o metropolă cu peste 20 mil. de locuitori, cu o populație a țării de 127 mil. de locuitori în prezent. Este constituită din 4 insule pricipale: Kyushu, Honshu, Shikoku și Hokkaido, cu peste 4100 de insulițe situate pe coasta est-asiatică a Pacificului de nord. Relieful este variat, de tip insular, bogat în vegetație mai ales în zonele montane (cu caracter vulcanic). Muntele Fuji, simbol incontestabil a țării, se alatură alor masivi muntoși, unii cu activitate vulcanică precum ar fi Sakurajima din Kyushu. Relieful de câmpie se găsește doar la nord de Tokyo, o zonă agricolă excelentă. Orașele cele mai importante sunt Tokyo, Kyoto și Osaka.

Itinerar: TOKYO – HAKONE – KAMAKURA – YOKOHAMA – HIROSHIMA – OSAKA – NARA – KYOTO – OSAKA

PERIOADA: 17-29 Aprilie 2024

 • 13 zile/10 nopti

CIRCUIT CU INSOTITOR DE GRUP DIN PARTEA AGENTIEI HOLIDAY TOUR MURES
Circuitul cuprinde elemente de explorare istorico-culturale, si repere turistice unice, site-uri protejate UNESCO, incursiuni in viata localnicilor.

 

GRAD DE DIFICULTATE: USOR

 • Include trasee de 4-6 ore maxim de drumetii, pe poteci bine amenajate; numeroase plimbari cu barca; drumuri mai lungi cu autocarul; tururi de oras de jumatate de zi;

Itinerar pe zile:

Ne intalnim pe aeroportul Otopeni pentru zborul spre Tokyo de la ora 18:10, cu o escala in Varșovia.

Ajungem in Tokyo in jurul orei 18. După formalitățile vamale, vom fi transferați la cazarea noastră, Hotelul Gracery Ginza 4* sau similar, cu mic dejun inclus.
Restul zilei va fi liberă, pentru relaxare după zborul lung, și pentru explorarea împrejurimilor pe cont propriu.

După micul dejun, plecăm în jurul orei 8:45 în turul orașului. Vom parcurge orașul cu autocarul privat pentru 4 ore, după care vom continua pe jos.

Începem cu clădirea Dietei Naționale, centru al politicii japoneze, după care ajungem în parcul Koukyo Gaien, situat în fața Palatului Imperial Ginza, care este înconjurat de un bulevard plin de magazine de lux.
Continuăm pe jos, după ce ajungem în GInza.

Tokyo, una dintre cele mai populare metropole din lume, surprinde prin facilitatea modalităților de transport prezente (metrou, tren, vapor, taxi, etc.), ceea ce fac parcurgerea acestui oraș imens foarte simplă și agreabilă.

 

Principalele cartiere vizitate:

 • Shibuya: cartierul restaurantelor și al popularului Karaoke, al barurilor și al diverselor moduri de distracție. Frecventat de asemenea de tineret, este considerat de majoritatea ca fiind centrul orașului. Gara Shibuya, unde se află și celebra statuie a lui Hachiko, este unul dintre cele mai populare locuri pentru întâlniri din Tokyo. La tot pasul, ochiul este atras de imense ecrane publicitare, de reclame luminoase și atragatoare, de lumea pestriță în continuă căutare a ineditului.
 • Asakusa: aici vom vizita Templul Senso-ji (numit și Kannonsama), unul din cele mai vechi și populare temple din Tokyo. Special amenajată pentru vizitatori, zona comercială din incinta templului, numita Nakamise, atrage prin magazinele cu produse și meșteșuguri tradiționale: prăjituri, evantaie, până și kimono-uri!
 • Croazieră cu vaporul pe râul Sumida, cu destinația Odaiba, cea mai nouă zonă din Tokyo, construită pe o insulă artificială.
  Vom vizita grădinile amenajate în stil tradițional japonez Hamarikyu, ce contrastează cu clădirile ultramoderne din restul orașului, rămase ca o bucată de natură în mijlocul zgârie-norilor.
 • Odaiba, de pe docuri, se va putea admira o priveliște unică a Podului Rainbow-Bridge în apusul soarelui.

Cazare la Hotelul Gracery Ginza 4* sau similar, cu mic dejun inclus.

După micul dejun vom avea la dispoziție timp liber pentru vizitarea pe cont propriu a orașului, sau poți alege să participi la activitățile opționale de mai jos:

 • Vizita Muzeului de Istorie Tokyo – Se va putea vizita Ueno, muzeul de folclor local + parcul Ueno plin de cireși înfloriți după ora 14:30
 • Vizita Turnului Shibuya Sky – Aici se pot admira cele mai bune priveliști ale orașului Tokyo la puntea de observație în aer liber, la 360°, de pe acoperișul Shibuya Scramble Square. Shibuya Sky se află la aproximativ 230m deasupra solului și este cel mai înalt punct din districtul Shibuya. „Sky Edge”, un colț în care puteți privi în jos, fără obstacole, peisajul urban, este un punct foto deosebit de bun, care oferă o vedere panoramică a orașului. Pe lângă priveliștile uluitoare, acoperișul are și hamace pentru relaxare și observarea norilor, și o busolă de observare pentru a vă ajuta să identificați repere majore în depărtare, cum ar fi Turnul Tokyo, Stadionul Tokyo și chiar Muntele Fuji (într-o zi senină). Noaptea, veți putea vedea un spectacol de lumini numit „Crossing Light”, în timp ce 18 raze luminează cerul orașului.

Cazare la Hotelul Gracery Ginza 4* sau similar, cu mic dejun inclus.

După micul dejun, vom pleca în jurul orei 8:30 spre Hakone și Muntele Fuji.
Dacă timpul este frumos, vom opri la Hakone, unde vom urca cu telecabina de la Lacul Ashinoko, situat la poalele Muntelui Fuji.

Transport cu telecabina (dacă timpul este frumos) spre Owakudani, zonă activă a vulcanului. Zona este renumită pentru peisajul feeric al Muntelui Fuji, cu apele deosebit de sulfuroase și preparatele din ouă fierte în vaporii vulcanului. Se spune că aceste preparate prelungesc viata cu 7 ani.
Ne vom întoarce apoi în Tokyo, unde continuăm vizita orașului pe jos.

Cazare la Hotelul Gracery Ginza 4* sau similar, cu mic dejun inclus.

Vom pleca în jurul orei 8:30 spre Kamakura. Pentru a evita traficul și a scurta timpul de deplasare, vizita se va parcurge cu trenurile locale.

Kamakura, situat între Yokohama și Tokyo, a fost prima capitală a Japoniei. A cunoscut o perioadă înfloritoare între secolele 12-14, ce a coincis totodată cu dezvoltarea budismului și introducerea religiei Zen din China. Kamakura este înconjurat de munți, păduri și mare.

Vom folosi trenul electric Enoden pâna la Hase.

Buddha (Kamakura Daibustu), simbol al orașului, a fost terminat în 1252 din bronz, și este considerat a fi protectorul locuitorilor din Japonia de Est. Templul Hasedera, datând din anul 736, este unul din cele 33 de locuri sfânte din zona Kanto, cu o grădină spectaculoasă, de unde se poate vedea o priveliște panoramică a orașului Kamakura și a mării din apropiere.

Ne întoarcem apoi la gara din Kamakura cu trenul Enoden și vom vizita Sanctuarul Tsurugaoka Hachimangu, fondat în 1063 de către primul Shogun, fost centru spiritual și politic al noii capitale. Acest sanctuar este dedicat lui Hachiman, zeul protector al familiei Minamoto și al samurailor în general. Ne vom plimba pe artera comercială Komachi-dori spre gara Kamakura, după care vom avea un program liber pentru masa de prânz și cumpărături. Ne întoarcem în Tokyo cu trenul și ne vom opri în Yokohama (în limita timpului disponibil). Seara ne vom plimba în zona Minato-Mirai (portul viitorului), zonă turistică pe malul oceanului, care dispune de un parc de distracții, Cosmo World, și cel mai frumos cartier chinezesc din Japonia.

Cazare la Hotelul Gracery Ginza 4* sau similar, cu mic dejun inclus.

După micul dejun, vom trimite bagajele prin curier rapid, după care în jurul orei 8 vom face check-out și vom porni spre gara din Tokyo pentru trenul express către Hiroshima.

Sosim la ora 12:30 în Hiroshima, oraș situat în sud-vestul insulei Honshi, în centrul golfului Hiroshima. Construit în 1594 din 6 insule din delta râului Ota, s-a dezvoltat continuu ca oraș-cetate, devenind în anul 1868 principalul centru militar al țării. Considerat ca punct militar strategic, în timpul celui de-al II-lea război mondial, pe 6 Aug. 1945, forțele aeriene americane au lansat primul atac nuclear, cu țintă fiind centrul orașului. În urma exploziei, aprox. 60.000-70.000 oameni au murit sau au fost dați dispăruți, iar orașul a fost distrus în întregime. În 1949, Hiroshima a fost declarat „Altarul Internațional al Păcii”, iar în fiecare an, pe 6 August, sute de mii de oameni participă la manifestații pentru pace, împotriva violenței și a armelor nucleare.

Vom vizita Memorialul Păcii, contruit exact în locul în care a explodat bomba nucleară, și ne vom plimba prin parcul memorial al păcii. Vom continua cu o plimbare prin Castelul Hiroshima și prin Sanctuarul Gokoku. Seara ne vom bucura de pliveliștea urbană a orașului printr-o plimbare prin arterele comerciale din centru.

Cazare la Hotelul Candeo Hiroshima Hatchobori 4* sau similar, cu mic dejun inclus.

După micul dejun, vom pleca la ora 9 spre Miyajima. Vom lua un tren local până la Miyajima-guchi, după care vom folosi un ferry-boat până la insula Miyajima.

Sanctuarul shintoist Itsukushima, cu poarta simbolică a shintoismului, „Tori”, este înconjurat de ape, oferind o imagine ireală și unică. Ne vom plimba pe străduțele insulei pline de restaurante și magazine cu obiecte tradiționale ale regiunii.

După-amiaza vom pleca spre Kyoto. Pe drum vom vizita castelul Himeji, loc în care s-a filmat „Shogun”, cu actorul Richard Chamberlain. Vom vizita exteriorul pe jos.

Ajungem în Kyoto, unde ne vom caza și vom lua cina.

Cazare la Hotelul Daiwa Roynet Kyoto Shijo Karasuma 4* sau similar, cu mic dejun inclus.

Japonia - culorile toamnei

Plecăm la ora 8:30 cu trenul către Nara, fosta capitală a Japoniei (în anul 710). Vom vizita:

 • Templul Todaiji: cea mai mare clădire de lemn din lume, cu cea mai mare statuie Buddha din bronz din Japonia, Daibutsu (Patrimoniu UNESCO)
 • Parcul Nara: faimos pentru cele 1200 de căprioare libere, într-o comunitate naturală, considerate a fi mesagerele divinităților shintoiste din primele generații din Nara

Ne vom întoarce apoi în Osaka.

OPȚIONAL – Vizita Castelului Osaka, simbol al culturii și istoriei orașului, cu parcul ce-l înconjonjoară (vizită din exterior).

Vizităm apoi templul Shitennoji, cel mai vechi templu administrat, construit în anul 593 de către prințul Shotoku.

Seara vom avea timp liber pentru explorarea cartierelor Shinsaibashi și Dotonbori, zone comerciale pline de diverse magazine, restaurante și cluburi, intr-un oraș care nu doarme niciodată! Putem vizita Hozenji Yokocho, cu frumoasa și vestita nuvelă „Meoto Zenzai”.

Ne întoarcem apoi la Kyoto.

Cazare la Hotelul Daiwa Roynet Kyoto Shijo Karasuma 4* sau similar, cu mic dejun inclus.

După micul dejun, pornim spre Nijo-jo, fosta reședință a shogun-ului Tokugawa Ieyasu, patrimoniu UNESCO. Continuăm cu vizita templului Kyomizu-dera, templul apei pure, patrimoniu UNESCO, cu o zonă comercială situată în apropiere.

Seara ne vom plimba prin cartierul Gion și, dacă vom avea noroc, vom putea întâlni artistele maiko și geiko din Kyoto.

Cazare la Hotelul Daiwa Roynet Kyoto Shijo Karasuma 4* sau similar, cu mic dejun inclus.

ryoanji gradina japonia

Grădina Ryoan-ji este considerată cea mai frumoasă grădină cu pietre din Japonia, și este un patrimoniu UNESCO.

Ryoan-ji, fosta proprietate a familiei Fujiwara din sec. XV, este cel mai cunoscut templu pentru grădina sa în stil Zen. Templul aparține școlii Zen din ramura Rinzai, bazele fiind puse în 1190 de către preotul Ensai. Templul pavilionului de aur Kinkakuji este considerat patrimoniu UNESCO.

Seara ne vom plimba pe aleea Pontochō, considerată a fiind cea mai frumosă zonă din Kyoto, plină de restaurante și puncte de divertisment, cum ar fi cluburi, magazine, și baruri Karaoke.

Cazare la Hotelul Daiwa Roynet Kyoto Shijo Karasuma 4* sau similar, cu mic dejun inclus.

Ultima zi de vizită în Kyoto, cu însoțitorul de grup sau individual.
Seara ne îndreptăm spre aeroportul din Tokyo pentru zborul spre București, cu o escală în Varșovia.

Ajungem în București în jurul orei 13:55, unde ne vom lua rămas bun.

Sperăm că ați avut o vacanță de neuitat alături de noi!

Informatii Pret:

Pret pachet: 3590 3490 Euro/pers / loc in camera dubla – pana la epuizarea locurilor PROMO
 • Supliment single: 550 EURO
 • Pretul este exprimat in euro /persoana /sejur, cazare in camera dubla, si include toate taxele (inclusiv aeroport), bagaj de mana si de cala, transferuri, intrari la obiectivele din program, insotitor de grup si ghid vorbitor de limba Romana – Japoneza!

SERVICII INCLUSE (programul este flexibil si modificabil in functie de conditiile meteo)

 • Bilet de avion Otopeni  – Tokyo (cu 1 escala)- si retur
 • Toate taxele de aeroport, Bagaj de mana si de cala
 • 10 nopti cazare cu mic dejun in Japonia, astfel:
  • 5 nopti in Tokyo;
  • 1 noapte in Hiroshima;
  • 4 nopti in Kyoto;
 • Tur de oras in Tokyo cu autocarul;
 • Mini croaziera in Tokyo;
 • Mini croaziera in Hakone, pe lacul Ashinoko;
 • Vizita la Hiroshima si mini croaziera spre Myajima;
 • Ascensiune cu telecabina in Hakone pentru admirarea muntelui Fuji;
 • Bilete tren de mare viteza Shinkansen pe urmatoarele rute:
  • Tokyo – Hiroshima; Hiroshima – Kyoto; Kyoto – Tokyo;
 • Bilete pentru tren local pe urmatoarele rute:
  • Tokyo – Hakone – Tokyo; Tokyo – Kamakura – Tokyo; Kamakura – Hase – Kamakura; (Enoden – tren electric); Hiroshima – Miyajimaguchi – Hiroshima; Kyoto – Nara – Osaka – Kyoto;
 • Vizite la cele mai importante obiective turistice si monumente inscrise in Patrimonial Mondial UNESCO:
  • Tokyo: Templul Asakusa, Gradinile Hamarikyu;
  • Kamakura: Templul Hasedera, Marele Buda, Sanctuarul Tsurugaoka;
  • Hiroshima: Muzeul Monumentului Pacii, Sanctuarul Itsukushima;
  • Nara: Templul Todaiji;
  • Osaka: Templul Shitennoji;
  • Kyoto: Castelul Nijo-jo, Templul Kyomizudera, Gradina si templul Ryuanji, Pavilionul de aur;
 • Transfer bagaje Tokyo – Kyoto prin curier rapid (un singur bagaj de persoana);
 • Insotitor de grup din partea agentiei Holiday Tour Mures (organizatoare)
 • Insotitor /ghid roman  vorbitor de limba japoneza pe parcursul circuitului

SERVICII NEINCLUSE:

Asigurarea medicala de calatorie;
Asigurarea storno;
Taxele locale impuse de primariile oraselor vizitate (se achita personal, la receptia hotelului) DOAR DACA SE CERE;

Bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, ghizi): 5 EURO/persoana pe zi, se practica in tarile vizitate;

Excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
Bauturile alcoolice si racoritoare;
Mesele de prinz si cina – se vor organiza voluntar si individual dupa preferinta gastronomica a fiecaruia;
Taxa de viza si formalitati de obtinere a vizei- daca este cazul
Early check-in, late check-out
Cheltuieli personale (produse din minibar, telefon, internet, seif, servicii curatatorie, etc.)

EXCURSII OPTIONALE :

 1. Vizita Museul de Istorie Tokyo (Ueno – muzeu de folclor local) + parcul UENO plin de ciresi infloriti
 2. Vizita Turnul Shibuya Sky
 3. Padurea de bambus si Templul Dragonului Celest (Kyoto)
 4. Initiere Ceremonia ceaiului Kyoto (45 minute)
 5. Muzeul Orasului Tokyo (Edo)
 6. Vizita Castelul Himeji, unde s-a filmat „Shogun” cu Richard Chamberlain)

BONUS:

 1. Excursie pe traseu pentru a vizita orasul Yokohama –  Tur panoramic al orasului Yokohama + vom opri pt 1 ora la cel mai mare cartier chinezesc din Japonia (in Yokohama)
 2. Vizita din exterior a Castelului Osaka

Plata  excursiilor se va face la sosire in Tokyo, insotitorului de grup.

ATENTIE : Lista finala de excursii optionale se va anunta cu aprox. 3 saptamani inainte de pecare, in functie de obiectivele deschise la momentul respectiv.

 • nu uitati sa specificati optiunile dv. cu pana la  30 zile inainte, pentru a putea face rezarvariile la obiectivele din program.

TERMENE SI CONDITII DE PLATA:
Conditii de plata:  Avans 1000 Euro/pers. la inscriere, a doua transa de 1000 Euro/pers. pana la data de 15 Ianuarie 2024, restul de plata pana in data de 1 Martie 2024.
– Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
– In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.
– Pretul este exprimat in EUR pentru 1 adult- loc in camera DBL / program complet conform descrierii din continutul itinerarului si include toate serviciile la sol mentionate in program si zborurile internationale specificate.
– tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in oferta.
– Itinerarul si/sau perioada se pot modifica in functie de factori obiectivi care tin de conditiile de calatorie in perioada mentionata in itinerar.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI
– 100% penalizare din pretul achitat la data renuntarii.
IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, inclusiv in cazul infectarii cu SARS-COV2, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (cursele internationale, ore locale):
LO 646 G 17APR Otopeni-Varsovia 18:10-19:00
LO 079 G 17APR Varsovia-Tokyo 22:50-18:30
LO 080 G 28APR Tokyo-Varsovia 21:50-05:40
LO 641 G 29APR Varsovia-Otopeni 11:00-13:55

Alte circuite marca Holiday Tour Mures:

Circuit Africa de sud
Circuit Africa de Sud si Cascada Victoria 13-27 Februarie 2024
3490 3190 EURO
Circuit Coreea de Sud 21 Aprilie-2 Mai 2024
3390 3190 EURO
brazilia argentina
Revelion 2024 >> Circuit Argentina si Brazilia 28 Dec. 2023 – 9 Ian. 2024
SOLD OUT
phuket safari
Revelion 2024 în Thailanda: Phuket 27 Decembrie 2023-9 Ianuarie 2024
2290 2090 EURO
Note: • Tarifele aferente zborurilor sunt calculate pentru clasa economic, si includ taxele de aeroport. • Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna Mai 2023. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe. • Mentionam ca variantele de cazare sunt disponibile la data realizarii ofertei. In cazul in care una dintre optiunile de cazare devine indisponibila va vom oferi alternative similare. • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de catre ministerul de resort ale tarilor respective si ca atare, respecta normativele locale. • Insotitorul de grup poate modifica programul circuitului pe zile, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice, in functie de anumite conditii obiective (conditii meteo nefavorabile, etc.), dar fara a se afecta structura generala a programului. Holiday Tour Mures nu este responsabila de eventualele modificari ale zilelor sau ale orarului zborurilor, operate de companiile aeriene si nici pentru eventualele modificari ale programului survenite datorita acestora. • Agentia noastra nu poate fi facuta raspunzatoare de modificarea programului turistic, cand aceasta se datoreaza unor cauze de forta majora sau unor imprejurari pe care nici Agentia, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita (intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroport sau de program, datorate miscarilor politice, grevelor, calamitatilor naturale, inclusiv pandemia Covid19 etc). In aceste cazuri agentia va depune toate eforturile pentru depasirea situatiilor ivite, dar nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente. Holiday Tour Mures nu este raspunzatoare pentru situatiile in care autoritatile vamale sau aeroportuare refuza imbarcarea Turistului sau nu ii acorda acestuia permisiunea de intrare sau de iesire dintr-o tara si nu i se pot imputa Agentiei sumele generate de aceasta situatie. • Holiday Tour Mures nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale ale turistului (indiferent de cauza). • Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte autoritatilor vamale acordul ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), autentificat la notariat. Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro; Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite); • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu; • Distribuirea camerelor la hotel se face la receptie si orice problema legata de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre client direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. • ASIGURAREA MEDICALA DE CALATORIE nu este inclusa; avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanitate, formalitati vamale). • hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii; • pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor; • in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii; • persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single; • agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana; • agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor; • in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion; • conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective; • conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali; • politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect; • agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente; • excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza; • oferta a fost calculata pe baza paritatii euro/dolar valabile in luna Mai 2023; in situatia modificarii cu mai mult de 3% a acestei paritati, agentia isi rezerva dreptul de a modifica atat pretul excursiei, cat si pretul excursiilor optionale; • in situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului; • nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu o saptamana inaintea plecarii in calatorie; • prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
Conditii de calatorie in Japonia, în contextul COVID-19
 • Data ultimei actualizări: 2 mai 2023, sursa MAE >>aici >> 
 • Începând cu data de 29 aprilie 2023 au încetat toate măsurile dispuse anterior, la intrarea în Japonia, legat  de pandemia de COVID-19. Persoanelor care călătoresc în Japonia nu li-se mai solicită, la îmbarcare sau pe aeroportul de sosire, certificate de vaccinare sau certificate de testare COVID-19. Persoanele care la intrarea pe teritoriul Japoniei vor prezenta simtome specifice infectării cu virusul Sarscov-II vor fi testate pe aeroport și dacă vor fi depistate ca fiind infectate, vor fi carantinate în locații stabilite de către autoritățile sanitare locale.
 • Date de contact ale Ambasadei României în Japonia – AICI.
  Condiţii de intrare şi regim de şedere: Începând cu data de 11 octombrie 2022 cetățenii români pot călători în Japonia fără viză, pentru șederi de maxim 90 de zile și derularea exclusivă de activități neremunerate (temporary visitor), după cum urmează:
 • participare la sedințe profesionale/ conferințe/ întâlniri de afaceri;
 • participare la activități profesionale;
 • participare la activități și evenimente culturale/sportive neremunerate;
 • vizitarea familiei sau a prietenilor;
 • turism individual sau în grup organizat.
 • VIZA de intrare în Japonia este în continuare obligatorie pentru alte scopuri de ședere (reunificare familială, încadrare în muncă, cursuri de formare profesională, studii liceale/ universitare/ postuniversitarestudiile, precum și orice alte situații care presupun ședere pe termen lung sau o activitate remunerată).
Rezerva acuma vacanta!

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.