Follow Me
TOP
Circuit Etiopia: Lalibela, Depresiunea Denakil si Valea Omo 15-27 Martie 2025

Circuit Etiopia: Lalibela, Depresiunea Danakil si Omo Valley 15-27 Martie 2025

Circuit Etiopia: Lalibela, Depresiunea Danakil si Omo Valley 15-27 Martie 2025

3490 EURO
(0 Reviews)

Etiopia este considerata una dintre cele mai vechi regiuni locuite din lume si este supranumita si “Leaganul omenirii”. In 1974, aproape de Hadar, in nordul Etiopiei, au fost descoperite osemintele lui “Lucy”. Lucy este un Australopitecus afarensis care a trait in urma cu peste 3,5 milioane de ani si care putea merge in pozitie verticala. Datorita acestei descoperiri, expertii considera taramul etiopian drept “Leaganul Omenirii”.

In aceasta expeditie, un circuit cu insotitor de grup marca Holiday Tour Mures, vom vizita capitala Etiopiei, Addis AbebaCastelele din Gondar si Bahir Dar,  excursie in Muntii Simien, Lalibela, oraşul sfânt al creştinilor etiopieni cu celebrele biserici monolit, Depresiunea Danakil si Valea Omo unde locuiesc triburile nomade Karo, Mursi si Hamer.

Optiuni itinerar:

Pentru aceasta data de plecare va propunem doua itinerarii, iar in functie de numarul de persoane inscrise pe fiecare dintre ele, se va decide care varianta se va pastra:

15 -27 Martie 2025, 13 zile.

Addis Ababa – Bahir Dar – Gondar – Lalibela – Semera – Mekele – Erta Ale Volcano – Hamed Ela – Jinka – Turmi – Arba Minch – Addis Ababa

Circuit cu insotitor de grup din partea agentiei HOLIDAY TOUR MURES
Circuitul cuprinde elemente de explorare istorico-culturale si repere turistice, site-uri protejate UNESCO, monumente si zone geografice unice.

 

Grad de dificultate: Mediu

 • Include trasee pe drumuri neamenajate; tururi de oras de jumatate de zi; trasee de o durata mai indelungata cu autocarul sau cu masini de teren;

Itinerar pe zile:

Circuit Etiopia "Leaganul Omenirii" 22 Mai

In data de 15 Martie ne intalnim in aeroportul Otopeni pentru zborul spre Addis Ababa de la ora 10:00, cu escala in Doha.

Vom ajunge in Etiopia in ziua urmatoare, la ora 00:05.

Deoarece ajungem in Etiopia in primele ore ale zile (00:05), vom fi transferati la hotel pentru a ne odihni cateva ore, dupa lunga calatorie cu avionul.
Apoi vom servi un mic dejun tarziu si vom incepe aventura noastra in fascinanta Etiopie!
Prima noastra destinatie este Bahir Dar, iar pentru a avea cat mai mult timp de explorare la dispozitie, vom alege ca mijloc de transport – avionul.

Ajunsi in Bahir Dar vom fi tranferati la hotel pentru check-in si apoi vom porni spre micul sat Tissisat. Aici ne vom bucura de o plimbare minunata si vom putea admira cascadele Nilului Albastru, din apropiere.

Traversam Nilul Albastru pe podul portughez ce dateaza din secolul al XVII-lea si continuam plimbarea spre cascade. Dupa ce am admirat si imortalizat cascadele, traversam Nilul cu o barca mica pentru a ne intoarce la masina noastra, care ne asteapta sa ne duca in Bahir Dar.

Mai avem o excursie cu barca pe Lacul Tana, pentru a ajunge la Peninsula Zeghe unde vom vizita cea mai faimoasa biserica UhreKidaneMehret. Ne bucuram apoi de o plimbare placuta in mijlocul naturii, pana la celelalte biserici si s-ar putea ca pe drum sa intalnim maimute si pasari specifice locului.

Pe cealalta parte a peninsulei ne va astepta o barca care ne duce la Insula Kibran Gabriel (din pacate, persoanele de sex feminin nu au voie pe aceasta insula).

Inainte sa ajungem in Bahir Dar, barca ne va duce la izvorul Nilului Albastru. Aici vom putea admira mai multe specii de pasari si poate chiar hipopotami, bucurandu-ne in acelasi timp de apusul soarelui.

 

Cazare: Jacaranda Hotel sau similar
Mese: mic dejun

Dupa micul dejun servit devreme, ne indreptam spre urmatoarea destinatie, Gondar.

A fost fondat de imparatul Fasileledas in jurul anului 1635, este renumit pentru numeroasele sale castele medievale si pentru arhitectura monumentelor bisericesti.  In special, faimoasa DebreBirhan Selassie – scoala etiopiana de arta traditionala, reprezinta o adevarata capodopera cu fresce stralucitoare unice.

 • Cazare: Goha Hotel sau similar
 • Mese: mic dejun
Circuit Etiopia: Lalibela si Omo Valley 15-27 Martie 2025

“Ierusalimul Etiopian”

In aceasta dimineata, dupa micul dejun, vom zbura spre Lalibela si vom vizita faimoasele biserici sculptate in stanca.

Sanctuarul crestin Lalibela este renumit pentru bisericile sale ce dateaza din secolele 12-13. Cele 11 biserici sculptate in piatra, din care noi o sa vizitam Bete Medhanialem, Bete Mariam, BeteMeskel, Bete Denagl si Bete Gologota, sunt numite si a opta minune a lumii, fiind totodata locuri de cult active, ce gazduiesc importante ceremonii religioase.

Situl din Lalibela sau “Ierusalimul Etiopian” a fost construit la initiativa Regelui Lalibela, in sec XII, ca urmare a cuceririi Ierusalimului de catre musulmani si interzicerii accesului pentru crestini. Fiecare biserica sculptata in stanca solida are caracteristici arhitecturale unice si este conectata de celelalte prin tuneluri.

Bisericile Monolitice au fost sculptate pe o terasa de 2600 de metri patrati de stanca naturala si sunt cele mai mari biserici monolitice cioplite in stanca, din lume. Situl de la Lalibela a fost inclus in patrimoniul mondial UNESCO inca din anul 1978.

Frumusetea aproape ireala a acestui loc este demna de titulatura primita, “A opta minune a lumii”, un centru spiritual al vietii crestine ce dateaza de peste 900 de ani.

Dupa terminarea programlui de vizitare, ne intoarcem la cazare.

 

Cazare: Hillside Hotel sau similar
Mese: mic dejun

Semera - Afar Girls

Dupa micul dejun vom participa la o ceremonie religoasa de duminica, intr-una dintre bisericile din Lalibela. Pornim apoi intr-o noua etapa a calatoriei noastre, spre Semera. Urmeaza 3 zile in cea mai apreciata destinatie din Etiopia, o zona cu forme de relief unice in lume – Depresiunea Danakil!

De-a lungul drumului vom trece prin mai multe sate mici, ale triburilor Afar si Amhara. Vom inainta prin aceasta zona rurala spre Semera si ne vom bucura de peisajele specifice zonei.

Ajunsi in Semera vom face check-in-ul la hotel si vom lua cina.

 • Cazare: Ruftana Hotel sau similar
 • Mese: mic dejun,
Circuit Etiopia: Lalibela, Depresiunea Denakil si Valea Omo 15-27 Martie 2025

Daca ziua de ieri a fost ca o introducere si acomodare in aventura nostra din depresiunea Danakil, astazi dupa micul dejun, pornim spre Dodom, la baza vulcanului Erta Ale.

Acest drum poate fi o adevarata provocare si poate dura si 6 ore, desi vorbim de o distanta de doar 80 km. Provocarea este din cauza relieful extrem si de faptul ca “drumul” trece prin zone cu lava solidificata, roca vulcanica, nisip si ocazional cu cate o oaza marginita de palmieri.

Dupa ce ajungem la Dodom vom face o drumetie la Erta Ale care dureaza aproximativ 20 de minute, de mers pe jos.

Vom innopta in Campingul de la Erta Ale sub cerul instelat, urmarind vulcanul. Desi excursia la Erta Ale poate fi mai solicitanta din punct de vedere fizic, se poate clasa cu usurinta in topul celor mai deosebite si interesante experiente, pe care le putem trai intr-o viata.

 • Cazare: Camping la Erta Ale
 • Mese: mic dejun,
Circuit Etiopia Holiday Tour Mures

Ne vom trezi devreme pentru a admira rasaritul soarelui si pentru a vizita craterul nordic, apoi vom cobori din Erta Ale in jurul orei 7 si pornim spre Dodom.

In Dodom vom servi micul dejun si dupa ce ne vom relaxa putin, pornim spre urmatorul nostru popas Hamed Ela, o zona cu o populatie de 500 de oameni.

Vom ajunge la Hamed Ela in jurul orei 16 si vom fi cazati la camping Hamed Ela.

 • Cazare: Camping Hamed Ela
 • Mese: mic dejun,
Danakil-Depression-Dallol

Astazi, dupa micul dejun, incepem ziua cu un tur de dimineata spre Ragad (Asebo), locul in care se afla localitatile ce exploateaza sare. 1.200 km2 din aceasta depresiune este acoperita de sare, iar exploatarea de sare este principala activitate a locuitorilor zonei. Vom privi cum localnicii rup sarea din sol si o taie in bucati dreptunghiulare, apoi o incarca pe camile pentru transport.

Ne continuam drumul spre Dallol și vom savura peisajul unic oferit de activitatea vulcanica, Lacul Assal si canionul de sare, apoi ne intoarcem la Semera, de unde luam zborul spre Addis Abeba.

 

 • Cazare: Caravan Hotel sau similar
 • Mese: mic dejun,
Mursi Tribe

Parcul National Mago & Mursi

Dimineata dupa micul dejun vom lua zborul catre Jinka de unde continuam cu masina spre Parcul Național Mago si tribul Mursi.

Tribul Mursi este renumit pentru obiceiul ciudat urmat de catre femeile tribului, care la atingerea maturitatii, au buzele inferioare taiate și au discuri circulare introduse in ele.

Dupa-amiaza tarziu, daca timpul ne permite, vom face o excursie in interesantul sat Ari, pentru a observa si experimenta cultura si modul lor de viata al membrilor satului.

 • Cazare: Jinka Resort sau similar, 
 • Mese: mic dejun

Dimineata  facem o excursie la Murulle, in satul Karo, tribul cu cel mai restrans numar de membrii, cunoscuti pentru picturile expresive de pe fata si corp. Ne continuam aventura spre Turmi – asezarea tribului Hamer. Femeile din Hamer sunt cunoscute in special pentru frumusețea lor izbitoare, impletiturile de par groase, de culoare ocru, fustele de piele decorate si pentru numeroasele bratari de cupru fixate strans, in jurul bratelor lor. Iar barbatii se remarca prin ceremonia de initiere – Sariturile peste tauri. O sa avem transferul in Turmi la cazare.

 

 • Cazare: Kenta lodge sau similar
 • Mese: mic dejun,
Circuit Etiopia: Lalibela, Depresiunea Denakil si Omo valley 15-27 Martie 2025

Dupa micul dejun matinal mergem sa vizitam satul Konso (sit UNESCO), recunoscut pentru utilizarea creativa si inteligenta a agriculturii pe terase, precum si traditiile unice ale designului satului. Peisajul cultural din Konso este cel mai tanar sit al patrimoniului mondial din Etiopia.

Ne continuam drumul pana ajungem la Lacul Chamo. Cu ajutorul barcilor o sa avem sansa de a ne apropia de crocodili uriasi, sa vedem multe pasari acvatice chiar si hipopotami.

Spre seara ajungem in orasul Arba Minch, unde avem si cazarea pentru noaptea asta.

 

Cazare: Paradise Lodge sau similar

Mese: mic dejun

Circuit Etiopia: Lalibela, Depresiunea Denakil si Omo valley 15-27 Martie 2025

Chiar daca aceasta este ultima noastra zi in Etiopia, tot mai avem multe locuri de explorat.
Ne incepem dimineata cu micul dejun si vom avea timp pentru a ne pregati bagajele de plecare.
Vom face checkout-ul la hotel si mergem la aeroport pentru zborul spre Addis Abeba. Ajuns inapoi in capatala Ethiopiei, daca timpul ne permite, o sa facem un City Tour. Vom vizita la alegere cateva dintre obiectivele turistice reprezentative ale orasului Addis Ababa. Avem de ales dintre: Muzeul Etnografic, Muzeul National, Catedrala Trinitatii sau Merkato (cea mai mare piata din Africa)

Seara ne vom lua ramas bun de la Etiopia cu o vizita la un restaurant cultural, bucurandu-ne de mancarea cu specific etiopian, in acorduri de muzica si dansuri traditionale, de pe tot cuprinsul acestei tari fascinante.

Dupa cina vom fi transferati la aeroport pentru zborul de intoarcere acasa.

 

Mese: mic dejun

Sosire acasa, cu multe amintiri 🙂

Informatii pachet:

Tarif:  3490 Euro / pers./loc in camera dubla – PRET PROMO, 5 locuri!

 • Itinerar:   Addis Ababa – Bahir Dar – Gondar – Lalibela – Depresiunea Denakil ( Semera – Erta Ale Volcano – Hamed Ela) – Jinka – Turmi – Arba Minch – Addis Ababa
 • Tariful este exprimat in euro /persoana /circuit, cazare in camera dubla, si include toate taxele (inclusiv aeroport), bagaj de mana si de cala, si insotitor de grup.
 • Oras de plecare: Bucuresti
 • Supliment camera single: 250 Euro
 • Bilete de avion pe rutele internationale;
 • toate taxele incluse (inclusiv taxele de aeroport);
 • Bagaj de mana si de cala;
 • Zbor intern pe 3 rute, cu bagaj de cala inclus;
 • 11 nopti cazare la hotel de 3*,  mic dejun inclus;
 • Transferuri cu microbus pe zonele Lalibela si Gondar;
 • Transport cu masini 4×4 pe zonele Danakil si Omo valley;
 • Intrari la obiectivele mentionate in program;
 • Ghid local vorbitor de limba Engleza;
 • Insotitor de grup din partea agentiei Holiday Tour Mures;
 • Taxe guvernamentale si asigurari pentru masini.
 • Bauturile alcoolice si racoritoare.
 • Excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
 • Asigurarea medicala de calatorie si Asigurarea storno;
 • Taxa de Viza si formalitati de obtinere a vizei;
 • Taxele locale impuse de primariile oraselor vizitate (se achita personal, la receptia hotelului) Unde se cere
 • Bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, ghizi): 5 EURO/persoana pe zi de activitati, se practica in tarile vizitate;
 • Taxa foto/video triburi: aprox 7-8 euro/trib
 • Early check-in, late check-out
 • Cheltuieli personale (produse din minibar, telefon, internet, seif, servicii curatatorie, etc.)

Termene si Conditii de plata:

 1. Se plateste avans de 1000 EURO/pers la inscriere
 2. Transa a II-a de 1000 EURO/pers se achita pana in data de 01 Ianuarie 2025,
 3. Restul de plata pana in data de 01 Februarie 2025.
 • Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
 • In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.
 • Pretul este exprimat in EUR pentru 1 adult- loc in camera DBL / program complet conform descrierii din continutul itinerarului si include toate serviciile la sol mentionate in program si zborurile internationale specificate.
 • Itinerarul si/sau perioada se pot modifica in functie de factori obiectivi care tin de conditiile de calatorie in perioada mentionata in itinerar.

 

Conditii de anulare / Penalizari: 100% penalizare din pretul achitat la data renuntarii.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, inclusiv in cazul infectarii cu SARS-COV2, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

Grup minim: 15 persoane.

 • Pentru un numar mai mic de 15 participanti tariful se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.
 • De asemenea, in cazul unui grup mai mic, organizatorul isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.
 • Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie dedisponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

QR 220 15 MAR Otopeni-Doha 10:00-15:30
QR1427 15 MAR Doha-Addis Ababa 19:30-00:05 (+1)
QR1428 27 MAR Addis Ababa-Doha 01:35-06:10
QR 221 27 MAR Doha-Otopeni  09:10-13:20

 

* Sunt mentionate orele locale
* Orarul de zbor este informativ si se poate modifica fara notificari prealabile, de catre compania aeriana, cu pana la 7 zile inainte de plecare.
* Biletele de avion sunt rezervate in sistem “de grup”, care impune anumite limitari in privinta check-in-ului online, cat si upgrade de la clasa Economy.
* Cu aprox. 7 zile inainte de plecare se poate solicita upgrade pentru loc, in limita disponibilitatii si in termenii companiei aeriene. Va rugam solicitati oferta.

Condiții de intrare și regim de ședere in Etiopia

Cetăţenii români care doresc să călătorească în Etiopia au nevoie de viză.

Viza turistică poate fi obținută online sau de la Ambasada Republicii Federale Democratice Etiopia la Geneva, pentru o perioadă cuprinsă între 30 zile și 90 de zile, cu una sau multiple intrări.

Pentru obținerea vizei turistice online, trebuie să aplicați pe site-ul http://www.evisa.gov.et, cu cel puțin 5 zile înainte de data călătoriei. În acest caz, viza va fi aplicată în paşaport la sosirea pe Aeroportul Internațional Bole din Addis Abeba sau la unul din punctele terestre de trecere a frontierei, numai după prezentarea dovezii obţinerii online a vizei (este necesară prezentarea, în formă printată, a aprobării emise de către autorităţile etiopiene, primită prin email).

Costul vizei este cuprins între 62 și 502 USD, în funcţie de scopul călătoriei (afaceri, conferinţe, turism, investiții etc.).

Pentru informații actualizate privind tipul și costurile vizei vă rugăm să consultați site-ul oficial al Serviciului de Imigrări al Etiopiei la următorul link: https://www.evisa.gov.et/information

Pentru alte informaţii utile, puteţi consulta, de asemenea, site-ul Ministerului Afacerilor Externe al Etiopiei (http://www.mfa.gov.et).

Tara Cafelei

Dar Etiopia este si tara unde s-a descoperit “licoarea magica” atat de indragita de marea majoritate a oamenilor si anume Cafeaua. Cultivarea cafelei este o parte semnificativa a economiei, iar cafeaua etiopiana este apreciata pentru aromele bogate si variate. Datorita originii sale ca loc de cultivare a cafelei, Etiopia este cunoscuta si ca “Tara Cafelei”.

Pe Acoperisul Continentului African

Peisajele etiopiene sunt, defapt, cele care fascineaza cu adevarat. Situata in Cornul Africii, Etiopia este tara de pe continentul african aflata la cea mai mare altitudine. Tara este caracterizata de un contrast izbitor dintre tinuturile inalte umede si cele joase, fierbinti si uscate, din nord si est.

Tinuturile joase si desertice din nord est, coboara in anumite zone pana la 116 m sub nivelul marii. Aceste zone se numara printre cele mai fierbinti locuri din Africa, cu tempereaturi ce ating si 60 de grade.

Vaste regiuni ale tarii sunt binecuvantate insa cu o biodiversitate impresionanta si rezervatii naturale care adapostesc specii rare. In special zonele inalte si cele de savana sunt extrem de verzi si de fertile. Aici locuiesc numeroase triburi (Konso, Karo, Dasanech, Mursi, Surma) cu o lunga istorie. Ele au contribuit la imbogatirea culturala a tarii prin diversitatea lingvistica si etnica, cladindu-si totodata o patrie in aceasta tara antica.

Etiopia a fost unul dintre cele mai puternice regate ale Africii in antichitate, influentand dezvoltarea culturala si religioasa a regiunii. Etiopia reprezinta un destin captivant, în care istoria întâlnește modernitatea, iar peisajele spectaculoase se impletesc cu o diversitate culturala remarcabila, oferind o experienta autentica si inedita pentru cei care ii descopera tainele.

Descopera fascinanta Etiopie, de la cea de-a 8 minune a lumii “Ierusalimul Etiopian”, pana la depresiunea Danakil, unul dintre cele mai fierbinti si mai joase locuri de pe Pamant, intr-un circuit marca Holiday Tour Mures!!

Alte circuite marca Holiday Tour Mureș:

Circuit Japonia “Culorile Toamnei” 28 Oct. – 10 Noi. 2024
3690 EURO
Revelion Exotic Filipine: 27 Decembrie – 12 Ianuarie 2025
3790 3490 EURO
Circuit Africa de Sud + Cascada Victoria 20 Ianuarie – 3 Februarie 2025
DE LA 2990 EURO
Circuit Indochina: Vietnam-Cambodgia-Laos-Thailanda 3 - 20 Martie 2025
Circuit Indochina: Vietnam-Cambodgia-Laos-Thailanda 3 – 20 Martie 2025
De la 2990 EURO
Note:
 • Tarifele aferente zborurilor sunt calculate pentru clasa economic, si includ taxele de aeroport.
 • Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna Iulie 2024. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.
 • Mentionam ca variantele de cazare sunt disponibile la data realizarii ofertei. In cazul in care una dintre optiunile de cazare devine indisponibila va vom oferi alternative similare.
 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de catre ministerul de resort ale tarilor respective si ca atare, respecta normativele locale.
 • Insotitorul de grup poate modifica programul circuitului pe zile, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice, in functie de anumite conditii obiective (conditii meteo nefavorabile, etc.), dar fara a se afecta structura generala a programului. Holiday Tour Mures nu este responsabila de eventualele modificari ale zilelor sau ale orarului zborurilor, operate de companiile aeriene si nici pentru eventualele modificari ale programului survenite datorita acestora.
 • Agentia noastra nu poate fi facuta raspunzatoare de modificarea programului turistic, cand aceasta se datoreaza unor cauze de forta majora sau unor imprejurari pe care nici Agentia, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita (intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroport sau de program, datorate miscarilor politice, grevelor, calamitatilor naturale, inclusiv pandemia Covid19 etc). In aceste cazuri agentia va depune toate eforturile pentru depasirea situatiilor ivite, dar nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente. Holiday Tour Mures nu este raspunzatoare pentru situatiile in care autoritatile vamale sau aeroportuare refuza imbarcarea Turistului sau nu ii acorda acestuia permisiunea de intrare sau de iesire dintr-o tara si nu i se pot imputa Agentiei sumele generate de aceasta situatie.
 • Holiday Tour Mures nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale ale turistului (indiferent de cauza).
 • Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte autoritatilor vamale acordul ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), autentificat la notariat. Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro; Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
 • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
 • Distribuirea camerelor la hotel se face la receptie si orice problema legata de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre client direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei.
 • ASIGURAREA MEDICALA DE CALATORIE nu este inclusa; avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanitate, formalitati vamale).
 • hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
 • pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
 • in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii;
 • persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
 • agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
 • agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
 • in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
 • conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
 • conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
 • politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect;
 • agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
 • excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza;
 • oferta a fost calculata pe baza paritatii euro/dolar valabile in luna Iulie 2024; in situatia modificarii cu mai mult de 3% a acestei paritati, agentia isi rezerva dreptul de a modifica atat pretul excursiei, cat si pretul excursiilor optionale;
 • in situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului;
 • nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu o saptamana inaintea plecarii in calatorie;
 • Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
Rezerva acuma vacanta!

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.