HolidayTour

Vacantele noastre poartă numele tău. Ideile tale de vacanță reprezintă o nouă provocare pentru noi.

Follow Me
TOP
Circuit Africa de Sud, Cascada Victoria cu Holiday Tour

Circuit Africa de Sud: 8-21 Decembrie 2022 – 14 zile/12 nopti

Circuit Africa de Sud: 8-21 Decembrie 2022 – 14 zile/12 nopti

3490 Euro 3290 Euro / per person
(0 Reviews)
Descopera Africa de sud, uimitoarea Cascada Victoria si Savana regiunii Botswana

Itinerar: Johannesburg, Ukutula, (excursie opțională în Zimbabwe la Cascada Victoria și Safari în Parcul National Chobe- Botswana), Port Elizabeth, Tsitsikamma, Knysna, Hermanus, Drumul Vinului: Stellenbosch – Franschhoek, Cape Point – Boulders Beach, Cape Town

Perioada: 8-21 Decembrie 2022 (14 zile /12 nopti)

Pret pachet: 3290 Euro /pers /loc in camera dubla- PROMO pana la data de 3 octombrie 2022 in limita locurilor disponibile
Pret pachet: 3490 Euro /pers /loc in camera dubla, dupa data de 3 octombrie 2022

 • Supliment camera single: 510 Euro
 • Reducere pentru copii în funcție de vârstă
 • Excursie optionala Cascada Victoria si Parcul National Chobe – 630 Euro
 • Pretul este exprimat in euro /persoana /sejur, cazare in camera dubla, si include toate taxele (inclusiv aeroport), bagaj de mana si de cala, transferuri, intrari la obiectivele din program, insotitor de grup si ghid vorbitor de limba Romana!

Conditii de plataAvans 1000 Euro la inscriere; 1000 Euro pana in data de 01 August 2022; Rest de plata pana in data de 01 Noiembrie 2022.

Circut de grup in Africa de Sud, Cascada Victoria - Zimbabwe si safari in Botswana parcul Chobe

Cele mai importante repere:

Africa de Sud, o țară fascinantă cu peisaje spectaculoase si cu o moștenire culturală și istorică greu de egalat.

  • Tur de orientare Johannesburg și Pretoria
  • Rezervația Ukutula – interacțiune cu animale (lei, gheparzi, etc.)
  • Garden Route –Vei admira priveliștea de neuitat oferită de celebra Garden Route
  • Tsitsikama National Park – vom explora zona gurii de varsare a râului Storm,
  • Knysna Heads Viewpoint
  • Mossel Bay, Cape Aghulas
  • Hermanus – scufundări cu rechinii
  • Cape Town – tur de oraș, Table Mountain, Cina la restaurantul GOLD
  • Circuit de o zi Cape Point- Hout Bay, Seal Island, Chapmans Peak, Cape Point, pinguini de pe plaja Boulders
  • Drumul Vinului: Stellenbosch – Franschhoek – picnic cu specific local, degustare de vinuri și brânzeturi
  • Grădina Botanica Kirstenbosch

Excursie Opționala: Cascada Victoria -partea din Zimbabwe – una dintre cele 7 Minuni Naturale ale Lumii – cea mai mare cascada din lume, dupa debitul de apă care cade.

  • Croazieră pe râul Zambezi, zipline, Bungy Jumping, zbor cu elicopterul.

Excursie Opționala: Safari în Parcul Chobe – Botswana – foarte cunoscut pentru turmele mari de elefanți, pe langa care se pot vedea și lei, leoparzi, bivoli, foarte multe antilope, hipopotami, și unii dintre cei mai mari crocodili din Africa.

Circuit Africa de Sud, Cascada Victoria si Cape Town

Spre seara ajungem in Johannesburg, ne intalnim in aeroport cu ghidul Roman, care ne va conduce la hotel
Cazare la Hotel Sky Sandton, camera standard cu mic dejun

Circuit Africa de Sud cu Holiday Tour Mures

Mic dejun la hotel dupa care vom porni intr-o excursie de o zi.
Vom face un scurt tur de orientare in Johannesburg in drumul spre Pretoria.
In Pretoria vom face un scurt tur al  acestui oraș unde istoria sa bogată generează o energie multiculturală, un amestec armonios de tradiții, cultură și arhitectură. Vom face o oprire la Pretoria Union Buildings, sediul oficial al guvernului national. Un important sit de patrimoniu sud-african, clădirea impresionantă este înconjurată de grădini frumoase cu terase care oferă vederi panoramice asupra orașului. Din păcate, nu putem intra chiar în interiorul clădirilor, dar vom avea putin timp sa exploram grădinile terasate, sa admiram cladirile cu un design neoclasic semicirculare care reflectă gusturile imperiale britanice ale vremii , sa facem cateva poze cu diverse monumente ale unor figuri istorice importante din Africa de Sud, inclusiv un monument al generalului Louis Botha călare pe cal și o statuie impunătoare de bronz de 9 m a lui Nelson Mandela.
Punctul ulminant al acestei zile va fi o experienta inedita in rezervația Ukutula.
Cunoscuta si ca „locul de liniște” ,  cabana aflata in padurile cu vegetație luxuriantă unde ragetul leilor se aude de la kilometrii departare, Ukutula, la aprox. o oră de mers cu mașina din Pretoria,  cuprinde 260 de hectare de vegetatie virgina, cu o varietate de specii de animale sălbatice, inclusiv specii de prădători, antilope, girafe, zebre și multe altele. Experiența in Ukutula va include un circuit – Turul prădătorilor – tur ghidat la gheparzi, tigri, caracal și hiene. Programul este de aproximativ 2 ore si include: ceai, cafea și băuturi răcoritoare.
Optional un al doilea tur – in care vom fi plimbati chiar de catre regele jungle, LEUL I!
Dupamiaza ne vom intoarce in Johannesburg, cina pe cont propriu.
Cazare la Hotel Sky Sandton, cameră standard, cu mic dejun.

Cascada Victoria

Mic dejun la hotel.

În această zi veţi putea opta pentru o excursie cu avionul în Zimbabwe, pentru a admira priveliştea memorabilă oferită de Cascada Victoria!

De dimineata vom lua zborul spre Cascada Victoria de la ora 11h20. Sosim în Cascada Victoria in jurul ore 13, și transfer la Hotel
Opțional Croaziera la apus de soare pe Râul Zambezi, un mod fantastic să vă relaxați la sfârșitul unei zile în Cascada Victoria, cu gustări și băuturi incluse.
Cina la Lodge
Cazare la Pioneers Lodge, cameră standard cu mic dejun.

Mic dejun la Lodge, dupa care plecarm într-un tur pe cascada Victoria pe partea din Zimbabwe,
Victoria Falls, una dintre cele șapte minuni naturale ale lumii, este, de asemenea, un sit oficial al Patrimoniului Mondial. Definită ca fiind cea mai mare cascadă din lume masurand volumul mare de apă care cade, Mosi-oa-Tunya a incantat oamenii de secole.
Activitati optionale la Cascada Victoria (pret ofert separat):

 • Zbor cu elicopterul – Zborul Îngerilor – zbor pitoresc peste cascade , aprox. 15min
 • Livingstone Island tur – după-amiaza serveste ceaiul la inaltime (dep 15h30)

Dacă vrei să flirtezi cu partea sălbatica din tine, înotul într-una dintre cele mai fascinante piscine naturale din lume, Devil’s Pool, poate fi o experienta în timpul turului pe insula Livingstone, o baie îndrăzneață pe marginea Cascadei Victoria. Înotătorii curajoși vor ajunge să experimenteze fiorul suprem de a privi peste marginea celei mai mari perdele de apă.

 • Elephant Encounter –plimbare cu gigantii
 • Bungy Jump – greutate maxima permisa 120kg
 • Tandem Bridge Slide /Zip Line sau Bridge Slide /Zip Line

Cina la Lodge
Cazare la Pioneers Lodge, cameră standard cu mic dejun.

Mic dejun la Lodge, dupa care pornim într-un safari de o zi în Chobe Park- Botswana
Chobe National Park este bine cunoscut pentru turmele sale mari de elefanți care frecventează zilnic râul Chobe. În sezonul uscat, sunt estimrti aprox.85.000 de elefanți in Parcul Național Chobe, de-a lungul râului. Pe langa elefanți, Chobe are de asemenea, multe de oferit,  lei, leoparzi, bivoli și o întreagă serie de antilope precum sable, puku, kudu, eland, roan și multe altele pe care le puteți vedea. Râul este plin de hipopotami și unii dintre cei mai mari crocodili din Africa.
Spre Parcul Național Chobe din Botswana vom traversa granița Kazungula, unde ne vom intalni cu ghidul din Botswana. Vom porni intr-o croaziera de dimineata un safari de-a lungul râului Chobe. Croaziera se va termina în jurul orei 12:30, dupa care vom merge la un hotel de pe malul râului pentru masa de prânz.
După prânz, ne vom îmbarca în vehicule 4×4 pentru safari de după-amiază în Parcul Național Chobe.
Spre seara ajngem inapoi in Zimbabwe la Cascada Victoria.
Cazare la Pioneers Lodge, cameră standard cu mic dejun

Mic dejun la Lodge, Check out și transfer la aeroport pentru zborul spre Port Elizabeth via Johannesburg, de la 13h35 și aterizare în Port Elizabeth la 19:00
Transfer la hotel si cazare la Hotel Beach / camera standard cu mic dejun

Circuit Africa de Sud cu Holiday Tour Mures

Dupa micul dejun, dimineata devreme eliberam camerele si pornim pe un drum spectaculos de-a lungul coastei, pana la Tsitsikama, unde vom explora zona gurii de varsare a râului Storm, unde giganticele valuri se prăbușesc pe stâncile accidentate, ne vom plimba pe traseele montane, poteci și renumitul pod suspendat de la gura râului, unde vederea spre defileul râului este cel putin la fel de impresionanta ca si locul de varsare in ocean.
OPTIONAL:

 • putem vizita Monkeyland, primul sanctuar din lume multi-specie in care primatele umba liber. In acest „safari al maimuțelor” – veți vedea peste 550 de primate din diferite specii – Capuchin,  lemuri cu coadă inelară și alb-negru, Gibbons și Howler Monkeys, ca sa numim câteva dintre ele.
 • Tsitsikama zipline experience (The tour has 8 slides, of which the longest is 211m.)

Vom merge mai departe spre Knysna pe Garden Route – numele acestei rute provine de la vegetaţia bogată şi diversificată întâlnită aici, precum şi de la numeroasele lagune şi lacuri presărate de-a lungul coastei,  şi pădurile tropicale pe lângă care vom trece.
Vom vizita Knysna Heads Viewpoint, o pereche de stânci care separă Laguna Knysna de Mare, un reper celebru de-a lungul renumitei Garden Route.
Knysna Heads este ușor accesibil cu mașina și are mai multe puncte de observare spectaculoase cu vedere la canal, Oceanul Indian, Laguna Knysna și estuar, și Munţii Outeniqua.
Tur panoramic al orasului Knysna.
Îmbrățișând o lagună deosebit de frumoasă și înconjurat de păduri antice, Knysna (pronunțat ny-znah) este probabil cel mai faimos oras de pe Garden Route.
Merită să vă opriți la port pentru degustarea celebrelor stridii de la Knysna.
Cina pe cont propriu la Waterfront Knysna.
Cazare la Premier Hotel Moornings camera standard cu mic dejun

Mic dejun la hotel, dupa care pornim spre Hermanus cu opriri la Mossel Bay si Cape Aghulas.
Tur al orasului Mossel Bay, este un pas înapoi în timp , iar punctul culminant va fi copacul Oficiului Poștal.
Opțional (cost suplimentar) Zipline în Mossel Bay -cea mai lunga tiroliana peste ocean din lume, 1100 de metri lungime, veți avea timp sa admirati peisajul. Tiroliana peste ocean cu o viteza de până la 80 km/h, o sa va  bucurati de privelisti de neegalat ale stâncilor, oceanul și viața marină.
Cape Aghulas este cel mai sudic vârf al Africii și punctele de întâlnire pentru oceanele Indian și Atlantic.
Vom servi un pahar de vin spumant pe vârful Africii, la apus!
Spre seara pornim mai departe spre Hermanus, unde ne vom caza la Windsor Hotel Hermanus , camera standard cu mic dejun.

Mic dejun în hotel.
Tur al orasului Hermanus – oraselul situat în inima Traseului Cape – Whale, cândva micul sat pescaresc, s-a transformat într-o faimoasă destinație turistică. Totuși, în ciuda faimei sale, Hermanus si-a pastrat  farmecul sau rustic și frumusețea naturală care l-au făcut de la inceput să fie o destinație atat de căutată.
Optional, dimineata devreme vom avea posibilitatea sa facem o activitate in Hermanus (prețul oferit separat): Scufundari cu rechinii – va veti apropia de cel mai măreț prădător al oceanului, o scufundare în cușcă printre rechinii din Gansbaai.
Vom merge mai departe pe drumul spectaculos de coasta spre Cape Town
După sosirea în Cape Town, ne cazam, vom mai avea putin timp pentru relaxare, dupa care vom servi cina la restaurantul Gold, unde vom avea o lecție de initiere la tobe.
Restaurantul GOLD din Cape Town ne oferă o experiență autentică africană. Gold este mult mai mult decât doar un restaurant african, o noapte la GOLD este o experiență captivantă care ne va duce intr-o calatorie prin Africa. Vei fi captivat de ritmurile tobei djembe și fascinat de următoarele 14 feluri de mâncare, un safari al gusturilor, cu inspirație africană al mâncărurilor de la Cape la Timbuktu. Fi captivat în timpul cinei de gratioasele Mali Puppets, în timp ce dansează în jurul mesei, însoțite de toboșari, dansatori și cântăreți.
Cazare la Hotel Sky Cape Town, camera standard cu mic dejun.

Mic dejun la hotel, dupa care vom face un tur de oras de jumatate de zi.
De dimineata vom urca sa vedem privelistea orasului de pe Table Mountain, una dintre cele șapte minuni naturale ale lumii
Dupa care vom vedea mai de aproapeumele dintre cele mai importante obiective turistice din Cape Town, precum Parlamentul, Castle of Good Hope, Bo Kaap , District six si Company Gardens.
In jurul pranzului ne vom opri in Camps Bay pentru o dupamiaza relaxanta pe plaja, unde se poate servi di pranzul, ppe cont propriu, dupa preferinte.
Cazare la Hotel Sky Cape Town, cu mic dejun.

Circuit Africa de Sud cu Holiday Tour Mures

Mic dejun în hotel
Itinerarul de astazi ne va duce de-a lungul coastei Peninsulei Capul Bunei Sperante, vom ajunge in Hout Bay de unde ne vom porni intr-o croaziera catre Seal Island  pentru a vedea focile in mediul lor natural si alte numeroase pasari de mare (daca vremea permite).
Vom continua drumul pe cel mai pitoresc traseu – Chapmans Peak, un traseu fenomenal de-a lungul coastei care ne va oferi privelisti spectaculoase, cu maluri stâncoase, golfuri uluitoare, plaje și dealuri verzi, până la Cape Point, cel mai sudic punct al traseului de astazi.
Apoi vom vizita coloniile de pinguini de pe plaja Boulders– devenita atractia favorita a turistilor.
Prânzul se va putea servi pe cont propriu la un restaurant local, unde vom putea savura preparate pe baza de peste si fructe de mare
Cazare la Hotel Sky Cape Town , camera standard cu mic dejun.

Mic dejun la hotel
Vom porni intr-o excursie de o zi pe Drumul Vinului, cu pranz sub forma de picnic inclus, degustare de vin si branzeturi in magnificele zone viticole din Paarl, Franschhoek și Stellenbosch.
Stellenbosch, al doilea oras ca si vechime din Africa de sud, unul dintre cele mai pitoresti orasele, cu drumurile umbrite de stejari, cladirile sale multicolore, arhitectura originala olandeza cu influente locale, cat si pentru vinul sau, despre care se spune ca este cel mai bun din toata Africa de Sud.
Vom vizita vinăriile si pivnițelor Backsberg (sau similare) unde vom face degustare de vinuri și brânzeturi
La podgoria Boschandel vom avea parte un gustos pranz- picnic cu specific local, si ne vom relaxa la umbra stejarilor, cu o vedere magnifică a podgoriilor
Vom vizita orașul Franschhoek, capitala culinara a Africii de Sud, unde acum 300 de ani se stabileau imigrantii francezi ce au adus cu ei pasiunea pentru cultivarea vinului si prepararea mancarurilor speciale pentru a pune in valoare buchetul fiecarui sortiment de vin.
Vom avea o noua degustare de vinuri la crama la Motte (sau similar)
Spre dupamiaza ne vom intoarce in Cape Town, cazare la Hotel Sky Cape Town , camera standard cu mic dejun.

Mic dejun la hotel, checkout pana la ora 11:00, dupa care ne vom intalni cu ghidul local si vom porni in ultima aventura din Africa de Sud, Gradina botanica Kirstenbosch –  renumită pentru frumusețea și diversitatea florei și pentru asezarea sa magnifica pe versanții estici ai Table Mountain din Cape Town.
Dupamiaza ne vom opri pe faimosul V&A Waterfront, unde veți avea timp si pentru pranz si cateva cumparaturi înainte de plecarea spre acasă.
Optional, cine doreste sa mai admire pentru ultima data orasul de coasta Cape Town, de la inaltime, va avea posibilitatea sa faca o plimbare cu elicopterul – cost separat.
Seara, transfer la Aeroportul Cape Town

Orar de zbor :
KL1372 08DEC OTPAMS 0600 0800
KL 591 08DEC AMSJNB 1020 2205
AF 871 21DEC CPTCDG 0035 1110
AF1088 21DEC CDGOTP 1925 2320

Pretul include:

 • Bilet de avion: Otopeni –Johanesburg, Cape Town – Otopeni (cu 1 escala)
 • Bagaj de mana si de cala, taxele de aeroport.
 • Cazare la hotelurile mentionate in program (sau similar)
 • Mese conform program
 • Ghid local vorbitor de limba Romana
 • Insotitor de grup din partea agentiei organizatoare Holiday Tour Mures
 • Intrarile de la obiectivele mentionate in program: Table Mountain, un museu in Cape Town, Kirstenbosch Garden, seal Island cruse, Cape Point, Boulders Beach, degustari de vin si branzeturi, Storm River Tsitsikama, Ukutula – predator tour.

Pretul nu include:

 • Bauturile alcoolice si racoritoare.
 • Activitati optionale:
  • Excursie cascada Victoria si safari in parcul Chobe – 590 Euro – Include: Cazare 3 nopti in Zimbabwe, Bilet de avion: Johannesburg – Cascada Victoria – Port Elizabeth (escala Jhn),  Turul cascade Victoria, taxele de park si Safari  in parcul Chobe.
  • Ukutula – plimbare cu leii: 80 Euro
  • Croaziera la apus de soare pe Râul Zambezi: 80 Euro
  • Zbor cu elicopterul – Zborul Îngerilor – zbor pitoresc peste cascade , aprox. 15min : 160 Euro
  • Livingstone Island tur – după-amiaza serveste ceaiul la inaltime (dep 15h30): 180 Euro
  • Elephant Encounter –plimbare cu gigantii: 135 Euro
  • Bungy Jump – greutate maxima permisa 120kg: 170 Euro
  • Tandem Bridge Slide /Zip Line: 80 Euro
  • Bridge Slide /Zip Line: 170 Euro
  • Monkeyland safari: 45 Euro
  • Zipline in Mossel Bay: 50 Euro
  • Scufundari cu rechinii: 170 Euro
 • Asigurarea medicala de calatorie (obligatorie);
 • Asigurarea storno cu extensie COVID-19 (optionala) – se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
 • Taxa de Viza si formalitati de obtinere a vizei;
 • Taxele locale impuse de primariile oraselor vizitate (se achita personal, la receptia hotelului) DOAR DACA SE CERE;
 • Bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, ghizi): aprox 45 EURO/persoana, se practica in tarile vizitate, se achita la sosirea in tara de destinatie;
 • Early check-in, late check-out
 • Cheltuieli personale (produse din minibar, telefon, internet, seif, servicii curatatorie, etc.)

Viza si conditii de intrare si de sedere:

 • Valoarea taxei de viza este 60 EURO
 • Cetatenii romani pot calatori in Republica Africa de Sud in baza unei vize de intrare obligatorii, obtinuta numai de la misiunile diplomatice ale Republicii Africa de Sud, si se acorda, de regula, cu o valabilitate de 3 luni. Perioada de scurt sejur nu poate depasi 90 de zile.
 • Cetatenii cu pasaport Unguresc nu au nevoie de viza.
 • Pentru mai multe informatii despre calatoriile in Africa de Sud in contextul COVID-19 accesati website-ul MAE aici.

Documente necesare pentru obtinerea vizei de intrare:

 • Pasaport in original valabil pentru cel putin 30 de zile dupa intoarcerea din Africa de Sud, cu minim 2 pagini necompletate
 • Aplicatia pentru viza – formularul trebuie completat cu majuscule si cerneala neagra in limba engleza
 • O fotografie recenta tip pasaport
 • Adeverinta de la angajator / dovada ocupatiei in engleza. Nu este necesar in cazul persoanelor iesite la pensie sau copiilor
 • Dovada unor resurse financiare suficiente, sub forma unui extras bancar recent pentru ultimele trei luni, autorizat de banca, sau o scrisoare de garantie de la institutia care va suporta cheltuielile zilnice in Africa de Sud

Pentru minori: ORIGINALE si COPII ale urmatoarelor documente: certificat de nastere, certificatul de casatorie al parintilor (sau de divort); consimtamantul tutorelui legal daca minorul calatoreste neinsotit, copii ale pasapoartelor parintilor

Termene si Conditii de plata

Conditii de plata:  Avans 1000 Euro la inscriere; 1000 Euro pana in data de 01 August 2022; Rest de plata pana in data de 01 Noiembrie 2022.

 • Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
 • In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.
 • Pretul este exprimat in EUR pentru 1 adult- loc in camera DBL / program complet conform descrierii din continutul itinerarului si include toate serviciile la sol mentionate in program si zborurile internationale specificate.
 • tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in oferta.
 • Itinerarul si/sau perioada se pot modifica in functie de factori obiectivi care tin de conditiile de calatorie in perioada mentionata in itinerar.

 

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI

 • 100% penalizare din pretul achitat la data renuntarii.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, inclusiv in cazul infectarii cu SARS-COV2, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

GRUP MINIM:

 • 20 persoane.
 • Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.
 • De asemenea, in cazul unui grup mai mic, organizatorul isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.
 • Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie dedisponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare

Note:

 • Tarifele aferente zborurilor sunt calculate pentru clasa economic, si includ taxele de aeroport.
 • Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna Aprilie 2022. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.
 • Mentionam ca variantele de cazare sunt disponibile la data realizarii ofertei. In cazul in care una dintre optiunile de cazare devine indisponibila va vom oferi alternative similare.
 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de catre ministerul de resort ale tarilor respective si ca atare, respecta normativele locale.
 • Insotitorul de grup poate modifica programul circuitului pe zile, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice, in functie de anumite conditii obiective (conditii meteo nefavorabile, etc.), dar fara a se afecta structura generala a programului. Holiday Tour Mures nu este responsabila de eventualele modificari ale zilelor sau ale orarului zborurilor, operate de companiile aeriene si nici pentru eventualele modificari ale programului survenite datorita acestora.
 • Agentia noastra nu poate fi facuta raspunzatoare de modificarea programului turistic, cand aceasta se datoreaza unor cauze de forta majora sau unor imprejurari pe care nici Agentia, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita (intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroport sau de program, datorate miscarilor politice, grevelor, calamitatilor naturale, inclusiv pandemia Covid19 etc). In aceste cazuri agentia va depune toate eforturile pentru depasirea situatiilor ivite, dar nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente. Holiday Tour Mures nu este raspunzatoare pentru situatiile in care autoritatile vamale sau aeroportuare refuza imbarcarea Turistului sau nu ii acorda acestuia permisiunea de intrare sau de iesire dintr-o tara si nu i se pot imputa Agentiei sumele generate de aceasta situatie.
 • Holiday Tour Mures nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale ale turistului (indiferent de cauza).
 • Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte autoritatilor vamale acordul ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), autentificat la notariat. Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro; Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
 • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
 • Distribuirea camerelor la hotel se face la receptie si orice problema legata de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre client direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei.
 • ASIGURAREA MEDICALA DE CALATORIE ESTE OBLIGATORIE; avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanitate, formalitati vamale).
 • Hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
 • In ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii;
 • Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
 • Agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
 • Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
 • In situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
 • Conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
 • Conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
 • Politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect;
 • Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
 • Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza;
 • Oferta a fost calculata pe baza paritatii euro/dolar valabile in luna Aprilie 2022; in situatia modificarii cu mai mult de 3% a acestei paritati, agentia isi rezerva dreptul de a modifica atat pretul excursiei, cat si pretul excursiilor optionale;
 • In situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului;
 • Nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu o saptamana inaintea plecarii in calatorie;
 • Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Bine de stiut despre Africa de Sud

 • Sud-africanii sunt foarte primitori si amabili cu vizitatorii; comportamentul social este destul de asemanator cu cel european;
 • Trebuie sa fii atent atunci cand utilizezi anumiti termeni ce fac referire la rasa, cel mai bine este sa faci referire direct la grupul etnic din care apartine o persoana sau alta (de exemplu Zulu, Xhosa, Sotho etc).
 • In zonele rurale, se obisnuieste sa saluti cu mana pietonii de pe marginea drumului; locuitorii din mediu rural vorbesc foarte incet si evita contactul vizual direct, ambele comportamente fiind vazute ca forme de respect.
 • In Africa de Sud sunt recunoscute 11 limbi oficiale. Cea mai mare parte a populatiei vorbeste engleza ca a doua limba de baza.
 • Limba oficiala a tarii este: Afrikaans, engleză, zulu, xhosa, swazi, ndebele, sotho de sud, sotho de nord, tsonga, tswana, venda

Va dorim vacanta placuta!

14 zile /12 nopti
Rezerva acuma vacanta!

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.