Follow Me
TOP
Image Alt

Circuit Iran 21 Mai – 3 Iunie 2024

Circuit Iran 21 Mai – 3 Iunie 2024

2390 2190 EURO
(0 Reviews)
Descopera Persia Antica si Trandafirul de Damasc

In cadrul Circuitului Iran 21 Mai – 3 Iunie, vom descoperi inima unuia dintre cele mai marete imperii din istorie,  Imperiul Persan. Fondat de Cyrus cel Mare la mijlocul secolului al VI-lea i.Hr., imperiul cuprindea 8 milioane km2 si se intindea pe aproape 20 tari. Imperiul si-a gasit sfarsitul 200 de ani mai tarziu, cand a fost cucerit de Alexandru cel Mare, regele Macedoniei.

Cultura si civilizatie persana

In toata aceasta perioada persii au dat nastere unei culturi si civilizatii  bogate si distinctive, a carei continuitate se mentine chiar si pana in ziua de astazi.

Circuitul Iran este un circuit cu nenumarate monumente culturale si istorice ce fac parte din Patrimoniul UNESCO. Are o diversitate climatica fantastica, deserturi uimitoare si paduri luxuriante, bazaruri vechi vibrante, etnii diverse si o bucatarie imbatabila, Iranul este intotdeauna impresionant!

Tabriz – Shiraz – Yazd – Isfahan – Kashan – Tehran

Perioada: 21 Mai – 3 Iunie (14 zile/12 nopti)

CIRCUIT DE GRUP CU INSOTITOR DIN PARTEA AGENTIEI HOLIDAY TOUR MURES.

Circuitul cuprinde atat explorare culturala, monumente, rezervatii naturale, drumetii in zone montane si desert, atractii turistice, cat si zile de relaxare totala cu program liber pentru cumparaturi si explorari ale orasului pe cont propriu.

 

GRAD DE DIFICULTATE: MODERAT

 • poate include trasee cu durata mai lunga (3-4 ore), iar unele excursii care sunt optionale pot include activitati care necesita o anumita conditie fizica (ex: drumetii de durata mai indelungata, tururi de o zi intreaga).
Istoria extractiei apei de trandafir

Descopera in Circuitul Iran 21 Mai – 3 Iunie, un izvor de cultura, civilizatie si traditii. Istoricii cred ca Persia este locul unde a inceput cultivarea trandafirilor. Tara era centrul industriei trandafirilor pana in secolul XVII.

Chiar si in ziua de astazi, exista un oras unde putem descoperi istoria extracției apei de trandafiri și cultura acesteia.

Festivalul Extractiei Apei de Trandafir

Qamsar este situat in mijlocul desertului si este cunoscut in tot Iranul, ca fiind orașul florilor și al apei de trandafir, datorita frumoaselor sale gradini de trandafiri. In fiecare an, in acest oraș au loc mai multe festivaluri de extractie a apei de trandafiri, care sunt renumite in intreaga lume.

Descopera alaturi de noi modalitatile traditionale de extragere a apei de trandafiri, care dateaza de mai bine de 1000 de ani si mirosul magnific de trandafirilor de damasc.

Principalele repere:

Blue Mosque – Azerbaijan Museum – Maqbaratol Shoara – Elgoli.- Grand Tabriz Bazar – Naranjestan Garden – Nasir-ol-Molk Mosque – Hafez Mausoleum – Vakil Citadel – Vakil Bazaar – Quran Gate- Persepolis – Naghsh-e Rostam Necropolis – Pasargadae – Amir Chakhmakh.- Jame Mosque – Dowlat Abad Garden – Yazd Fire Temple – Tower of Silence – site of Meybod – Narin Castle – Naghsh-E-Jahan – Sheikh Latfollah Mosque – Imam – Ali Qapu Palace – Grand Bazar – Chehel Sotun Palace – Masjed-e Jamé – Hasht Behesht, – Jolfa District – Vank Cathedral – Sio-se pol – Khajou Bridge – Abyaneh Village – Borujerdi -Tabatabaie – Fin garden – Kashan Bazaar – Soltan Ahmad Bath – Golestan Palace – National Museum – Carpet Museum – Saad Abad Palace – Tajrish Bazaar – Nature Bridge – Darband.

Itinerar pe zile:

Ne intalnim in data de 21 Mai pe aeroportul Otopeni, din Bucuresti, pentru zborul spre Iran, cu o escala in Istanbul.

iran
„Orașul Turismului Mondial Islamic”

Circuitul Iran 21 Mai-03 Iunie va incepe dimineata devreme in Tabriz, primul oras propus in acest circuit. Tabriz este un oraș iranian industrializat modern, cu semne de civilizație care datează de 2.500 de ani. Tabriz a fost numit de Organizația Conferinței Islamice in anul 2018,  „Orașul Turismului Mondial Islamic”.

Vom face un tur al orasului, iar prima oprire va fi la  Moscheea Albastra care dateaza din timpul anilor 870 i.Hr. , din timpul Turkamanilor. Numele se  datoreaza culorii azurii a plăcilor, de la intrarea în moschee.

Desi moscheea a suferit deteriorari de-alungul anilor, Moscheea a fost reconstruită în 1973. Reconstrucția a fost realizată după planurile și sub supravegherea lui Mohammad Reza Memaran Benam, un arhitect tradițional din Tabriz, cu autoritatea Organizației Iraniene a Patrimoniului Cultural.

Muzeul Azerbaidjanului

Urmatoarea oprire o vom face la Muzeul Azerbaidjanului, situat lângă Moscheea Istorică Albastră. MuzeuL este recunoscut ca al doilea muzeu istoric al Iranului, după Muzeul Național din Teheran. Acesta include lucrări legate de epocile preislamice și islamice.

Maqbarat-o-shoara

Ne vom continua turul cu Maqbarat-o-shoara sau Mausoleul Poeților. Fara indoiala, Maqbarat-o-shoara poate fi considerat un simbol al culturii și literaturii acestui pamant. Acesta cuprinde mai mult de 400 de morminte ale poetilor, misticilor si ilustrilor oameni de stat din Iran si tarile vecine, care au murit in ultimii 800 de ani.

El Goli

Ultimul obiectiv propus pentru aceasta zi, El Goli. Acesta este un mare parc istoric si principala sa caracteristica este lacul său artificial, care masoara nu mai putin de 210 metri patrati.

 

Vom incheia ziua cu o cină de bun venit, la un restaurant tradițional!

 • Cazare: Gostaresh 4* sau similar
 • Mese: mic dejun si cina
 • Transfer: Vehicul privat
 • Obiective: Moscheea albastra, Muzeul  Azerbaidjanului, Mausoleul Poeților, El Goli.

In aceasta dimineata vom vizita Bazarul din Tabriz, o piață istorică situată în centrul orașului. Acesta este unul dintre cele mai frumoase și mai vechi bazaruri din Orientul Mijlociu și cel mai mare bazar acoperit, din lume.

Bazarului Tabriz

Bazarul este format dintr-o serie de structuri interconectate, acoperite, din cărămidă, clădiri și spații închise pentru diferite funcții. Complexul istoric face parte dintre siturile Patrimoniului Mondial UNESCO, din Iran.

Dupa vizitarea Bazarului Tabriz, vom fi transferati catre aeroport, pentru zborul spre Shiraz. Ajunsi la destintie vom fi transferati la hotel, pentru check in.

 • Cazare: Karim Khan 4* sau similar
 • Mese: mic dejun
 • Transfer: Vehicul privat si zbor intern spre Shiraz
 • Obiective: Grand Tabriz Bazar

Shiraz sau „Orasul Poetilor” este unul dintre cele mai frumoase orase iraniene. Situat intr-o oaza, orasul nu are numai cladiri istorice minunate, ci si numeroase gradini, dintre care unele cu o vechime de peste 700 de ani.

Gradina Naranjestan

Gradina Naranjestan si cladirea din interiorul ei sunt unele dintre ele. Aceasta casa istorica si gradina traditionala, a fost construita intre 1879 și 1886. Cladirea pastreaza si astazi eleganta si rafinamentul de care s-au bucurat familiile din clasa superioara, in secolul al 19-lea.

Picturile de pe tavanele joase ale casei sunt inspirate din Europa epocii victoriene. Pridvorul cu oglinzi este un punct de atractie al casei, cu vedere la gradina proiectata cu fantani, palmieri si plante cu flori. Gradina Narenjestan este un etalon excelent al gradinilor persane superbe, din Iran.

Moscheea Nasir al-Mulk sau Moscheea Roz este una dintre cladirile arhitecturale din perioada Qajar (1789-1925). Suprafața moscheii Nasir al-Mulk este de 2980 de metri patrați. Moscheea Nasir al-Mulk uimeste vizitatorii din momentul in care intra in interiorul ei, prin uimitoarea arhitectura.

Trecerea luminii prin sticla colorata si combinarea culorilor roșu, azuriu, galben, portocaliu și verde creează o imagine interioara de nedescris. Aceasta imagine se imbina cu arta stralucitoare a sculpturii in piatra si a arcadelor colorate din Qajar, si creeaza o atmosfera de vis.

Urmatorul obiectiv vizat este Mausoleul Hafez. Acesta este situat într-o gradina minunata si are o atmosfera unica de pace si calm. Cupola de deasupra mormantului lui Hafez este bine luminata noaptea, oferind un punct de intalnire atractiv.

Dintre toate aceste locuri frumoase din Shiraz, unul dintre cele mai populare este Vakil Complex, care se afla chiar in inima orașului. Locul a fost construit de Karim Khan Zand, care a fost fondatorul dinastiei Zand.

Cetatea Vakil si Bazarul Vakil

Cetatea este situata in centrul orașului Shiraz si acopera o suprafata de 4.000 de metri patrati. Arhitectura Cetatii Vakil este o combinatie intre arhitectura militara și cea rezidentiala.  Explicatia consta in faptul ca aceasta a fost resedinta lui Karim Khan, dar și centrul militar al dinastiei Zand.

Bazarul Vakil a fost construit initial in secolul al 11-lea pentru a face din Shiraz un centru comercial de referinta pentru turisti si comercianti, precum si pentru localnici. Bazarul are o arhitectura frumoasa si este acoperit, cu un tavan superb din caramida boltita (care isi regleaza temperatura in diferite anotimpuri).

 • Cazare: Karim Khan 4* sau similar
 • Mese: mic dejun
 • Transfer: Vehicul privat
 • Obiective: Naranjestan Garden, Nasir-ol-Molk Mosque, Hafez Mausoleum, Vakil Citadel and Vakil Bazaar.

Dimineata vom pleca din Shiraz, prin Poarta Coranului, spre urmatoarea noastra destinatie Yazd. In drumul nostru vom vizita Persepolis, un minunat oras al ruinelor. Regele Darius I (550-486 i.Hr.) din dinastia ahemenida a pus bazele orasului Persepolis. In timpul imperiului Persan, strainilor le era interzis accesul in Persepolis.

Orasul Persepolis

Alexandru cel Mare (356-323 i.Hr.), a fost primul strain care a intrat in Persepolis, dar cu intentii ostile: el a dat foc orasului si l-a ars pana la temelie. Ruinele sunt considerate astazi una dintre cele mai mari comori ale lumii si  din 1979, fac parte din patrimoniul UNESCO.

Orasul si-a mentinut infatisarea majestuoasa desi a fost distrus de Alexandru cel Mare.  Splendoarea acestuia poate fi inca vazuta, datorita sapaturilor facute de Institutul Oriental, din Chicago.

Necropola Naghsh-e Rostam

In Fars, la 13 km distanta de Persepolis, se afla Necropola Naghsh-e Rostam a Dinastiei Ahemenide (c. 550-330 î.Hr.), cu patru morminte mari taiate in fata stancii,  la o inaltime considerabila deasupra solului. Mormintele sunt uneori cunoscute sub numele de cruci persane, dupa forma fatadelor mormintelor. Intrarea in fiecare mormant se afla in centrul fiecarei cruci, care se deschide intr-o camera mica, unde regele se afla intr-un sarcofag.

Grinzile orizontale ale fiecarei fatade a mormantului sunt considerate a fi o replica a unei intrari persepolitane. Necropola Naghsh-e Rostam face parte din Patrimoniul UNESCO.

Pasargade

Continuam calatoria spre Yasz, dar pe drum ne vom opri la Pasargade, fosta capitala a Imperiului Ahemenid sub conducerea lui Cyrus cel Mare (559-530 î.Hr.). Cel mai important monument din Pasargadae este mormantul megalitic lui Cyrus cel Mare. Locul era considerat magic de catre iranieni, care l-au denumit “Tronul mamei lui Solomon”.

Designul mormantului lui Cyrus este creditat ziguratelor mesopotamiene sau elamitez. Decorul principal de pe mormant este o sinteza arhitecturala. In general, arta si arhitectura gasite la Pasargadae au exemplificat chintesenta persana a diferitelor traditii precedente, din Elam, Babilon, Asiria si Egiptul antic, cu adaugarea unor influente anatoliene.

 • Cazare: Dad or Moshir 4*  sau similar
 • Mese: mic dejun
 • Transfer: Vehicul privat
 • Obiective: Quran Gate, Persepolis, Palace of the Achaemenians, Naghsh-e Rostam Necropolis and Pasargadae

Dupa micul dejun vom face cunostinta cu orasul Yazd. Conform sapaturilor argheologice, Yazd datează de peste 3.000 de ani i.Hr. Mai mult decat atat, orasul de chirpici Yazd se afla pe lista siturilor Patrimoniului UNESCO din Iran si este al doilea oras istoric de pe pamant dupa Venetia.

Situat intre cele doua deserturi semnificative, Dasht-e Kavir si Dasht-e Lut, locuitorii orasului au cautat o metoda de a evita climatul cald si uscat. Solutia a fost utilizarea materialelor de constructie naturale precum chirpiciul si lemnul. Cu alte cuvinte, Yazd este dovada vie a adaptării omului la natura.

Amir Chakhmakh

Primul obiectiv pe care il vom vizita este Amir Chakhmakh, o piata antica. Aici se regasesc mai multe situri ale Patrimoniului Național, inclusiv Moscheea Jame, bazarul, Muzeul Apei, caravanseraiuri si mausoleul.

In zilele noastre, piata Amir Chakhmakh este centrul manifestarilor si evenimentelor sociale.

Moscheea Jame

Moscheea Jame poate fi considerat cel mai semnificativ obiectiv al orasului Yazd. Aceasta capodopera a arhitecturii a fost construita in urma cu aproximativ 800 de ani. Datorita arhitecturii sale unice, portalurilor inalte de intrare si celor doua minarete inalte de aproximativ 52 de metri. Ele sunt observabile din afara orasului si se afla pe lista celor mai inalte minarete din lume.

Gradina Dowlat Abad

Gradina Dowlat Abad este una dintre cele mai vechi gradini persane cu o reputatie mondiala si una dintre atractiile de top Yazd. Gradina are o vechime de peste 260 de ani si a fost inregistrata ca sit al patrimoniului mondial UNESCO). Gradina este plina de pomi fructiferi, chiparos, pin si flori si detine cel mai inalt „Turn de Vant” din lume (element arhitectural traditional folosit pentru a crea ventilatie si racire pasiva in cladiri).

Templul de Foc Yazd

Apoi vom vizita Templul de Foc Yazd, un lacas de cult pentru zoroastrieni, care contine in inima sa un foc vechi de 2500 de ani si Turnul Zoroastrienilor si al Tacerii. Zoroastrienii antici foloseau Turnurile Tacerii ca cimitir pentru a-și plasa rudele decedate. Acest monument antic are o atmosfera misterioasa, de nedescris. Unii vizitatori spun ca pot auzi tacerea.

 • Cazare: Dad or Moshir 4*  sau similar
 • Mese: mic dejun
 • Transfer: Vehicul privat
 • Obiective: Piata Amir Chakhmakh, Moscheea Jame, Gradina Dowlat Abad, Templul Focului din Yazd si Turnul Tacerii.

Dupa micul dejun pornim spre Isfahan.  Pe drum vom vizita Situl orasului istoric misterios Meybod si Castelul Narin. Meybod este un oras antic care dateaza din epoca preislamica si care gazduieste multe puncte antice de interes. Orasul Maybod face parte din lista calificarii pentru includerea in Patrimoniului Mondial.

Castelul Naryn

Castelul Naryn este cel mai important monument din Meybod, cel mai vechi obiectiv istoric din provincia Yazd si una dintre cele mai vechi cetati din Iran. O dovada palpabila si o bucata de istorie de aproape 5000 de ani. Fiind construit din chirpici, castelul este si una dintre cele mai mari cladiri de acest tip, din cele mai vechi timpuri.

Dupa vizitarea castelului, ne vom continua drumul spre Isfahan.

 • Cazare: Safir 4* sau similar
 • Mese: mic dejun
 • Transfer: Vehicul privat
 • Obiective: site of Meybod, Narin Castle
Naghsh-e Jahan

Astazi vom vizita Naghsh-e Jahan, una dintre cele mai mari piete ale lumii, situata chiar in centrul orasului Isfahan. Aceasta face parte din Patrimoniului Mondial UNESCO si este una dintre cele mai vizitate atractii din Isfahan.

Piata este un complex de monumente istorice grandioase, precum Moscheea Shah (Imam),Moscheea Sheykh Lotfolah, Palatul Ali Qapoo, Bazarul Qeysariye si Palatul Chehel Sotun.

Moscheea Shah/Imam

Vom descoperi una dintre cele mai frumoase moschei din lume – Moscheea Shah/Imam. Această capodopera nemuritoare este situata in partea de sud a pietei reprezinta un simbol al arhitecturii islamice din Iran. Cladirea este alcatuita dintr-o poarta de intrare minunata, intre doua minarete, iar cealalta parte are o cupola mare albastra ai minarete. Moscheea este proiectata cu placi superbe de mozaic, in sapte culori.

In plus, exista o fantana arteziana mare in mijlocul curtii.

 • Cazare: Safir 4* sau similar
 • Mese: mic dejun
 • Transfer: Vehicul privat
 • Obiective: Naghsh-E-Jahan, Place Royale, Sheikh Latfollah Mosque, Imam, Ali Qapu Palace, Grand Bazar, Chehel Sotun Palace.
Moscheea Masjed-e Jamé

Astăzi vom vizita Moscheea Masjed-e Jamé  o alta capodopera a arhitecturii iraniene. Moscheea Masjed-e Jame este un sit UNESCO si o atractie importanta a orasului Isfahan, care a avut un efect magnific asupra arhitecturii altor moschei din Iran si Asia Centrala. Moscheea construita in stil islamic (Chahar Ivani) are patru pridvoare, dintre care cel mai mare este in directia Mecca.

Palatul Hasht Behesht

In continuare vom vizita Palatul Hasht Behesht, care apartine dinastiei Safavidilor, este una dintre cele mai spectaculoase atractii din Isfahan. Decorul sau deosebit i-a uimit pe vizitatori, incat unii chiar l-au catalogat ca fiind cel mai frumos palat din lume.

Regele Solomon a construit acest palat pentru resedinta celor opt sotii ale sale, iar patru dintre ele au si locuit aici. Camerele, incaperile si coridoarele sunt frumos decorate cu tencuieli colorate, muqarnas, mozaicuri delicate, faianta persana, marmura, picturi si oglinzi.

Apoi ne vom delecta cu atractiile din Isfahan, vizitand cartierul armean Jolfa. In acest cartier unic vom regasi biserici, scoli armenesti, biblioteci, cafenele si multe alte locuri deosebite. Ne vom putea bucura de timpul petrecut plimbandu-ne pe alei sau servind o cafea armeneasca, intr-una dintre cafenelele confortabile din cartier. In plus, cartierul Jolfa gazduieste catedrala Vank, un punct de interes magnific, din Isfahan.

Catedrala Vank este prima biserica armeneasca construita in cartierul Jolfa si cea mai vizitata atractie a cartierului. Designul sau exterior este modest si este un amestec dintre occident si islam. Dar interiorul, in special cupola centrala, este cu adevarat fantastic, acoperita cu fresce, sculpturi si faianta. Picturile de pe tavan si pereti descriu povesti biblice, unele chiar din viata lui Iisus.

Si-o-se Pol, podul cu 33 de arce este un pod de piatra construit peste raul Zayandehrud, in timpul erei safavide. Podul are o lungime de 298 de metri si o latime de aproximativ 14 metri.

Podul Khaju este un alt pod safavid care traverseaza raul Zayandeh Rud. Acest pod cu doua punti are o lungime de aproximativ 132 de metri si o latime de 12 metri. Acesta este catalogat cel mai frumos pod din Isfahan. In plus, el este si un loc de intalnire pentru locuitorii care se aduna sub arcade, pentru a canta noaptea.

 • Cazare: Safir 4* sau similar
 • Mese: mic dejun
 • Transfer: Vehicul privat
 • Obiective: Masjed-e Jamé, Hasht Behesht, Jolfa District, Vank Cathedral, Sio-se pol & Khajou Bridge.

Dupa micul dejun ne luam ramas bun de la Isfahan si ne vom continua calatoria spre Kashan. Pe drum ne vom opri sa vizitam renumitul sat Abyaneh.

Satul Abyaneh

Primul lucru impresionant la satul Abyaneh sunt casele rosii. Cu alte cuvinte, exteriorul caselor este acoperit cu pamant rosu. Datorita culorii acestui sol si a aspectului frumos al acestor case, Abyaneh este numit „Satul roșu”. Al doilea lucru impresionant este inaltimea acestui sat, care ajunge la 2222 de metri deasupra nivelului marii si prin urmare, este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai inalte puncte rezidentiale din Iran.

Apoi vom continua spre Kashan pentru vizitarea siturilor istorice, ale acestuia.  Acest oras este renumit pentru casele sale traditionale Borujerdi si Tabatabaie.

Tabatabaie

Casa Tabatabai este o casa muzeu istorica si unul dintre punctele de interes din Kashan, care reprezinta stilul de viata al familiilor regale din Kashan in secolul al XIX-lea. Constructia este o capodopera a arhitecturii antice iraniene, care reflecta intr-o armonie perfecta cultura si climatul regiunii.

Borujerdi

Casele istorice sunt atractiile de top din Kashan datorita frumusetii lor imbatabile. O alta capodopera este Casa Borujerdi.  Fosta resedinta a lui Haj Agha Hassan Borujerdi este o cladire istorica qajarida situata in inima orasului istoric din Kashan.

Din punct de vedere arhitectural, cladirea are atat segmente interioare, cat si exterioare cu decoratiuni fantastice. Interiorul casei a fost decorat cu picturi si ornamente valoroase sub supravegherea lui Kamal ol-Molk, marele pictor iranian si fondatorul primei scoli de pictura din Iran.

Pe de alta parte, designul exterior seamana cumva cu cladirile proiectate de Gaudi in Barcelona.

 • Cazare: Traditional Hotel sau similar
 • Mese: mic dejun
 • Transfer: Vehicul privat
 • Obiective: Abyaneh Village, sites of Kashan, Borujerdi and Tabatabaie.

In aceasta dimineata, dupa micul dejun si check-out, vom vizita Gradina Fin, Bazarul Kashan si Soltan Ahmad Bath.

Gradina Fin

Gradina Fin este o gradină frumoasa si spectaculoasa din Kashan, cu copaci inalti, fantani si podele pietruite si o suprafata de peste 33700 de metri patrati. Datorita aspectului sau regal, gradina a fost inclusa in  patrimoniul mondial UNESCO si este un exemplu veritabil de castel-gradina iranian.

Bazarul Kashan

Dupa Gradina Fin vom vizita Bazarul Kashan care dateaza din epoca Al-e Buyeh si Seljuk. Aceasta piata gazduieste peste 40 de monumente istorice, inclusiv Timiche Amin-o-Dowleh, Bazarul Mianchal, depozitul, moscheea, scoala etc. In ceea ce priveste arhitectura, acest bazar a fost reconstruit si renovat de-a lungul timpului si a inflorit in perioada Safavida.

Cu toate acestea, cea mai mare parte din ceea ce a ramas astazi sunt ramasitele din epoca Qajar. Prin urmare, bazarul Kashan prezinta sapte secole de arhitectura iraniana.

Soltan Ahmad Bath

Continuam apoi cu Soltan Ahmad Bath, constructie ce apartine epocii safavide din secolul al XVI-lea. Aceasta Bathhouse istorica este renumita pentru arhitectura si decorarea sa remarcabila. Vom putea admira faianta rafinata in culori albastre si aurii, si tencuiala din acest sit istoric.

Dupa explorarea acesteia vom urca pe acoperis si ne vom bucura de privelistea magica a cartierului vechi, din Kashan.

Dupa vizitarea obiectivelor ne continuam calatoria spre urmatoarea noastra destinatie, Tehran.

 • Cazare: Kowsar Parsian 4*  sau similar
 • Mese: mic dejun
 • Transfer: Vehicul privat
 • Obiective: Fin garden, Kashan Bazaar and Soltan Ahmad Bath.

Ziua de astazi este dedicata in intregime orasului Tehran. Primul obiectiv vizat este Palatul Golestan, resedinta oficiala a regelui din ere Qajar. Palatul se afla in interiorul zidurilor cetatii Teheranului, din epoca Safavida si face parte dintr-un grup de palate regale.

Palatul Golestan

Palatul Golestan este unul dintre cele mai frumoase situri ale Patrimoniului UNESCO din Iran, formata din 17 cladiri regale in interiorul unor gradini frumoase, mai multe muzee si sali deosebit decorate. Mentionam printre ele Shams Ol Emareh, Sala de fildes, Sala Oglinzilor, Sala de Brilliant sau Tronul de Marmura, adevarate capodopere arhitecturale.

De asemenea, in acest complex unic puteti gasi colectii de mestesuguri persane, picturi sau mozaicuri de oglinzi. Toate acestea, impreuna cu gradinile fermecatoare, decorate cu iazuri, flori si copaci, fac din acest complex una dintre atractiile cele mai populare ale Iranului.

Muzeul National al Iranului

Urmatorul pe lista obiectivelor vizate este cel mai important muzeu arheologic si istoric din tara, Muzeul National al Iranului. In acest muzeu se afla aproximativ 300.000 de obiecte din diferite epoci, din paleolitic pana in contemporaneitate.

Aici regasim si cea mai timpurie lucrare cu cel mai vechi indiciu al prezentei umane pe platoul iranian, ce dateaza de acum aproximativ 600.000 de ani. Muzeul National este format din doua cladiri, cea a epocii antice si cea a epocii islamice, si are o arhitectura persana inspirata din perioada sasanida.

Muzeului de Covoare

Vom incheia aceasta zi cu vizitarea Muzeului de Covoare, din Tehran. Acest muzeu fantastic a fost creat de Farah Diba, ultima regina a Iranului, si a fost infiintat in 1979.

Designul exterior al cladirii cu doua etaje seamana cu un razboi de tesut pentru teserea covoarelor si reprezinta arhitectura contemporana. Muzeul expune o varietate de covoare persane din toata tara, cum ar fi Teheran, Kerman, Isfahan, Tabriz, Kashan si Mashhad. In plus, covoarele apartin unor perioade diferite, incepand cu aproximativ 500 de ani in urma.

 • Cazare: Kowsar Parsian 4*  sau similar
 • Mese: mic dejun
 • Transfer: Vehicul privat
 • Obiective: city tour of Tehran, Golestan Palace, National Museum and Carpet Museum. 

Dupa micul dejun pornim intr-un nou tur al orasului Tehran. Incepem cu vizitarea Palatului Saad Abad, parte a Complexului Saad Abad ce se intinde pe o suprafata de 110 hectare. Palatul dateaza din timpul dinastiei Qajar, in secolele XIX și XX si era folosit ca resedinta de vara a familiei regale.

Nu departe de Palatul Saad Abad, exista o piata aglomerata si plina de culoare, numita Tajrish Bazaar, unde vom putea vedea un amestec de magazine traditionale si moderne. De asemenea, in acest bazar fantastic putem gasi diferite tipuri de suveniruri, haine, aur, produse alimentare sau vase ceramice specifice.

Dupa experienta vibranta din Bazar, ne vom intrepta spre Podul Pietonal Tabiat, renumit centru de recreere al Teheranului. Constructia podului a durat 4 ani si a fost finalizata in 2014. Acesta are o suprafata construita de 7680 mp, iar lungimea sa este de 270 de metri. Plimbarea pe acest pod ne va oferi privelisti frumoase si peisaje uimitoare din jurul podului.

Conform recenziilor calatorilor, acest pod este cel mai bun loc de vizitat daca dorim sa descoperim spiritul clasei de mijloc iraniene.

Vom incheia Circuitul Iran 21 Mai – 03 Iunie cu vizitarea zonei Darband. Aceasta zona muntoasa verde din nordul capitalei este unul dintre cele mai bune locuri din Teheran, pentru a face drumetii si pentru a scapa de haosul capitalei. Acest loc de recreere se bucura de vreme curata si placuta, de copaci, rauri, restaurante si cafenele.

Exista chiar si un telescaun langa intrarea in zona, pentru a scurta drumul si pentru a ajunge in mijlocul zonei verzi luxuriante. Odata ajunsi aici, vom putea manca mancare persana, intr-un restaurant care are o zona de lounge pe rau sau vom putea gusta amestecul colorat tipic itanian, de fructe acrisoare si dulci.

Darband este locul ideal pentru a te bucura de viata de noapte.

Seara vom avea parte de o cina de ramas bun la restaurantul traditional.

 • Cazare: Kowsar Parsian 4*  sau similar
 • Mese: mic dejun
 • Transfer: Vehicul privat
 • Obiective: Saad Abad Palace, Tajrish Bazaar, Nature Bridge and Darband.

Astazi ne vom lua ramas bun de la Iran si vom fi transferati la aeroport, pentru zborul spre casa de la ora 12:30, cu o escala in Istanbul. Vom ateriza pe aeroportul Otopeni la ora 20:20, unde ne vom lua ramas bun.

Speram ca ati avut o vacanta de neuitat alaturi de echipa noastra!

Informatii Pret:

Pret pachet: 2190 Euro/pers., loc in camera dubla – pana la epuizarea locurilor PROMO

 • Pretul este exprimat in euro /persoana /sejur, cazare in camera dubla, si include toate taxele (inclusiv aeroport), bagaj de mana si de cala, transferuri, intrari la obiectivele din program, insotitor de grup si ghid vorbitor de limba engleza!
 • Supliment camera single: 400 Euro.
 • Oras de plecare: Bucuresti.

Conditii de plata:

 • Avans la inscriere 800 €/persoana,
 • 800 €/persoana pana la data de 05.03.2024, iar restul de plata pana la data de 05.04.2024.

PRETUL INCLUDE:

 • Bilete de avion: Otopeni –Istanbul, Istanbul – Tabriz,  Tehran – Istanbul, Istanbul – Otopeni;
 • Zboruri interne:Tabriz-Shiraz;
 • Bagaj de mana si de cala, taxele de aeroport;
 • Cazare la hotelurile mentionate in program (sau similar);
 • Mese: 12 mic-dejun-uri si 2 cine traditionale;
 • Toate transferurile indicate în program de către vehiculul A/C;
 • WIFI gratuit in autobuz;
 • Ghid local vorbitor de limba Engleza;
 • Insotitor de grup din partea agentiei organizatoare Holiday Tour Mures;
 • Taxe de intrare la obiectivele mentionate in program;
 • Suport/consultanta pentru obtinerea vizelor;
 • Viza (invitatie, daca se cere);
 • 2 sticle apa minerala/zi/persoana;
 • un cadou special.

PRETUL NU INCLUDE:

 • Activitati optionale;
 • Bauturile alcoolice si racoritoare;
 • Asigurarea medicala de calatorie si Asigurarea storno;
 • Taxa de Viza si formalitati de obtinere a vizei;
 • Taxele locale impuse de primariile oraselor vizitate (se achita personal, la receptia hotelului) si doar daca se cere;
 • Early check-in, late check-out;
 • Cheltuieli personale (produse din minibar, telefon, internet, seif, servicii curatatorie, etc.);
 • Tips 5 €/zi/persoana;
 • Taxe de anulare.

ORAR DE ZBOR (se afiseaza in ore locale):

TK1046: 21 MAI Otopeni – Istanbul 21:40 – 23:10
TK 882: 22 MAI Istanbul – Tabriz 02:55 – 06:05
TK 881: 03 JUN Tehran – Istanbul 12:30 – 15:25
TK1045: 03 JUN Istanbul – Otopeni 19:00 – 20:20

Termene si Conditii de Plata:

 • Avans la inscriere 800 €/persoana, 800 €/persoana pana la data de 05.03.2024, iar restul de plata pana la data de 05.04.2024.
 • Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
 • In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.
 • Pretul este exprimat in EUR pentru 1 adult – loc in camera DBL / program complet conform descrierii din continutul itinerarului si include toate serviciile la sol mentionate in program si zborurile internationale specificate.
 • tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in oferta.
 • Itinerarul si/sau perioada se pot modifica in functie de factori obiectivi care tin de conditiile de calatorie in perioada mentionata in itinerar.

 

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI

 • 100% penalizare din pretul achitat la data renuntarii.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, inclusiv in cazul infectarii cu SARS-COV2, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

In cazul neobţinerii vizei, se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei.

GRUP MINIM:

 • 20 persoane.
 • Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.
 • De asemenea, in cazul unui grup mai mic, organizatorul isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.
 • Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare
Informatii vize, conditii de intrare si de sedere

Republicii Islamice Iran:

 • NU mai solicită la intrarea pe teritoriul său teste PCR COVID-19 sau dovada vaccinarii împotriva COVID-19. Totuși, subliniem faptul că nu există o informare oficială a încetării aplicării măsurilor anti COVID-19.
 • În Republica Islamică Iran se poate intra numai pe bază de viză.
 • Intrarea în Iran este permisă cu paşaportul valabil cel puţin 6 luni de la data intrării pe teritoriul acestui stat şi viza aferentă.
 • Toate tipurile de viză se obţin de la Ambasada Republicii Islamice Iran în România.
 • Cetăţenii români pot obţine “visa-on-arrival” (viză de tip turistic) şi pe aeroporturile internaţionale din Iran, dar aceasta facilitate este momentan suspendata de catre autoritatile iraniene.
 • În cazul vizelor turistice, obținute de la misiunile diplomatice iraniene (prin utilizarea sistemului online), cu una sau multiple intrări, sticker-ul aferent (viza) nu va mai fi aplicat (lipit) în pașaport. Detaliile vizei (ex: numărul de zile de valabilitate, numărul de intrări etc.) pot fi obținute consultând site-ul www.evisa.mfa.ir la capitolul „check application status”.
 • Atenţie! Turiştii nu sunt exceptaţi de la aplicarea legilor islamice în privinţa vestimentaţiei, în special persoanele de sex feminin (corpul şi capul trebuie să fie în permanenţă acoperite). În cazul bărbaţilor nu este permis portul pantalonilor scurţi în public.

Pentru mai multe informatii utile va rugam sa urmariti recomandările făcute de autorităţile iraniene şi să accesaţi periodic pagina web a Ministerului Român al Afacerilor Externe.

Alte circuite marca Holiday Tour Mures:

Circuit Asia Centrala: Cele 5 „STAN-URI” 9 – 25 Iunie 2024
3890 3690 EURO
Circuit Bali PAȘTE 29 Aprilie – 12 Mai 2024
2390 2190 EURO
Circuit Etiopia "Leaganul Omenirii" 22 mai - 4 Iunie 2024
Circuit Etiopia: „Leaganul omenirii” 22 Mai – 4 Iunie 2024
3390 3190 EURO
Sejur la plajă în Zanzibar 27 Iulie – 8 August 2024 + Safari Tanzania
2290 2090 EURO
Note:
 • Tarifele aferente zborurilor sunt calculate pentru clasa economic si includ taxele de aeroport.
 • Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna septembrie 2023. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.
 • Mentionam ca variantele de cazare sunt disponibile la data realizarii ofertei. In cazul in care una dintre optiunile de cazare devine indisponibila va vom oferi alternative similare.
 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de catre ministerul de resort ale tarilor respective si ca atare, respecta normativele locale.
 • Insotitorul de grup poate modifica programul circuitului pe zile, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice, in functie de anumite conditii obiective (conditii meteo nefavorabile, etc.), dar fara a se afecta structura generala a programului. Holiday Tour Mures nu este responsabila de eventualele modificari ale zilelor sau ale orarului zborurilor, operate de companiile aeriene si nici pentru eventualele modificari ale programului survenite datorita acestora.
 • Agentia noastra nu poate fi facuta raspunzatoare de modificarea programului turistic, cand aceasta se datoreaza unor cauze de forta majora sau unor imprejurari pe care nici Agentia, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita (intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroport sau de program, datorate miscarilor politice, grevelor, calamitatilor naturale, inclusiv pandemia Covid19 etc). In aceste cazuri agentia va depune toate eforturile pentru depasirea situatiilor ivite, dar nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente. Holiday Tour Mures nu este raspunzatoare pentru situatiile in care autoritatile vamale sau aeroportuare refuza imbarcarea Turistului sau nu ii acorda acestuia permisiunea de intrare sau de iesire dintr-o tara si nu i se pot imputa
 • Agentiei sumele generate de aceasta situatie.
 • Holiday Tour Mures nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale ale turistului (indiferent de cauza).
 • Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte autoritatilor vamale acordul ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), autentificat la notariat.
 • Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro; Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
 • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
 • Distribuirea camerelor la hotel se face la receptie si orice problema legata de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre client direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. ASIGURAREA MEDICALA DE CALATORIE nu este inclusa; avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanitate, formalitati vamale).
 • Hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
 • In ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii;
 • Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
 • Agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
 • Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
 • In situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
 • Conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
 • Conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
 • Politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect;
 • Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
 • Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional;
 • daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza;
 • Oferta a fost calculata pe baza paritatii euro/dolar valabile in luna septembrie 2023, in situatia modificarii cu mai mult de 3% a acestei paritati, agentia isi rezerva dreptul de a modifica atat pretul excursiei, cat si pretul excursiilor optionale;
 • In situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului;
 • Nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu o saptamana inaintea plecarii in calatorie;
 • Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
Informatii vize, conditii de intrare si de sedere
Republicii Islamice Iran:
 • NU mai solicită la intrarea pe teritoriul său teste PCR COVID-19 sau dovada vaccinarii împotriva COVID-19. Totuși, subliniem faptul că nu există o informare oficială a încetării aplicării măsurilor anti COVID-19.
 • În Republica Islamică Iran se poate intra numai pe bază de viză.
 • Intrarea în Iran este permisă cu paşaportul valabil cel puţin 6 luni de la data intrării pe teritoriul acestui stat şi viza aferentă.
 • Toate tipurile de viză se obţin de la Ambasada Republicii Islamice Iran în România.
 • Cetăţenii români pot obţine “visa-on-arrival” (viză de tip turistic) şi pe aeroporturile internaţionale din Iran, dar aceasta facilitate este momentan suspendata de catre autoritatile iraniene.
 • În cazul vizelor turistice, obținute de la misiunile diplomatice iraniene (prin utilizarea sistemului online), cu una sau multiple intrări, sticker-ul aferent (viza) nu va mai fi aplicat (lipit) în pașaport. Detaliile vizei (ex: numărul de zile de valabilitate, numărul de intrări etc.) pot fi obținute consultând site-ul www.evisa.mfa.ir la capitolul „check application status”.
 • Atenţie! Turiştii nu sunt exceptaţi de la aplicarea legilor islamice în privinţa vestimentaţiei, în special persoanele de sex feminin (corpul şi capul trebuie să fie în permanenţă acoperite). În cazul bărbaţilor nu este permis portul pantalonilor scurţi în public.
Pentru mai multe informatii utile va rugam sa urmariti recomandările făcute de autorităţile iraniene şi să accesaţi periodic pagina web a Ministerului Român al Afacerilor Externe.
Rezerva acuma vacanta!

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.